Wszelkie 0w30, 0W40 to zabójstwo dla tego silnika. Jedynym smarnym olejem do TSI jest 5W30.
ahaaaa a nie dodali jeszcze że Castrol ? ad:
ps. odsyłam do Instrukcji Obsługi - proszę o wskazanie strony na której pisze, że ma być "tylko" stosowany olej SAE 5W30 ... :bajer a może tak nie powielajmy bzdur na forum ...
Cześć, mam do was pytanie jak w temacie. Mam 6 aut w firmie, Skoda Octavia II 1.6 motor, 2007 rok. I chciałem się was zapytać co sądzicie o montażu LPG do takiej floty? Sam nigdy na LPG nie jeździłem więc jestem raczej zielony w temacie, będę wdzięczny za porady co do samej instalacji i jakiś godnych polecenia warsztatów, takich które mogły by się podjąć montażu floty i tego nie zepsuć...
Generalnie sterownik - Stag/Tech
Reduktor - KME/Zavoli/ pewnie jeszcze kilka sensowych się znajdzie w przystępnej cenie i nadających się do tego silnika
Butla - 630x225 to najlepsza opcja
Wtryskiwacze - Hana/Baracuda
+ montaż całości zgodnie ze sztuką.
Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Jeżeli to do floty, czyli sporo jazdy, to zapytaj o zbiorniki toroidalne z wypełnionym wnętrzem (z definicji to już nie jest toroida ). Zawsze to większa pojemność, przez co większy przelot między tankowaniami.
Jak sadze koledze Northeusz chodzi o montaz zbiornika toroidalnego zewnetrznego wewnatrz auta. Nie kazdy gazownik tylko chce takie cos montowac, bo trzeba z boku podciac wneke kola zapasowego. Zysk pojemnosci to pewnie jakies ~10l maksymalnie. Moze faktycznie warto.
Maicroft, dokładnie o takim myślałem . Fakt, że zyskuje się większy zbiornik bez modzenia pływakiem, ale to już zależy czy gazownik takie coś potrafi zamontować i ile sobie policzy za takie "extrasy" .
Fakt, że zyskuje się większy zbiornik bez modzenia pływakiem
IMO coś takiego jest lepsze niż dodatkowe rżnięcie wnęki koła Takie 50 litrów dla butli 55l powinno styknąć.
Względnie zbiornik 630x270 @67l, ale to już wiąże się z brakiem płaskiej podłogi w bagażniku i ew. siadaniem tyłu (kwestia sprężyn).
Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Też coś słyszałem o takich zbiornikach, tylko pytanie jaki jest koszt takiego montażu? A co do LPG do u siebie w Octavi (tylko że prywatnej) mam BRC Sequent 24, jak chcesz to do floty to gwarancja jest całkiem ciekawa. A na lpg-forum to też uważaj bo wiedzy jest tam sporo ale nieraz w wypowiedziach brakuje obiektywizmu, ale to tylko takie moje zdanie
Ale gwarancja 5 lat jest na elektronikę a nie na wtryski, a to częściej pada. A przy flocie to co komu po gwarancji na samą elektronikę jak mu wtryski padną... Przy BRC masz gwarancję na komplet, elektronika i wtryski.
Wiadomo że każdy swoje chwiali Ale we flocie 100kkm można walnąć czasem w rok, zależy ile i gdzie się jeździ więc może się okazać że wtryski walną po roku, i Ci wymienią bez problemu.
No coś w tym jest, nie zerknąłem na rocznik aut, a piszesz że jeździłeś na BRC i coś nie tak? Bo ja jak pisałem nie narzekam, miałem też STAGA i Landi Renzo u siebie w autach (wcześniej VW i Skoda tyle że Fabia) i jak dla mnie włoskie instalacje są jednak nieco lepsze, nie mówiąc oczywiście że STAG był jakiś zły. W sumie to może też kwestia tego że gazownik dobrze to montował
W STAGU padł mi kiedyś wtryskiwacz, oczywiście nie od STAGA bo takich nie ma tylko MagicJet, czekałem miesiąc aż mi go ktoś wymieni na gwarancji. W Landi miałem kiedyś podjerzenie że jeden wtryskiwacz puszcza gaz, zadzwoniłem do gazownika i powiedział mi żebym przyjechał jutro to wymieni na gwaracnji bo jest na stanie, okazało się akurat że przyczyna inna ale szczerz jak miałbym do floty wsadzić STAGA i czekać miesiąc na wtryski bo są innej firmy to chyba bym się nie zdecydował, prywatnie zresztą też już nie za duża strat czasu... A co do wydajności to według mnie najlepsze BRC (w sensie jazda, odczucia z jazdy) ale sądzę że to może być kwestia auta a nie samej instalacji
Jeden wymieni obojetne co to tam bedzie padniete i sobie sprawe rozwiaze we wlasnym zakresie z producentem, a drugi bedzie ciagal klienta kilka razy, zeby ten sfrustrowany stwierdzil ze gaz to zlo :idea:
Ok, dzięki za wasze porady, pomyśle w takim razie nad tym BRC, poczytam jeszcze sobie na ten temat i zobaczę. A jeszcze mam do was pytanie, gdzie montowaliście swoje instalacje? Bo to też jest dla mnie bardzo istotne.
jeśli chcesz gazować wszystkie Octy, to rozważ robienie tego poza Warszawą. rożnica w cenie może być +/- 1000 zl za jedną instalkę na korzyść takiej opcji. dobry warsztat jest np w Moszczance koło Ryk (tam gazowałem swojego kuraka i trafiłem tam z polecenia znajomego), namiary sobie wyguglasz. 5-6 tysi to nie wiem czy dla Cię dużo, ale tez piechotą nie chodzi.
jedyny minus że na przeglądy gwarancyjne co 15 kkm trzeba dojechać.
Jeszcze raz dzięki za waszą pomoc. Jestem już po montażu. Ostatecznie wybrałem Energy Gaz, udało się z nimi załatwić tak aby auta zagazować przed pierwszym listopada na czym mi zależało. Ogólnie wrażenia pozytywne, mają 5 czy 6 mechaników, więc jeden dzień i flota była gotowa. Spoko mają też podejście do klienta, można pogadać i zawsze coś doradzą. Co do instalacji wybór padł na BRC Sequent 24, myślałem jeszcze nad Landi Renzo ale wyszłoby drożej. Udało się też dogadać co do ceny, więc nie wyszło wcale drożej niż poza Warszawą a dojazd prostszy i na serwis wygodniej. Mam kilka zdjęć z montażu więc podrzucam do waszej oceny. W sumie jestem zadowolony, instalacja według mnie wygląda spoko, na teraz działa bardzo dobrze ale trzeba poczekać z oceną jak auta zaczną normalnie jeździć.
I tu fotki:
Daj fotke po otwarciu tego dekla z butli LPG. Wlew we wlewie, czy wlew w zderzaku ??
Dwa auta i dwa razy butla zalozona inaczej. :roll: Montuje ten sam zaklad, a raz weze tak, raz tak. Elektrozawor tez roznie. Nie mozna sie dogadac i zrobic tak samo wszystkich aut w tym samym warsztacie :?:
Komentarz