Poszukuję info przez którą kostkę i piny w podszybiu przechodzą przewody z kabiny do lamp. W schematach w elsie tego niestety nie ma. Ktoś coś wie na ten temat?
Ori xenon - instalacja
Zwiń
X
-
Być może Andy90 wie coś na ten temat, bo ja niestety nie pamiętam. Wiem, że to idzie przez ścianę grodziową za podszybiem, bardziej po stronie kierowcy. I faktycznie demontowałem tam jakieś kostki by się do tego dorwać, ale jak pisałem szczegółów nie pamiętam.Srebrna Szczała 1.6 Octavia I FL Classic - sprzedana po 15 latach
Jeszcze srebrniejsza Szczała 1.8T Octavia I FL Elegance
Zapraszam do obejrzenia mojego auta i luźnych pogaduch
Škoda Octavia I FL Elegance+ 1.8T 4x4
-
-
Jest fabrycznie guma przez którą przechodzą przewody. Kurcze nie mam możliwości teraz zdjęcia Ci zrobić.
Jak zerkniesz sobie od strony pedałów to nad sprzęgłem można zauważyć główną wiązkę która tamtędy idzie - jest taki gumowy korek. Ja przez niego puszczałem. Mniej więcej znajduje się nad pompą ABS - przynajmniej u mnie tak jest.
Komentarz
-
-
Jest pełno dziur w ścianie grodziowej, ale jak wyciągałem wiązkę to szła podszybiem. Były tam 3 kostki, ale coś mi się wydaje, że one nie były od świateł. W weekend będę przy aucie, jeśli zostały to znaczy że nie są od świateł i jest tak jak mi się wydaje - przewody wychodzą z plastikowej osłony i są podłączone bezpośrednio do bezpiecznikow czy innych punktów połączeniowych.
Andrzejku, nie masz zdjęcia wiązki?Srebrna Szczała 1.6 Octavia I FL Classic - sprzedana po 15 latach
Komentarz
-
-
Byłem w samochodzie, kostki o których mówiłem zostały, więc nie są na 100% od lamp xenonowych. Na 99% jestem przekonany, że instalacja biegnie od lamp, przez podszybie, aż po same bezpieczniki znajdujące się pod zaślepką z lewej strony deski rozdzielczej (no i inne miejsca oczywiście). Żadnych kostek po drodze też raczej nie ma.Ostatnio edytowany przez Matfiejkos; 39242.Srebrna Szczała 1.6 Octavia I FL Classic - sprzedana po 15 latach
Komentarz
-
Komentarz