Niedawno dość mocno siedziałem w nowych Golfach i też mogę coś napisać. Podstawowa wersja Start to faktycznie nie taki golas, w zasadzie ma wszystko co potrzeba, a nawet więcej (np. podłokietnik przedni z nawiewami na tył). Za bodajże 1400 zł można dokupić sportowe fotele przednie (mega wygodne), gdzie dodatkowo dostaje się m.in. tylny podłokietnik z uchwytami na napoje i przejściem do bagażnika. W przypadku Octavii trzeba wskakiwać w Ambition żeby zyskać podłokietniki + nawiew na tył. Rabat jaki mi przydzielono to 7500 zł i w tym momencie Golf Variant Start jest nieco tańszy, lepiej wyposażony i wykonany (odczuwalnie) niż Octavia Active.
Co do Sportsvana. 500l wydaje się sporo, ale cholera nie wiem gdzie oni ukryli te litry. Wizualnie Variant ma bagażnik naprawdę dużo większy i wydaje się, że nie tylko o te 100l. Do Sportsvana natomiast faktycznie lepiej się wsiada bo jest wyższy. No i ma schowek na górze konsoli środkowej (jak w O2) czego mi brakuje zarówno w G7 jak i O3.
Co do Sportsvana. 500l wydaje się sporo, ale cholera nie wiem gdzie oni ukryli te litry. Wizualnie Variant ma bagażnik naprawdę dużo większy i wydaje się, że nie tylko o te 100l. Do Sportsvana natomiast faktycznie lepiej się wsiada bo jest wyższy. No i ma schowek na górze konsoli środkowej (jak w O2) czego mi brakuje zarówno w G7 jak i O3.
Komentarz