Zamieszczone przez bzyq_74
Ile pali O3 1.4 TSI z DSG??
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez NYKObecnie jestem w trakcie zakupu nowej Octavi i chciałbym się dowiedzieć ile pali realnie
1.4 TSI z DSG ??
poczytaj : http://forum.octaviaclub.pl/viewforum.php?f=65O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
loru, w sumie to co się dziwić skoro dane techniczne wyglądają następująco (za autocentrum):
Octavia I 1.9 TDI 110KM
Średnie (cykl mieszany): 5,0
W trasie (na autostradzie): 4,1
W mieście: 6,6
Octavia II 1.9 TDI 105KM
Średnie (cykl mieszany): 4,9
W trasie (na autostradzie): 4,2
W mieście: 6,3
Octavia III 1.4TSI 140KM
Średnie (cykl mieszany): 5,3
W trasie (na autostradzie): 4,6
W mieście: 6,5
a 30/35 kucy więcej jest... :szeroki_usmiechJeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Zorr, każdy jak się postara to wykręci takie spalanie, brakuje tylko średniej prędkości, żeby potem można było zweryfikować tych co twierdzą, że jeżdżą dynamicznie.
Zamieszczone przez ZorrOctavia II 1.9 TDI 105KM
W mieście: 6,3O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruZorr, każdy jak się postara to wykręci takie spalanie, brakuje tylko średniej prędkości, żeby potem można było zweryfikować tych co twierdzą, że jeżdżą dynamicznie.
Zamieszczone przez loruZamieszczone przez ZorrOctavia II 1.9 TDI 105KM
W mieście: 6,3
PS Co do danych dot. spalania od producenta, ja już tylko patrzę na trasę, gdyż dzięki systemowi Start & Stop spalanie w mieście (no i średnie) to kosmos jest, bardzo daleki od rzeczywistości.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Zorrśrednia prędkość też niewiele daje... bo można jechać równo pustą trasą i mieć średnią 80km/h , a można ciągle deptać i nawet średniej 60km/h nie osiągnąć.
Zamieszczone przez Zorrzmień szofera albo trasę ;-)
Zamieszczone przez ZorrPS Co do danych dot. spalania od producenta, ja już tylko patrzę na trasę, gdyż dzięki systemowi Start & Stop spalanie w mieście (no i średnie) to kosmos jest, bardzo daleki od rzeczywistości.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kabanosZamieszczone przez ZorrPS Co do danych dot. spalania od producenta, ja już tylko patrzę na trasę, gdyż dzięki systemowi Start & Stop spalanie w mieście (no i średnie) to kosmos jest, bardzo daleki od rzeczywistości.
Zamieszczone przez loruZamieszczone przez ZorrPS Co do danych dot. spalania od producenta, ja już tylko patrzę na trasę, gdyż dzięki systemowi Start & Stop spalanie w mieście (no i średnie) to kosmos jest, bardzo daleki od rzeczywistości.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez NYKObecnie jestem w trakcie zakupu nowej Octavi i chciałbym się dowiedzieć ile pali realnie
1.4 TSI z DSG ??
Każdy ma inny styl jazdy i inne miasto, trasy itd.
Najprościej sprawdź w katalogu ile średnio ma obecne auto którym jeździsz, policz procentową różnicę jaka jest to Twojego średniego spalania rzeczywistego.
Ten sam "procent" dodaj do katalogu 1.4 TSI i wiele się pomylisz o ile będzie ten sam styl jazdy i okolica.
DSG bardzo sprzyja w zrobieniu niskiego spalania.
Komentarz
-
-
Porównywanie 15 letniego dizla z nową benzyną nie ma chyba większego sensu
Poza tym obecny pojazd jest dość dziwnym wynalazkiem który czasami okazuje się na stacji paliwowej że mniej pali niż informuje komputer pokładowy, a kiedy indziej wynik jest dwukrotnie wyższy od obietnic producenta. Obecny środek lokomocji ma inne zadnie, robię nim dziwnie około 150-200Km znacznie więcej niż będę robił benzyną, więc obliczanie procentowej różnicy nie ma sensu.
Chciałem się tylko dowiedzieć ile pali 1.4 TSI 140KM + DSG osobom które posiadają ową konfiguracje??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez słońZamieszczone przez NYKile pali realnie
1.4 TSI z DSG ??
Komentarz
-
-
Co wy qrwa macie z tym spalaniem 1.4tsi, gdzie człowiek nie wejdzie tam wszyscy tylko o jednym :roll:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Chyba z DSG jeszcze nikogo nie ma.
U mnie z manualem:
- średnia z 1900km wychodzi 5,5l/100km, ze średnia prędkością 42km/godz.,
- miasto (Lublin) około 20-25%, trasa (głównie DK82) 75-80%.
Nogi ciężkiej nie mam, ale jak trzeba wyprzedzać to wyprzedzam, pod czerwone pole nie kręcę (bo mnie to nie kręci).
Opony seryjne Dunlop SportMaxx RT 225/45/17, jeżdżę zwykle sam.O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pandzikZamieszczone przez kylo76średnia z 1900km wychodzi 5,5l/100kmJeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
Komentarz