Witam. Piszę w sprawie problemu, o którym już czytałem w starych wątkach ale nie znalazłem żadnego satysfakcjonującego rozwiązania. Pierwsza sprawa jest uchwyt na picie - w mojej skodzie fabrycznie takowego praktycznie nie ma, bo napój nawet podczas postoju nie jest tam zbyt stabilny. Uniwersalne uchwyty też nie są zbyt przekonujące. Nabyłem jeden, ale wiadomo plastik i szybko skończył swój żywot. Czy mają panowie coś do polecenia żeby było funkcjonalne? Druga sprawa jest podłokietnik. Kupiłem samochód, w którym nie było fabrycznego podłokietnika, a zamiast niego był jakiś uniwersalny z allegro (wracając jeszcze do pierwszego pytania - w podłokietniku jest wysuwany uchwyt na picie, ale również cały plastikowy i niestabilny). Pytanie co sądzicie o fabrycznym podłokietniku, dobrze spełnia swoją funkcję? Czy jest regulowany? I czy warto takowy zakupić czy szukać jakiegoś uniwersalnego? Oczywiście przydałoby się żeby podłokietnik był otwierany żeby można było tam schować telefon czy portfel.
Uchwyt na napój/podłokietnik
Zwiń
X
-
Ori podłokietnik jest jak najbardziej OK, moim zdaniem jest niezbędny w dłuższej trasie. Jest regulowany, jest bardzo stabilny, ma otwierany schowek, można go podnieść do góry przez co nie przeszkadza w żaden sposób
Fabryczny uchwyt na napije to jakaś kpina, nie da się tego gó.... używać. Cóż, to tylko Skoda....
-
-
Regulacja skośna, mnie przy 188cm wzrostu taka regulacja odpowiada, nigdy jeszcze nie udało mi się umieścić łokcia na osi obrotu podłokietnika więc takowa regulacja wg mojego odczucia jest jak najbardziej ok. Mogła zapewne by być regulacja wysokości całego podłokietnika.... ale to tylko Skoda
Tylko raz skorzystałem i kawa się wylała więcej z tego "uchwytu" na pewno już nie skorzystam, ktoś kto te ustrojstwo projektował a następnie umieścił je w tym miejscu, nie robił tego na trzeźwotak samo jak wgłębienia w schowku pasażera jak i z tyłu w tunelu dla pasażerów tylnej kanapy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KrzysiekVRS Zobacz wpis
Fabryczny uchwyt na napije to jakaś kpina, nie da się tego gó.... używać. Cóż, to tylko Skoda....
Załączone plikiOstatnio edytowany przez Bambek1; 38218.
Komentarz
-
-
No tak, tylko, że nigdy Skoda O1 takich uchwytów (takich i w tym miejscu) nie miała opuszczając fabrykę.... Jest to czyjaś wariacja od jakiegoś Sharana, co nie zmienia faktu, że te uchwyty są bardzo solidne (mam takie coś w Audi i są super użyteczne). Spotkałem się z uchwytami zamontowanymi w O1 właśnie od Sharana, Golfa IV itp.
W O1 niestety rozwiązano w taki sposób ten system, że praktycznie nie da się używać tego uchwytu zgodnie z przeznaczeniem
Komentarz
-
-
Nie wiem czy występowało takie auto już nabyłem nigdy tego nie rozkminiałem, ale jest chyba jedna z bardziej praktycznych części wyposażenia wnętrza O1.
Za ten pod podłokietnikiem to ten co go wymyślił powinien najpierw dostać wpier.. no znaczy się łomot a później sam z niego obowiązkowo korzystać przy opuszczonym podłokietniku.
Część trudno dostępna jako używka.
Jako nowa w jakiejś chorej cenie 250 cebulionów bywała...
https://www.otomoto.pl/oferta/nowy-u...-ID6AOWD8.htmlOstatnio edytowany przez Bambek1; 38218.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bambek1 Zobacz wpisZa ten pod podłokietnikiem to ten co go wymyślił powinien najpierw dostać wpier.. no znaczy się łomot a później sam z niego obowiązkowo korzystać
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez slawento Zobacz wpisNo raczej jedna z tych niepraktycznych rzeczy, podobnie jak gniazdo zapalniczki
Komentarz
-
-
Co do uchwytu na napoje to rafalagistri montował w swojej O1 FL bodajże chyba od golfa IV na konsoli środkowej i jakoś to wyszło, podobnie jak ten dokładany u Ciebie Bambek1 tylko chyba trzeba przenieść radio w miejsce półki nad climatronkiem, a wtedy w miejscu radia montujesz uchwyt na napoje.Ostatnio edytowany przez slawento; 41888.
Komentarz
-
Komentarz