TY!!
Korekty na LPG
Zwiń
X
-
Temat ogarnięty, problem rozwiązany. Po wymianie filtrów gazu i filtra powietrza , korekty wróciły do normy. Nie wiem, który fitr miał na to bezpośredni wpływ bo oba były wymienione w odstępie kilku dni , a korekty sprawdzalem po przejechaniu kilkuset km po wymianie. Także jeśli ktoś spotka się z podobnym problemem , może wymiana filtrów od... może.
Zostaw komentarz:
-
-
Przy wtryskiwaczach jest czujnik ciśnienia i temperatury gazu .Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpisW landi jest map sensor, Wyjmuje się go z listwy wtryskiwaczy w montuje w aluminiowym trójniczku jak najbliżej listwy wtryskiwaczy.
Mapsensor montuje się na podciśnieniu idącym od kolektora do reduktora (w instalacjach Landi przeważnie trzeba dołożyć taki czujnik).
Zostaw komentarz:
-
-
Zerknij do instrukcji umieszczonej na forum Omegas Reader, u mnie Paweł to zrobił zdalnie i nie pamiętam jak to było.
Zostaw komentarz:
-
-
Wystarczy odczytać wartość podciśnienia na wolnych obrotach na benzynie i wpisać wartość w Omegas Reader ?Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpisW landi jest map sensor, Wyjmuje się go z listwy wtryskiwaczy w montuje w aluminiowym trójniczku jak najbliżej listwy wtryskiwaczy.
Mam Barracudy więc map sensor jest na trójniku zamontowany, ale raczej się nie nada bo króćce są na 12 mm.
Ostatnio edytowany przez logan_x; 15897.
Zostaw komentarz:
-
-
W landi jest map sensor, Wyjmuje się go z listwy wtryskiwaczy w montuje w aluminiowym trójniczku jak najbliżej listwy wtryskiwaczy.
Zostaw komentarz:
-
-
Czy potrzebny jest map sensor do strojenia pod obciążeniem ?Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpisJa stroiłem autorskim programem Znajomego z Forum LPG. Sam napisał program do LANDI i sam stroi.
Zostaw komentarz:
-
-
Poczytać moge, ale raczej nic mi to nie da. Ja u siebie nie mam instalacji fabrycznej. Mam założony sterownik AEB King Mp48.
Zostaw komentarz:
-
-
No jest z niego Bardzo Dobry Fachowiec i pasjonuje się tym co robi, dlatego mu to tak świetnie wychodzi.
Ostatnia wersja jego programu jest na prawdę świetna.
Kolego shanzi wejdź sobie na jego autorskie forum i poczytaj o jego programie.
Zostaw komentarz:
-
-
Bardzo w porządku człowiek, w razie problemow z LR - polecam.
Zostaw komentarz:
-
-
Ja stroiłem autorskim programem Znajomego z Forum LPG. Sam napisał program do LANDI i sam stroi.
Zostaw komentarz:
-
-
[QUOTE=Przemek_i;n2579545]
To powiedz to 90% zakładów i salonów Aso
/QUOTE]
.... i że ludzie do nich jeszcze jeżdżą to jakiś cud.... ale jak widać na nowy program z płytki nie brakuje chętnych
Zostaw komentarz:
-
-
To powiedz to 90% zakładów i salonów AsoZamieszczone przez yunior81 Zobacz wpisStrojenie instalacji LPG bez AFR jest średnim pomysłem.
Ja stroiłem bez AFR i w sobotę sprawdzałem korekty i mam +0,85% A DŁUGOTERMINOWĄ 0,0%
Zostaw komentarz:
-
-
Trzeba pojeździć na PB i zobaczyć.
Moim zdaniem dojdą do normy.
A dopiero wtedy strojenie lpg na drodze.
Zostaw komentarz:
-
-
Narazie nie chce lać żadnej chemii, skoro drugą korekta spadła to znaczy że trzeba przejechać odpowiednią ilosc kilometrów. Ostatnio po wymianie przepływki miałem korekty pierwsza między 0 0 a 1,8 plus a druga była na plus 7,4 , albo się mapy rozjechały po strojeniu LPG albo jakaś inna przyczyna.
Zostaw komentarz:
-
-
Może warto wlać jakiś specyfik do PB żeby przeczyścić wtryskiwacze, potem sprawdzić korekty i jak wrócą do normy to dopiero wystroić LPG.
Zostaw komentarz:
-
-
Wiem, że jest za wysoko. Check pali się dopiero jak jest +/- 25. U mnie do tego jeszcze nie "dobiło" ...
Zostaw komentarz:
-
-
Nie rozumiem tego +17,2 -18. To jest dość ubogo jak pokazuje +17%Zamieszczone przez shanzi Zobacz wpisPierwsza korekta stoi na + 17,2 .- 18
Ważniejsza jest ta -1,6%, lekko na bogato dłuoterminowa, im bliżej zera tym lepiej.
Ta chwilowa jakoś dziwnie wysoka. Nie masz kontrolki Check ?
Zostaw komentarz:
-
-
Zrobiłem odcinek 70km, 95% trasa. Pierwsza korekta stoi na + 17,2 .- 18 , drugą spadła na - 1,6.
Zostaw komentarz:
-
Dokładnie
Zostaw komentarz: