Warszawa - Val di fiemme

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mihau
    RS
    • 2009
    • 7460
    • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

bl, byłem jakoś 11-12 w sobote.
    PAOLO ESCO, stałem 45 min w kolejce do dystrybutora. Mam zdjęcie na telefonie to jak w niedziele dojade do domu to wrzuce.
    O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• PAOLO ESCO
      RS
      • 2009
      • 6626
      • Volkswagen
      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Mihau
      stałem 45 min w kolejce do dystrybutora
      :shock: kurna to ja w sezonie urlopowym max kilka minut i miałem zatankowany samochód ad:
      Musiałeś mieć "wielkiego pecha" z tym przejazdem - współczuję.
      PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• Mihau
        RS
        • 2009
        • 7460
        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Oooo taka sytuacja.

I to kurde każda stacja w okolicy tak wyglądała, normalnie myślałem, że wache za darmo dają takie kolejki.

Wróciłem. Było git ale znowu w tamtą stronę korek na 10km, tym razem za Innsbruckiem ale kurde 10km... i tak się cieszyłem, że nie musiałem w nim stać.
        W drodze powrotnej już bez przygód prócz nieogarniętej pani w Zgorzelcu na stacji co to mnie podsumowywała 30 min za tankowanie.
        Łącznie zrobione 3026km, zużycie wyszło 7,9L/100km co dla mnie jest meeeeega rewelacją jak na box na dachu, 4 osoby i bagażnik po dach i box też na maksa pełny.

Komentarz

• bl
          Rider
          • 2009
          • 389
          • BMW
          • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Mihau, zdjecia sie nie wgrywaja.
          Podrzuc na szybko gdzie lepszy ceny ON w De czy w Austrii?

Komentarz

• PAOLO ESCO
            RS
            • 2009
            • 6626
            • Volkswagen
            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez bl
            w DE czy w Austrii?
            w Austrii - znajdź stację OMV. Tankujesz w cenie ciut droższej niż w PL. Klikając w daną stację wyświetli się aktualna cena paliwa http://www.omv.at/portal/01/at/omv_a...kstellenfinder
            Benzyna 95 - 1,099 Euro
            Diesel - 1,079 Euro
            Warto zjechać z autostrady...bo różnica w cenie jest spora jak widać.

Ceny z dnia dzisiejszego z godziny 14:28

Komentarz

• Mihau
              RS
              • 2009
              • 7460
              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

A teraz widać zdjęcia?
              Ogólnie to tak jak pisze PAOLO najlepiej zjechać z autostrady. Mi to się totalnie nie chciało już tego robić po nocy więc zalałem na autostradzie za jakieś 1,50E :P ale zrobiłem tak w Zgorzelcu i się opłaciło. Na A4 BP Ultimate 5.07 zł, a 2km od autostrady Orlen Verva 98 po 4.37 zł.

Komentarz

• PAOLO ESCO
                RS
                • 2009
                • 6626
                • Volkswagen
                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Mihau
                A teraz widać zdjęcia?
                widać...kurna :shock: masakra jakaś, tak jak pisałem NIGDY w trakcie wakacji nie spotkałem się z takimi kolejkami do dystrybutorów.

Komentarz

• bl
                  Rider
                  • 2009
                  • 389
                  • BMW
                  • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Mihau, dobrze ze nie masz ON bo Orlen ul. Slowianska Zgorzelec (to ten za Realem) ma pewne "problemy jakosciowe": http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Ja...?ticaid=114456

Lepiej juz jechac na przeciwko do Carrefoura - maja niezly przemial wiec paliwko dosc swieze

Komentarz

• uli07
                    Rider
                    • 2012
                    • 391
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Poprzedni tydzien takze spedzilem we Wloszech na nartach. Jechalismy 24.01, a wracalismy 31.01. Korki w okolicach Monachium tragiczne. Co wezel to korek. Podczas powrotu na szczescie mniejsze, ale korek do granicy austriackiej zaczynal sie chyba jeszcze przed Rosenheim i tak nie mialem czasu patrzec na przeciwny pas, bo jazda byla strasznie meczaca. Co chwila awaryjne hamowanie, awaryjne swiatla, podjazd pareset metrow i wznowienie jazdy bez przyczyny. Strach sie rozpedzic, bo nie wiadomo czy za zakretem korek nie stoi. Pozniej blizej Monachium duzy karambol na pasie do Austrii. Ci co w nim stali to mysle, ze 2 godz. zmarnowali albo wiecej.

Potwierdzam takze kolejki na stacjach paliw.

W sumie byl to dla mnie pierwszy taki przejazd po niemieckich/bawarskich autostradach. Glownie jezdzilem w okolice Berlina. Tragiczne korki i brak poszanowania drogi. Wszyscy jada srodkowym pasem. Lewy co chwila hamuje itd. Ludzie w ciezkich warunkach atmosferycznych na swiatlach dziennych. Myslalem, ze w Niemczech kultura jazdy jest na wyzszym poziomie. Nie zeby u nas bylo oh, ah i super. Nikt mi nie mrugal dlugimi i nie zajezdzal drogi, ale nie byla to komfortowa podroz.
                    Była: Skoda Fabia Combi 1.4 BKY 2006
                    Obecna: Skoda Octavia Combi FL 1.4 TSI 2011 CAXA
                    Silnik obecnie smaruje Mobil1 0w-40

Komentarz

• PAOLO ESCO
                      RS
                      • 2009
                      • 6626
                      • Volkswagen
                      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez uli07
                      Korki w okolicach Monachium tragiczne. Co wezel to korek.
                      to wychodzi na to, że sezon zimowy jest gorszy niż letni, wakacyjny. :roll:

Komentarz

• bl
                        Rider
                        • 2009
                        • 389
                        • BMW
                        • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

W ostatni piatek pokonana trasa Warszawa-Zgorzelec-Monachium-Innsbruck-Bolzano. Wyjazd o 6:00 i zero problemow po drodze. Przy Monachium lekko ciasniej, trzeba bylo zwolnic do 80km/h ale bez korkow. Tankowanie oczywiscie w Zgorzelcu a pozniej w Innsbrucku (2km od autostrady) po 1,10euro/l ON. We Wloszech diesel po 1,50e wiec trzeba wjezdzac z pelnym bakiem.

Ta sama trase jechali znajomi w sobote i masakra… takze wniosek jest jeden: weekendy tragedia, a w pozostale dni bez wiekszych problemow. Wracam w nd/pon to zdam relacje.

Komentarz

Pracuję...