1.9 TDI 131 KM Verva + Diesel Skydd Black Arrow

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Daro2hola
    Classic
    • 2018
    • 0

Witam, mam problem z autkiem. Nie mogę go odpalić ani nic prawie z nim zrobić. Komputer pokazal jakies bledy sporadyczne od spalania stukowego, czujnika g81 i inne niezbyt wazne. Auto takie kupiłem. Czy to wina akumulatora czy może jakiś moduł komfortu padł? (o ile jest w octavi) Pozdrawiam serdecznie
  • Daro2hola
    Rider
    • 2014
    • 272

Witam.
    Co sądzicie o takim połączeniu ??
    Od początku odkąd mam OI tj dokładnie dzisiaj miesiąc, zrobiłem nim 3,5 tyś km i leję wyłącznie Vervę z Orlenu. Na trasie auto pali mi od 4.8l/100km bez klimy [do 120km/h] do 5.6l na klimie [do 190km/h].
    Znajomy który robi rocznie około 90 tys leje do innego diesla 100ml na bak 50l wspomniany Diesel Skydd Black Arrow.
    Podobno już po 1 butelce tj 500 wypalonych litrach ON auto pali mu 0,5l mniej.
    Uważacie, że warto korzystać z takich specyfików całorocznie ??
    Załączone pliki
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=79749

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Nalej i zobaczysz
      Spritmonitor.de

Komentarz

• skalar
        Rider
        • 2010
        • 575

podobna zasada bardzo popularna.

Komentarz

• sew1981
          RS
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2009
          • 10917
          • Fiat

Daro2hola, jak bardzo duże przeloty robisz, może to ma sens. normalnie użytkując to lałem raz na 2-3 miechy stp właśnie do pdka, żeby przeczyścić układ, pompowtryskiwacze, a nie zmniejszyć spalanie. Działało, a ropę lałem normalną. Ja bym odpuścił takie wynalazki żeby stosować cały czas. Co jakiś czas profilaktycznie stpa i będzie ok.

Komentarz

Pracuję...