Zamieszczone przez leonn
Zobacz wpis
Wymiana instalacji Lpg Landi Renzo na Staga
Zwiń
X
-
Gość
Zamieszczone przez leonn Zobacz wpisWydaje mi się że auto jest jakby mniej żwawsze przy wkręcaniu na obroty podczas przyspieszania, ale w piątek jadę na pierwszą regulację.
Komentarz
-
Ja dziś jadę na wymianę listwy wtryskiwaczy, bo moje Hany pomimo, że dopiero mają nalatane tylko 17kkm to przy przełączaniu wypadają zapłony (były już czyszczone w jakiejś pralce ) i stanęło na tym, że podmieniamy listwę, bo poprzedni zabieg nie pomógł. Pytanie tylko bo się nie dopytałem co on mi tam teraz planuje włożyć - aczkolwiek, jak kiedyś z Hana byłem mega zadowolony tak teraz wrażenie opadło i chyba następnym razem się na nie nie zdecyduje.
Komentarz
-
-
No tak, tylko pytanie jak z wydajnością itd. Bo zakładam, że to jakaś niższa wersja od W01, tak jak z reduktorami R01 i R02.
Aczkolwiek, obawiam się, że moje objawy nie ustąpiły i w dalszym ciągu przy przełączeniu jest lekkie szarpnięcie wskazówką od obrotów. Nie jest to mocne, ale chyba powinno to odbywać się zupełnie płynnie. Muszę kiedyś zagrzać auto od zimnego i podłączyć się VCDSem i popatrzeć w blokach czy przy przełączeniu wypadnie jakiś zapłon.
Z drugiej strony, nie wymieniałem jak kupiłem auto kabli WN, więc może i tu szukać przyczyny?
Komentarz
-
-
A masz VCDS, żeby któregoś wolnego dnia podłączyć się i podejrzeć bloki pomiarowe grupę 14,15,16 czy przy przełączeniu masz 0 missfire'ów? U mnie wczoraj jak patrzyłem pojawił się tylko jeden, tylko w momencie przełączenia, później jak silnik pracuje to się nie pojawiają nowe. Jak w trakcie jazdy to nie wiem, ale raczej też jest ok, bo jedyny problem występuje w momencie przełączenia.
Komentarz
-
-
Czyli yunior81 mówisz, że warto się poszarpać z nimi, żeby zostawili ta listwę w razie czegoś?
Wypadania nie ma jakiegoś strasznego, może jeśli oni sobie dalej z tym problemem nie poradzą to podjadę do innego gazownika, na osobną "ocenę"
Komentarz
-
-
Ja bym zostawił i dał sobie spokój z Haną w ogóle. Hana rzeczywiście była kiedyś dobra, nawet mówiło się, że to "bliźniak" Keihina. Sam w OII FL miałem je ale nie wytrzymały nawet 15 tysięcy i poszły.... do kosza.
Obecnie na forum lpg polecane są wtryski Staga i Barrakudy ( oba wystepuja jako pojedyńcze i w listwie ).
W marcu zakładam instalację i będzie to chyba taki sam zestaw jak u założyciela wątku
Komentarz
-
-
W02 to nowsze wtryski, gdzie inaczej wykonana jest ta szyna montazowa i czujnik cisnienia/temperatury mozna juz wpiac w sama listwe, a nie na wezu.
Roznia sie tez wydajnoscia i czasem otwarcia wtrysku
W01
Czas otwarcia wtryskiwacza [ms] ~2,4 Czas zamknięcia wtryskiwacza [ms] ~1,7 Zakres wydajności [kW/cylinder] 15 ÷ 40
W02
Czas otwarcia przy ciśnieniu 1,2 bar [ms] 2,0 Czas zamknięcia przy ciśnieniu 1,2 bar [ms] 1,0 Zakres wydajności [kW/cylinder] 11 ÷ 31 (regulowany dyszami)
Czyli W02 do slabszych aut, a W01 do mocniejszych.
Sa jeszcze W03 ktore mozna instalowac pojedynczo.
Komentarz
-
-
Czyli w teorii i tak powinny bez problemu uciągnąć BSE.
Skoro mają dobre opinie to chyba spróbuje załatwić, żeby mi je zostawili - tylko kwestia tej nieszczęsnej regulacji, bo jak będzie dalej wypadać zapłon przy przełączaniu to stwierdzą, że to nie wina wtrysków i znowu włożą mi moje stare Hany
Komentarz
-
-
Jakbym miał w planach wycieczkę do Lublina to może.. ale to jednak trochę za daleko
Apropo, rozmawiałem z moim gazownikiem właśnie o tej Octavce Marcina i ładzie pod maską, to moi się bronili tym, że jak przyjdzie coś wymienić to trzeba znowu wydzierać "pół auta". Ja co prawda, aż takim estetą nie jestem i nie przeszkadza mi mój montaż gazu, ale u Marcina na pierwszy rzut oka nie widać, że jest gaz Piękna sprawa.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez naver Zobacz wpisJakbym miał w planach wycieczkę do Lublina to może.. ale to jednak trochę za daleko
Apropo, rozmawiałem z moim gazownikiem właśnie o tej Octavce Marcina i ładzie pod maską, to moi się bronili tym, że jak przyjdzie coś wymienić to trzeba znowu wydzierać "pół auta". Ja co prawda, aż takim estetą nie jestem i nie przeszkadza mi mój montaż gazu, ale u Marcina na pierwszy rzut oka nie widać, że jest gaz Piękna sprawa.
ps. zapraszam do LBN
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez naver Zobacz wpisApropo, rozmawiałem z moim gazownikiem właśnie o tej Octavce Marcina i ładzie pod maską, to moi się bronili tym, że jak przyjdzie coś wymienić to trzeba znowu wydzierać "pół auta".
Komentarz
-
Komentarz