Obserwuję już od jakiegoś czasu spalanie benzyny przy uruchomieniu silnika. Ostatnio tankowałem gaz do pełna i 8l benzyny - kreska lekko ponad 3/8 kresek wskaźnika paliwa. Dziś przejechałem 500km i kreska już dobija do 2/8 stanu baku. Wiem , że ciężko jest ocenić ilosc spalonego paliwa. Ale wydaje mi się, że jeśli bak ma 55l to jedna kreska to ~ 7 litrów. Czyli wychodzi że spalil 7 l benzyny na 500km...szok. jest teraz ciepło gaz szybko się załącza po ok kilkuset metrach . Instalacja ustawiona na 30* C . Jazda pon_pt z i do pracy , co drugi weekend trasa 100-150km. Nie mam ustawionego dotrysku benzyny w instalacji LPG. Skąd może wynikać takie duże spalanie ?
Dodam jeszcze , że "walczę" z wysokimi korektami biegu jałowego ponad 20% na plus. Do tego zauważyłem na komputerze pokładowym , że mam duże spalanie. Sprawdzane na Pb, LPG bez obd
Dodam jeszcze , że "walczę" z wysokimi korektami biegu jałowego ponad 20% na plus. Do tego zauważyłem na komputerze pokładowym , że mam duże spalanie. Sprawdzane na Pb, LPG bez obd
Komentarz