Jak to jest z tym przechodzeniem zniżek?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • chrzanek
    Ambiente
    • 2014
    • 234
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez kowal 2002
    rafiki, w każdym WK tak jest. Jak nie masz ważnego OC to nawet nie zaczną rejestracji pojazdu i nie obchodzi ich, że OC skończyło się godzinę temu...
    Samochód zarejestrują tylko przy odbiorze
    twardego dowodu trzeba już mieć kwit OC.

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

chrzanek, z ciekawości, w którym WK? Bo w tych co ja rejestruje w Wa-wie bez OC nie ma o czym rozmawiać ( nie mówię oczywiście o pierwszej rejestracji nowego auta z salonu, bo wtedy wiadomo, że nie ma OC )?
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• blitz1916
        Classic
        • 2014
        • 36

Hm... dziwne rzeczy Wam mówią w tych ubezpieczalniach, ja jak opłacałem składki (nie mam pełnych zniżek) po prostu dziewczynie przez telefon powiedziałem że chciałbym skorzystać ze zniżek żony (ma full), jesteśmy małżeństwem ze wspólnotą majątkową i nie było żadnych dodatkowych pytań czy jest współwłaścicielem czy nie, auto kupowałem na siebie, będąc po ślubie, jest zarejestrowane tylko na mnie, ale i tak to wg. Link4 jest własność wspólna i można dowolnie wachlować zniżkami. Składki płaciłem pod koniec maja br.
        Była: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=83896

Komentarz

• Agamek12
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 9941
          • Ford

Zamieszczone przez blitz1916
          Hm... dziwne rzeczy Wam mówią w tych ubezpieczalniach, ja jak opłacałem składki (nie mam pełnych zniżek) po prostu dziewczynie przez telefon powiedziałem że chciałbym skorzystać ze zniżek żony (ma full), jesteśmy małżeństwem ze wspólnotą majątkową i nie było żadnych dodatkowych pytań czy jest współwłaścicielem czy nie, auto kupowałem na siebie, będąc po ślubie, jest zarejestrowane tylko na mnie, ale i tak to wg. Link4 jest własność wspólna i można dowolnie wachlować zniżkami. Składki płaciłem pod koniec maja br.
          No przecież o tym właśnie napisałem kilka wpisów wyżej. Tyle tylko, że przechodzenie zniżek działa tylko w Link4...

PS: Link4 jest właśnie przejmowany przez PZU, wiec pewnie zaraz skończy się to przechodzenie zniżek: http://pieniadze.gazeta.pl/pieniadz/...l#BoxSlotI3img

UPDATE: AVIVA również pozwala na przenoszenie zniżek męża na żonę nawet wtedy, gdy żona jest jedynym właścicielem auta.
          Adam... Używam:
          Rolka: e11FL 97KM/130Nm
          Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• chrzanek
            Ambiente
            • 2014
            • 234
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CDAA 1.8 TSI 160 KM

chrzanek, z ciekawości, w którym WK? Bo w tych co ja rejestruje w Wa-wie bez OC nie ma o czym rozmawiać ( nie mówię oczywiście o pierwszej rejestracji nowego auta z salonu, bo wtedy wiadomo, że nie ma OC )?
            Na Bielanach np. dowód opłacenia ubezpieczenia OC jest wymagany
            w momencie odbioru twardego dowodu. .W wk na Ochocie i w Centrum napewno tez.
            Oficjalny portal m.st. Warszawy. Aktualności: edukacja, zdrowie, wsparcie społeczne, architektura, sport, biznes. Kalendarz wydarzeń. Serwisy dzielnicowe. Sprawdź i bądź na bieżąco.

