[o1] alarm+centralny+scyzoryk

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Grzech123
    Classic
    • 2010
    • 25

Zamieszczone przez aldam
    Co daje w praktyce ta regulacja mieszka.
    Regulacja daje tyle, że turbo zaczyna być "wystrojone". Nie ma problemu z zacierającymi się kierownicami. A przynajmniej nie ma w przypadku, gdy w miarę często dasz pedał w podłogę od 0 do 1.6 bara.
    Nieco słabiej pompuje z dołu (szybciej otwierają się kierowniczki - dzięki temu nie zacierają się tak szybko) i w teorii auto może być słabsze z dołu. Ale ja szczerze mówiąc tego nie odczułem. A nawet gdybym stracił te 10NM to i tak dla mnie warto.

Powiem szczerze, że gdy miałem problem z turbo w BKD (rok temu) to ciarki mi przechodziły po plecach jak rozmawiałem ze specjalistami z różnych warsztatów... Jedni twierdzili, że tak ma być i "BKD musi przepompowywać", inni proponowali "naprawę" za 5kPLN. I w końcu trafiłem do DobregoGrzesia, który "jak za dotknięciem magicznej różdżki"...
    Grzegorz Kalicki
  • ccLot
    Rider
    • 2009
    • 334

Witam,

mam alarm meta system (salonowy), centralny zamek fabryczny bez pilota i zwykły kluczyk. Teraz jest tak, że pilot od alarmu otwiera centralny, ale chciałbym się pozbyć jednego "sprzęta" i zastanawiam się czy można to "wpakować" wszystko w jedną obudowę scyzoryka.
    A może można doprogramować oryginalnego nowego scyzoryka do centralki alarmu?
    A może uniwersalny scyzoryk i przełożenie pilota od alarmu w obudowę scyzoryka?
    A może ktoś przerabiał już podobną konfigurację?

Pozdrawiam.
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51370

Komentarz

• w.marek
      Drive
      • 2009
      • 43
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Też podepnę się z takim samym pytaniem.
      Może ktoś próbował dokodować np taki kluczyk pod alarm

Komentarz

• seradin
        Classic
        • 2009
        • 10

Zobaczcie sobie ten temat ----> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php...03b0be8c87ff69

Komentarz

• mikolaj93
          Rider
          • 2009
          • 385
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Tu macie link do aukcji http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=837543311
          To jest komplet siłowników z centralką i scyzorykiem do octavii Z LOGO SKODY.
          z tego co się orientuje to możesz podpiąć pod ten zestaw alarm i będzie wszystko ładnie śmigać. Proponuje do nich zadzwonić może będą mogli sprzedać samą centralkę i pilot.
          Oglądałem takie coś na giełdzie i wygląda porządnie.

PS. kupowałem już u nich parę rzeczy i firma jest ok.
          Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
          !!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
          Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!

UNIDEN USER

Komentarz

• nosferatus
            Rider
            S_OCP Member
            • 2006
            • 601

jeśli chcesz zrobić tak,aby pozbyć się pilota od alarmu i wszystkie jego funkcje przekazać na scyzoryk to niestety ale musisz zmienić alarm.w mecie system alarm bezpilotowy jest całkiem innym urządzeniem niż pilotowy - cena nowego alarmu bezpilotowego to koszt ok. 750zł (Meta System jest niestety bardzo droga,ale warta swojej ceny)
            Silnik BFQ + sekwencja KME
            CB President Johnny II ASC+President HAWAII

Kenwood KDC-BT92SD
            Hertz HSK 165
            Hertz DBX 250
            KICX Kap 45
            KICKER ZX 200.2
            Kable - Dietz, Caliber
            Kondzio 1F
            wygłuszenie drzwi

Komentarz

• ccLot
              Rider
              • 2009
              • 334

[quote="nosferatus"]jeśli chcesz zrobić tak,aby pozbyć się pilota od alarmu i wszystkie jego funkcje przekazać na scyzoryk to niestety ale musisz zmienić alarm.

Dokładnie to jest mi bez różnicy który pilot będzie działał. U mnie pilot od alarmu mety steruje centralnym (fabrycznie miałem tylko centralny).
              Najbardziej by mi odpowiadała opcja wsadzenia pilota mety do scyzoryka, ale to bez rzeźby w płytce pilota i scyzoryku chyba się nie uda. Może meta ma płytki pasujące do scyzoryków?
              Równie dobrym rozwiązaniem mogło by być "sparownie" fabrycznego pilota ze scyzoryka
              z alarmem, ale to chyba również niemożliwe w stylu p&p.

Pozdrawiam.
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51370

Komentarz

• mikolaj93
                Rider
                • 2009
                • 385
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ccLot ja bym na twoim miejscu zrobiłbym tak że wymieniłbym centralkę od centralnego zamka (z pilotem takim jak na aukcji którą ci podałem 3 posty wyżej) i ewentualnie dołożył alarm (a jeżeli już masz alarm to podłączył bym go pod centralkę i by działał z kluczyka).
                Grot z oryginalnego kluczyka przełożył bym (da się przełożyć) do scyzoryka i po robocie.
                Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
                !!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
                Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!

UNIDEN USER

Komentarz

• Dziaczek
                  Classic
                  • 2009
                  • 3

A ja mam pytanie trochę z innej beczki, ccLot czy twój alarm sygnalizuje ci niedomknięte drzwi, u mnie też zamontowali alarm meta i nie sygnalizuje otwartych drzwi koleś z serwisu wkręca mi że to dlatego że z tyłu mam ręczne szyby (wer. Mint). Uzbraja się jak należy 2xpik (brak trzeciego pik) po otwarciu drzwi wyje jak opętany.

Komentarz

• adamsky
                    Rider
                    • 2025
                    • 371
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Dziaczek
                    A ja mam pytanie trochę z innej beczki, ccLot czy twój alarm sygnalizuje ci niedomknięte drzwi, u mnie też zamontowali alarm meta i nie sygnalizuje otwartych drzwi koleś z serwisu wkręca mi że to dlatego że z tyłu mam ręczne szyby (wer. Mint). Uzbraja się jak należy 2xpik (brak trzeciego pik) po otwarciu drzwi wyje jak opętany.
                    Mi tak samo odpowiedzieli na pytanie dlaczego nie sygnalizuje nie domkniętych (pomimo że w instrukcji jest napisane że taka funkcja jest). U mnie też nie pika ani przy otwieraniu ani zamykaniu ale to akurat plus...

Komentarz

Pracuję...