Wybór radia z Bluetooth

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • goomis
    Classic
    • 2017
    • 1
    • Octavia I (1U2)

Wybór radia z Bluetooth

Witam

Przychodzę do was z zapytaniem dotyczącym wymiany mojego obecnego radia samochodowego na nowszy model wyposażony w Bluetooth. Na ten moment domyślnie mam zamontowane radio Blaupunkt CD51 Munchen i do jakości dźwięku osobiście nie mam zastrzeżeń, w zupełności mi to wystarcza. Szukam w związku z tym czegoś podobnego o niewygórowanej cenie i z opcją podłączenia telefonu poprzez Bluetooth dla możliwości słuchania muzyki i prowadzenia rozmów w trybie głośnomówiącym.

Przekopując się przez odmęty internetu trafiłem na radio Vordon HT-896B, które na wszystkich znaczących portalach z opiniami ma od 30 do 130 pozytywnych opinii. Nie ukrywam, że zainteresowało mnie to radio, jednak wątpliwości budzi fakt, że inne radia chociażby Pioneera mają takich opinii 3-4.. Czy warto zainteresować się takim radiem czy przejść na inny model Blaupunkt z BT? Ewentualnie możecie polecić coś lepszego w podobnym zakresie cenowym 200-250zł tak aby dało się go bezproblemowo zamontować w Skodzie?

Samochód to:
    Skoda Octavia 1U, r. 2002
    1.9 TDI, 66,00KW

Z góry dzięki za ewentualną pomoc.
  • Andy90
    Administrator
    • 2010
    • 859
    • Octavia I (1U2)
    • AKL 1.6 MPI 101 KM

Dobrześ dał info odnośnie Vordona bo mogę coś powiedzieć w tym temacie od dwóch prawie półtora tygodnia jestem posiadaczem Vordona HT869V2 jest to radio 2din i jeśli mam być szczery nie spodziewałem się że za tą cenę jest takie dobre. Wszystko śmiga, generalnie Vordon ma dużo opinii pozytywnych odnośnie różnych produktów - też naczytałem się
    http://forum.octaviaclub.pl/node/2558934
    https://www.facebook.com/ZielonaOctaviaByAndy/

Komentarz

• krzychor
      Ambiente
      • 2010
      • 221
      • Octavia III (5E3)
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Andy90 mógłbyś wrzucić fotkę jak to radio się prezentuje w OI ?

Komentarz

• Andy90
        Administrator
        • 2010
        • 859
        • Octavia I (1U2)
        • AKL 1.6 MPI 101 KM

jasne, pozniej zrobie i wrzuce.
        Z czego od razu mówię, że jeszcze to nie jest efekt koncowy, bo zeby to zrobic porzadnie to musze rozberac konsole srodkowa i troche inaczej zamontowac
        http://forum.octaviaclub.pl/node/2558934
        https://www.facebook.com/ZielonaOctaviaByAndy/

Komentarz

• Andrzej Ława
          Ambiente
          • 2017
          • 120
          • Octavia I (1U2)
          • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Pozwolę sobie odgrzać - osobiście poleciłbym Kenwood KDC-BT510U. OK, wprawdzie chodzi za około 400zł ale jest dobrej jakości, ma wszystkie funkcje i potrafi się związać po BT z dwoma telefonami jednocześnie.

Komentarz

• wojtekwojtek
            Drive
            • 2015
            • 41
            • Octavia I combi (1U5)
            • AGU 1.8 20VT 150 KM

Polecam JVC KD-R782BT Bardzo dobry czysty dzwiek i BASS bardzo dobre radyjko.

Komentarz

• PanzerPonton75
              Classic
              • 2017
              • 12
              • Octavia I (1U2)
              • AGU 1.8 20VT 150 KM

Ja polecam Pioneer DEH-X5900BT. dałem 500 zł. Po wymianie wszystkich głośników na HERTZ plus mały subek w bagażniku i jest zabawa.

Komentarz

• ziBi.
                Classic
                • 2018
                • 3
                • Octavia I (1U2)
                • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Wrzucam kotleta na patelnie bo nie dosmażył się. Kupiłem w tym miesiącu alpine ute-200bt w bardzo fajnej cenie 389 zl jedyny mankament to brak cd ale jest usb aux bt z ipoda iphona lub androida radio posiada także wyświetlacz z rgb i mozna dostosować podświetlenie jakie się chce. Pozdrawiam

Komentarz

• samtech84
                  Elegance
                  • 2008
                  • 988
                  • Octavia I (1U2)
                  • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Po co komu teraz CD

Komentarz

• czernobyl
                    L&K
                    • 2008
                    • 1276
                    • Octavia III (5E3)
                    • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM
                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez samtech84 Zobacz wpis
                    Po co komu teraz CD
                    jedną sztukę wieszasz na lusterku, żeby oślepiała w losowych momentach, resztą bawią się dzieci

ale dziura na CD w radiu się przydaje - zamiast uchwytu na szybę są niezłe uchwyty montowane we wnęce CD - sam z takim jeździłem ostatni rok; dodatkowa przewaga to fakt, że nie grillujesz telefonu w pełnym słońcu - bateria pożyje znacznie dłużej

Komentarz

Pracuję...