bob_best, ja w swoim 1.4 TSI tankuję od ponad 2 lat tak, że po pierwszym odbiciu czekam chwilę wyjmuję z wlewu nalewak i wkładam ponownie słuchając przy tym syku odpowietrzenia. Jak skończy syczeć, to dolewam i powtarzam jeszcze jeden raz odpowietrzanie i dolewanie i kończę, więcej nie ma sensu powtarzać, bo więcej dystrybutor nabija niż leje. Dolewam tak może z góra 1 l.
W O1 TDI było lepiej, miałem w rurze wlewu po lewej jego stronie cyngielek do odpowietrzania, który można było nalewakiem docisnąć i po odpowietrzeniu dało się i do 5 l dolać pod korek, aż wskazówka w aucie wychylała się ponad pełen zbiornik
przeczytałem wątek i dla 1-2 litrów nie będę się bawił - zrobię 3 odbicia zamiast 1 i w trasę! Dzięki!
Witam.
Pytanie do kolegów z Łodzi: Jak najlepiej i w jakich godzinach można się dostać na ul. Przybyszewskiego do Skoda częsci. Będe jechał od strony Zgierza.
pzdr.
to najprosciej chyba bedzie jak ze zgierza bedziesz trzymał kierunek katowice a później na Warszawe 14-ką czyli dojedziesz do rzgowskiej. najlepsza pora to od 9 do 14
OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz