Jazda z hakiem po EU

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • canecorso
    • 2024

Jazda z hakiem po EU

SPRZEDANE, DO KOSZA

Misa jest oryginalna. Nie jest spawana czy pęknięta. Gwint śruby spustowej również dobry. Ma parę rysek

Cena 110zł

Kontakt: PW

Mam całe A3 8L na części 1.9TDI 110KM
  • canecorso
    Ambiente
    • 2014
    • 146

Jazda z hakiem po EU

Szukałem w google i tutaj i za wiele nie znalazłem. Czy jest ktoś w stanie tak definitywnie odpowiedzieć czy można jeździć z hakiem po EU. U nas się jeździ i nie ma problemu, słyszałem że jak się jedzie do niemiec to na autostradzie trzeba mieć zdjęty ale słyszałem też że sami niemcy śmieją się jak się ich o to pyta.
    Pomijając już niemców, w czwartek jadę na Chorwację przez Słowację i Węgry więc się pytam - czy mogę jechać z hakiem czy muszę zdjąć??? Zaraz ktoś powie że zdejmij bo to nie dużo roboty, ale ja nie chcę zdejmować jeśli mogę mieć przypięty, zawsze to trochę mój tyłek jest chroniony.
    Kurcze nic nie znalazłem żadnego konkretnego pisma, same wypowiedzi na forum, niby na pzmocie piszą że trzeba zdjąć ale zaraz w drugim miejscu już że nie trzeba, że wystarczy plastikowa nakładka albo piłka tenisowa.
    Czy ktoś z was wie jak jest naprawdę???
    Nie zabijam, nie kradnę, nie wierzę...

Komentarz

• kazik4x4
      RS
      • 2008
      • 2728

Jesteśmy w Unii. Jeżeli auto jest zarejestrowane w Polsce i spełnia tutejsze wymogi PRD, to policja w danym unijnym kraju nie ma prawa karać pojazdu zarejestrowanego w innym unijnym kraju za to, że nie spełnia wewnętrznych przepisów kraju, po którego drogach aktualnie się porusza.
      To samo dotyczy posiadania wyposażenia auta takiego jak gaśnica/trójkąt/apteczka lub np. CB radio.

Komentarz

• canecorso
        Ambiente
        • 2014
        • 146

Czyli nie trzeba, cieszę się bardzo w takim razie. Dzięki.
        Nie zabijam, nie kradnę, nie wierzę...

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Z obserwarcji, to wyglada na to ze mieszkancy NL, F, I, L, E smigaja po Niemczech czy Austrii z zapietymi hakami i nikt ich nie sciaga. Mieszkancy GB tym bardziej.
          Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...