Doposażenie w pilot zamka centralnego.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kaju666
    Classic
    • 2017
    • 37
    • Octavia I (1U2)
    • AVU 1.6 MPI 102 KM

Doposażenie w pilot zamka centralnego.

Witam

Zakupiłem swoją pierwszą Octavie I Tour z 2008 roku.
    Wraz z nią mam 2 kluczki ale niestety bez otwierania zdalnego.
    Zamek centralny działa prawidłowo.

I tu pojawia się pytanie jak doposażyć ją w pilot ? Kolega mi mówi że ona prawdopodobnie moduł ma i wystarczy dokupić pilot i go zaprogramować.
    Może mi ktoś doradzi jak sprawdzić i co ew. dokupić by taki pilot działał.
  • marczes
    Drive
    • 2015
    • 93
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BZB 1.8 TSI 160 KM

Ja poprostu podjechałem do zakładu gdzie zamontowali mi cały alarm. Dodatkowo uruchomili mi domykanie szyb przy załączeniu alarmu.

Komentarz

• kaju666
      Classic
      • 2017
      • 37
      • Octavia I (1U2)
      • AVU 1.6 MPI 102 KM

Wolę oryginał.

Mam moduł 1C0959799A

Komentarz

• kaju666
        Classic
        • 2017
        • 37
        • Octavia I (1U2)
        • AVU 1.6 MPI 102 KM

Szkoda że nikt sie na tym nie zna :P
        Moduł ma 3 gniazda z czego jedno jest puste.
        Mam domykanie szyb z kluczyka, jest również migająca dioda, ale alarmu dzwiękowego nie zauważyłem.
        W VCDS mam w module opcję programowania zdalnego pilota.

Na elektrodzie podobno komuś sie udało ale niestety 0 kontaktu http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3311186.html .

Chciałem mieć orginał ale chyba nic z tego nie będzie i trzeba dokupić sterownik badziewiasty

Komentarz

• Artq
          Ambiente
          • 2017
          • 102
          • Volkswagen

Ja też myślałem o oryginale ale za dorobienie kluczyka składanego z pilotem i programowanie immo. usłyszałem 350 a za montaż osobnego sterownika na pilota 200, także nawet nie sprawdzam modułu komfortu tylko kupuje sterownik i będę zakładał. Chyba że coś się wyjaśniło w temacie.
          Jest też w domu SEAT BSE i VW AQY

Komentarz

• anoni
            Ambiente
            • 2017
            • 103
            • Octavia I (1U2)
            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Panowie domykanie szyb z kluczyka choć by to norma ? Zamiast bawić sie w dodaktowe kosztu i pilota to za niewielkie pieniądze mozna mieć full opcje centralny alarm z bajerami a jak sie boisz to można zakupić tanie urządzenie ( śledzenie GPS ) koszt ok 80 zł plus zakup karty sim i najtańszy abonament . Czyli w granicach ok 500 zł masz czujnik ruchu , czujnik wstrząsu , domykanie szyb oraz GPS To tak na szybkiego

Komentarz

• Andy90
              Administrator
              • 2010
              • 859
              • Octavia I (1U2)
              • AKL 1.6 MPI 101 KM

kaju666 przerobiłem ten temat u siebie. Gdzie u mnie nie miałem niestety zdalnego sterowania pod komputerem, a przynajmniej nigdzie w vcds nie doszukałem się, nie mniej na oryginale byś musiał sporo wybulić. Pytanie czy warto aż tak. A co do sterownika :P nie powiedziałbym że są badziewiaste :P zależy jaki kupisz. Jak kupiłem to z allegro z firmy która nadal sprzedaje i to z kluczkiem scyzorykiem za 99 zł :P efekt ? 5 lat temu zamontowałem i do dziś działa mi otwieranie/zamykanie z pilota + domykanie szyb :P
              http://forum.octaviaclub.pl/node/2558934
              https://www.facebook.com/ZielonaOctaviaByAndy/

Komentarz

• anoni
                Ambiente
                • 2017
                • 103
                • Octavia I (1U2)
                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Andy90 w moim było cos zamontowane przy kierownicy ( na kolumnie z prawej strony jakiś grzybek/kapturek i nie wiem do czego on jest ale póki co używam pilota jakiegoś który był od centralnego ale domykanie szyb mam tylko z kluczyka póki co wystarcza mi to

Komentarz

• andru123
                  Elegance
                  • 2010
                  • 783
                  • Toyota
                  • ATF 2.0 MPI 120 KM

nie masz sterowania fabrycznie, nic nie zdzialasz , chyba ze modul komfortu wymienisz razem z nowymi pilotami , mozna dokupic sterowanie z pilota scyzoryki, mam sprzedawce ktory sprzedaje ORYGINALNE OBUDOWY scyzorykow a w nich POLSKIE sterowniki , przy okazji jest domykanie i otwieranie szyb z pilota
                  jest O1 RS 1.8T XENON
                  była O1 1.9 TDI AGR

Komentarz

Pracuję...