ahmed799, co znaczy "nabita klimatyzacja" ? Była nienabita ? Przecież dla smarowania sprężarki klima musi być włączana przynajmniej raz w tygodniu :evil:
Octavia 1 gdzie wlew gazu
Zwiń
X
-
ja tam leniwy jestem i jestem zadowolony z wlewu w zderzaku. nie chciałoby mi się co rusz wkręcać i wykręcać czegośtam - w sumie nie jest to duży problem żeby tankować 2x dziennie jak się gdzieś dalej jedzie - a niech się obsługa stacji martwi - tak, tak, niedługo ma być samodzielnie, w PL oznacza to, że może ocynkowana octavka zdąży zardzewieć :P
oczywiście kwestia estetyki - w "podgięciu" zderzaka w dół wygląda MZ ok, gorzej jak ktoś po pijaku celował w środek wysokości pomiędzy czarną listwą a dołem zderzaka - a kilka już takich O1 z "firmowym" LR widziałem :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Jak wlew/korek jest blisko chlapacza, to jeszcze ujdzie - mam tak we Favoricie - nie ma problemu z gromadzącym się syfem.
Ale jednak wlew pod klapką to jest to - szczególnie pełen (w sensie mały, ale z końcówką wkręconą na stałe).Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Ja mam elegancko, pod klapką wlewu paliwa. Kto by się schylał i brudził przy otwieraniu klapki w zderzaku.
Jak się montuje porządną instalację w porządnej firmie to elegancko montują pod klapką wlewu paliwa. Nawet wcześniej nie wiedziałem, że tak można. Co prawdziwi fachowcy to fachowcy, a nie druciarze. :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Maicroft, to co pokazales na zdjeciu jest ok, ale czesto gesto zdarza sie ze niema tego podparcia pod wlew, a jest on przykrecony do plastiku. Wtedy wieszasz cieżki pistolet na tym wraz z ciezkim przewodem i trach
Miałem w poprzednim w klapce, w tym mam w zderzaku. Róznica jest taka ze mniej smierdzi w schowku gazem (bo tam chowałem wlew )Inline 5 cylinders
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez FerdJa mam elegancko, pod klapką wlewu paliwa. Kto by się schylał i brudził przy otwieraniu klapki w zderzaku.
Jak się montuje porządną instalację w porządnej firmie to elegancko montują pod klapką wlewu paliwa. Nawet wcześniej nie wiedziałem, że tak można. Co prawdziwi fachowcy to fachowcy, a nie druciarze. :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
a ja mimo wszystko proponuje zderzak ponieważ:
nie trzeba wiercić nic w metalowych elementach karoserii
ryzyko porysowania lakieru pistoletem gazowym praktycznie nie występuje
pistolet jest ciężki i nadwyręża cienką blachę w koło wlewu co z czasem wywoła korozję.krzysiek82
1.6TDI niebawem egr, dpf off
Komentarz
-
Komentarz