Krok po kroku pkt. 6 i wsio w temacie. :wink:

Komentarz

• kowal 2002
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 5161

chrzanek, no to w Ursusie i na Mokotowie bez OC spuszczają Cię na drzewo :diabelski_usmiech
              Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
              Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• sebastian7905
                RS
                • 2009
                • 3488
                • Volkswagen
                • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez Agamek12
                Link4 jest właśnie przejmowany przez PZU, wiec pewnie zaraz skończy się to przechodzenie zniżek: http://pieniadze.gazeta.p...ml#BoxSlotI3img
                Już chwilę temu go przejęli ,tyle że była cisza bo chcieli to sprytnie i bez popłochu załatwić ,już pisałem o tym na forum ,ale jakoś chyba nikt nie wierzył ,a jest tak jak mówiłem. Ja wiem o tym przynajmniej od czerwca ,a to była już sprawa załatwiona ,a nie w trakcie przejęcia ,tak że PZU już był właścicielem LINK wcześniej
                Sebastian
                Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
                Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
                Była Black ELEGANCE by sebastian7905
                Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• Agamek12
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 9941
                  • Ford

sebastian7905, a umowę miał podpisaną?
                  Adam... Używam:

Komentarz

• sebastian7905
                    RS
                    • 2009
                    • 3488
                    • Volkswagen
                    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

sebastian7905, a umowę miał podpisaną?
                    wiesz nie pytałem , domyślam się ,że tak tylko chcieli nazwę LINK4 na razie zostawić ,tylko tak jak pisałem domyślam się ,bo nie drążyłem tematu
                    Sebastian
                    Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
                    Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
                    Była Black ELEGANCE by sebastian7905
                    Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• hubert78
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 1576

Zamieszczone przez chrzanek
                      rafiki, w każdym WK tak jest. Jak nie masz ważnego OC to nawet nie zaczną rejestracji pojazdu i nie obchodzi ich, że OC skończyło się godzinę temu...
                      Dotyczy tylko samochodów nowych lub przy pierwszej rejestracji w kraju.

Komentarz

• Ekspert_Link4
                        Classic
                        • 2011
                        • 3

Zamieszczone przez blitz1916
                        No przecież o tym właśnie napisałem kilka wpisów wyżej. Tyle tylko, że przechodzenie zniżek działa tylko w Link4...

PS: Link4 jest właśnie przejmowany przez PZU, wiec pewnie zaraz skończy się to przechodzenie zniżek: http://pieniadze.gazeta.pl/pieniadz/...l#BoxSlotI3img

UPDATE: AVIVA również pozwala na przenoszenie zniżek męża na żonę nawet wtedy, gdy żona jest jedynym właścicielem auta.

Będziemy się dla Państwa starać być jeszcze lepsi, rozwój wyjdzie na dobre
                        Ekspert Link4 udziela porad i odpowiada na pytania konsumentów związane z ubezpieczeniami komunikacyjnymi. W razie jakichkolwiek pytań zapraszam do wysłania prywatnej wiadomości lub kontaktu poprzez formularz na blogu Link4 (www.link4.pl/blog).

Komentarz

• chrzanek
                          Ambiente
                          • 2014
                          • 234
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez hubert78
                          Zamieszczone przez chrzanek
                          Dotyczy tylko samochodów nowych lub przy pierwszej rejestracji w kraju.
                          Kuźwa macie napisane jak wół na stronie urzędu miasta, a wy dalej swoje.
                          Czytanie ze zrozumieniem chyba nie boli.????
                          Ile można wałkować jeden temat skoro jest napisane czarno na białym co trzeba mieć przy rejestracji samochodu.

Komentarz

• Agamek12
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 9941
                            • Ford

No i w Link4 skończyło się przechodzenie zniżek z męża na żonę... Żona mogłaby mieć moje zniżki jedynie wtedy, gdyby jej auto było naszą wspólną własnością i oboje wpisani bylibyśmy w dowodzie rejestracyjnym jako współwłaściciele.
                            Adam... Używam:

Komentarz

• Kazik123
                              Classic
                              • 2014
                              • 4

Przechodzenie jest także w MTU, niestety funkcjonuje to w dwie strony. Żona miała dzwonek z jej winy i mi polecieli po zniżkach. Nie zawsze jest tak wesoło.

Komentarz

• Maicroft
                                Moderator
                                S_OCP MemberModeratorr
                                • 2004
                                • 25757
                                • Audi

To akurat tak jest zawsze. Ja mam jedno auto z bratem. On ma niby swoje znizki, ja mam swoje, ale przyszlo co do czego, to w mojej historii wyskakuje szkoda lata temu :lol:
                                Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...