Witam. Panowie zwracam się z prośbą o podpowiedź. Potrzebuje założyć hak holowniczy do swojej Octavii 1. Hak potrzebuje pod bagażnik rowerowy. Jeżeli chodzi o sam moduł oraz wiązkę to zamierzam to kupić w ASO. Chodzi mi tylko o firmę haka którą warto wziąć i żeby nie było problemu z montażem. Na Allegro widziałem nowe haki firmy Bosal i droższy np firmy Thule. Nie wiem czego szukać?
Hak holowniczy do Octavii 1
Zwiń
X
-
Nic nie musisz miec z ASO.
Zwykly hak za 200zl i w zestawie masz wiazke, ktora podlacza sie do lewej lampy w bagazniku. Chyba ze masz czujniki cofania, no to beda pikac przy przyczepie. Wtedy, aby nie pikalo potrzebujesz modul pod to. Tam w sumie wystarczal jakis przekaznik ktory po podlaczeniu wtyczki odlaczal zasilanie czujnikow.
Cos takiego: http://allegro.pl/modul-do-czujnikow...968784439.html
Hak obojetne kogo. Ja mam Steinhoffa w innym aucie juz 5 lat i nic sie z nim nie dzieje. Przyczepe ciaga bez problemu.
Na rowery mozna szukac takiego, ktory teoretycznie ma wiekszy nacisk na kule tj. 75kg, a nie 60kg jak te tansze.
-
-
Zamieszczone przez marcooprodigy Zobacz wpisWitam. Panowie zwracam się z prośbą o podpowiedź. Potrzebuje założyć hak holowniczy do swojej Octavii 1. Hak potrzebuje pod bagażnik rowerowy. Jeżeli chodzi o sam moduł oraz wiązkę to zamierzam to kupić w ASO. Chodzi mi tylko o firmę haka którą warto wziąć i żeby nie było problemu z montażem. Na Allegro widziałem nowe haki firmy Bosal i droższy np firmy Thule. Nie wiem czego szukać?
Plus taki że np masz gniazdo chowane pod zderzak jak nieużywane.
Niezależnie nowy czy używany, jak podłączasz przewody w gnieździe to dobrze je ocynować.Ostatnio edytowany przez Basu; 13279.
Komentarz
-
-
Witam. Panowie dopiero wczoraj udało mi się założyć hak do Octavii ale mam pytanie. Przymierzam się do podłączenia wiązki haka. Rozumiem że muszę to podłączyć pod ledną z lamp ale z drugiej muszę i tak podciągnąć kierunkowskaz?"Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo - na pewno to zepsujesz"
PRAWO MURPHY'EGO
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Basu Zobacz wpisNiezależnie nowy czy używany, jak podłączasz przewody w gnieździe to dobrze je ocynować.
Komentarz
-
-
Hmm nadal nie otrzymałem odpowiedzi. Czy te kierunkowskazy trzeba podłączać z lewej i prawej lampy? Pytam dlatego że w necie znalazłem informacje że ludzie podciągają wiązkę pod lewą lampę, i tutaj zacząłem się zastanawiać skąd z lewej lampy wezmą prawy kierunkowskaz?"Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo - na pewno to zepsujesz"
PRAWO MURPHY'EGO
Komentarz
-
Komentarz