Zamieszczone przez Dynia...
Gdzie tankujemy paliwo do TDI?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
a ja wam powiem tak koledzy kupuje ON ze stacji BP, SHELL, ORLEN i wszedzie kupuje mniej wiecej w zakresie 2,60 - 3,00 zl za litr. Zapytacie dlaczego tak tanio ? powiem wam : CB RADIO !!!! :twisted: ludzie jezdzacy na tirach czasami proboja tez sobie dorobic do pensji wiec jezdza skrotami / ekonomiczniej i oszczedzaja zupke zebyby czasem ja sobie sprzedac tankuje tak od okolo 1,5 roku i nic mi sie nie dzialo jeszcze. Zawsze stoje na stacji w/w (do autostrady i granicy z niemcami jest odemnie spod domq ok 20 km) i wiem ze napewno kupuje to paliwo a nie jakies inne rozcienczone albo niedajboze opal !!!
Dzisiaj kupilem 240 L oleju napedowego EKODiesel z orlenu za 2,70/L czyli ok 1,10 taniej niz z dytrybutora co daje mi oszczednosc na ok 50 zl na zbiorniku :diabelski_usmiech co wy na to ?? :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OBIXa ja wam powiem tak koledzy kupuje ON ze stacji BP, SHELL, ORLEN i wszedzie kupuje mniej wiecej w zakresie 2,60 - 3,00 zl za litr. Zapytacie dlaczego tak tanio ? powiem wam : CB RADIO !!!! :twisted: ludzie jezdzacy na tirach czasami proboja tez sobie dorobic do pensji wiec jezdza skrotami / ekonomiczniej i oszczedzaja zupke zebyby czasem ja sobie sprzedac tankuje tak od okolo 1,5 roku i nic mi sie nie dzialo jeszcze. Zawsze stoje na stacji w/w (do autostrady i granicy z niemcami jest odemnie spod domq ok 20 km) i wiem ze napewno kupuje to paliwo a nie jakies inne rozcienczone albo niedajboze opal !!!
Dzisiaj kupilem 240 L oleju napedowego EKODiesel z orlenu za 2,70/L czyli ok 1,10 taniej niz z dytrybutora co daje mi oszczednosc na ok 50 zl na zbiorniku :diabelski_usmiech co wy na to ?? :POutlander
była OII 4x4 BMM
już nie ma Octa ASZ super fajna była
Komentarz
-
-
1. Jet - ale wydaje mi sie ze mniej przejade km
2. Carefour - 2 gr drożej, ale chyba lepsze :P
3. Aral - 2x - Deutchland - to jest paliwo
4. Moze naleje Bp, Shell lub V-pover jak się przekonam ze jest różnica, jakoś narazie nie odczułem wiekszego kopa na BP - ON zwykłym, trzeba sprawdzić reszte , ( faktycznie drożze paliwo daje wieksza moc, równą prace silnika i mniejsze spalanie ;| :| ;|, w testach tak nie wykazało)
Komentarz
-
-
Pytaliście w swoich ASO ? ja przeprowadziłem delikatny wywiadzik w skodzince peugociku i renaulciku - a mam dość dobre znajomości ( mój kolega pracował w jednej a puzniej w drugiej więc mu wierze) wymienili prawie wszyskie stacje że były jakieś tam kłopoty z paliwem. Nikt nie wymienił mi statoila więc ja zaczołem tankować (od roku) i jestem zadowolony. Supra dieselROSSObruni
Komentarz
-
-
Natknąłem się na co prawda niemłodą już listę badanych stacji paliw ale może się komuś przyda.
Jest to część raportu z przeprowadzonej kontroli przez Polską Izbę Handlową na zlecenie Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Lista stacji paliw skontrolowanych w okresie od 7 stycznia do 31 grudnia 2005 r. uwzględnia uzyskane dotychczas wyniki badań laboratoryjnych sprzedawanego w dniu kontroli paliwa.
Link do newsa na Onecie:
i
bezpośrednio do listy badanych stacji paliw:
O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
"Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"
Uniden Pro 510XL+Hustler IC100
Komentarz
-
-
we Wrocławiu w soboty i niedziele stacje obniżają ceny (Orlen- Krzywoustego, Jet-
Sobieskiego i Kochanowskiego, Armii Krajowej, Shell -Brucknera , Długołęka),dlatego warto tankować w te dni.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nico21bp ultimate - rozpuszcza elementy gumowe w ukłądzie paliwowym. Wspominał o tym ktoś na południowym spocie - pracował na BP i musieli co jakis czas wymieniac weze przy dystrybutorach bo sie pociły :/
teraz ONLY -> Neste24 :!:OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
Tankuję w Lotosie, ostatnio chyba 3.69 i jeszcze od tego zniszka na kartę klienta.
Paliwo jest niby OK.
Ale wszystkie tutaj wcześniej wymieniane stacje kupują paliwo wtych samych miejscach większość to Orlen i gdzie jest najtaniej, a że pózniej sprzedają pod głośnymi szyldami, to juz inna para kaloszy.
Wiedzą o tym wszyscy co przy tym pracują i ja właśnie z takiego zródła.
Co się jeszcze dzisiaj ludziom w Polsce leje i jaki jest faktyczny skład paliw...........to głowa boli. Jest trochę lepiej niz np, 10-15 lat wczesniej, ale dalej są na paliwie największe szwingle.
Wystarczy przejechać granicę CZ, a najlepiej zatankować w Austri,....... nasz samochód zmienia się nie do poznania, ma zaraz jeszcze jedną turbawkę, silnik chodzi zdecydowanie ciszej i jakoś mu apetyt się zmiejsza, wiadomo chyba co jest tego powoidem, chyba nie wiatr od ALP, a może .
Pozdr.VW Sharan AUY 115 PS, Seat Cordoba ASZ 131 PS
Komentarz
-
Komentarz