Michał, jakbym miał $$ to już miałbyś kupca na tą O2FL :diabelski_usmiech
[O1] mod lampki , diody octtavia I
Zwiń
X
-
[O1] mod lampki , diody octtavia I
witam
ostatnio sie nudziłem , a zawsze podobało mi sie jak u kolegi w A4 swieci sie leciutko na czerwono wewnatrz auta postanowilem cos podzialac w temacie
a ze 200 pln za lampkę z superba jest dla mnei rozbojem w bialy dzien postanowiłem duuuużo taniej załatwić temat
rzeczy ktore są potrzebne
-lampka wnetrza , ja za 25pln od kolegi z forum kupiłem , żeby mojej fabrycznej nie ruszac i mieć w razie czego , gdyby cos poszło nie tak
-diody , znalazłem na forum audi że taki komplet można kupić i faktycznie na allegra sa po ok 80pln !!!!!!!!!!! ROZBÓJ !!!!
ale że trochę zacząłem czytać i że mam kolegów co mają szrot dowiedziałem się ze takei same diody są montowane w lampce audi A4 juz w modelu B5 , okazuje się ze na allegro można taka lampkę za 25 pln kupić !!! , tak też zrobiłem
wyjmujemy je , odmierzamy miejsce na diody, można użyć lamppki z audi żeby równo było
wiercimy dwa otworki , wklejamy klejem na gorąco diody i koniec !!
lampka swieci pieknie
oczywiscie trzeba doprowadzic zasilanie , ale to juz nie problem ,
wiec jak widac za 25 plus przesylka , ewentualnie druga lampke w razie czego do przeróbki , czyli 25 i troche kleju mamy lampke z diodami
wszystko wyglada elegancko (pod warunkiem precyzyjnego wywiercenia otworów oczywiscie i za 1/8 ceny !!!
zajeło mi to ok godziny z przerwą na kawkę
wieczorkiem wkleje zdjęcia , żeby nie zniknęło , jak linki wygasnąjest O1 RS 1.8T XENON
była O1 1.9 TDI AGR
-
-
No to czekamy na zdjęcia jak to wygląda. Ja mam dodatkowo pytanie, czy taka lampka z a4 b5 ma taką samą szerokość jak oryginalna z O1? Wogóle jak możesz, to zmierz wymiary tej lampki z audi i podaj tutaj, bo zastanawiam się, czy szło by ją zamontować w O1, żeby to estetycznie wyglądało, jeśli tak, to zostało by tylko przelutować diody na zielone i przyciski też mielibyśmy podświetlane. Zdjęcie lampek z audi i O1 położonych obok siebie jedna nad drugą też mile widziane. Pozdrowiony!O1 Rider 140KM & 305Nm by Aligator
Komentarz
-
-
pablokinah, wierciłeś otwory ? A jak podłączyłeś się ? działają ciąglę od momentu przekręcenia kluczyka ?była Skoda Octavia 1.9 TDI 110KM 2000
a teraz Skoda Octavia 1.8T 180 RS 2004
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87072
https://goo.gl/photos/NaMK4R1TM5eWMCQZA <-- album
Komentarz
-
-
zdjecia i wymiary będą dzisiaj , zmienilem miejsce zamieszkania i dopiero dziisja będę w garażu rodziców gdzie została stara lampka i zrobie fotki wszytskiego i pomierze
[ Dodano: Wto 12 Mar, 13 10:53 ]
fotki dodane
jak widać lamkpi maja prawie te same rozstawy otworów , niestety lampka az audi jest duuzo wiekasza i juz wpasowanei jej w podsufitke może być większą rzeźbą
zresztą ja nei chciałem za dużo przerabiać , chodziło mi tylko o tą delikatną poświatęjest O1 RS 1.8T XENON
była O1 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Ładnie Ci to wyszło. Masz może zdjęcie Twojej lampki od drugiej strony? Z wklejonym tym modułem z diodami? Chciałbym zobaczyć jak to się wpsowało.Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
-
nie mam fotki , teraz raczej nie bede tego rozbieral juz
zapomnialem jeszcze dodac ze tam trzeba kawalek wyciac , najlepiej lutownica, bo lampka jest tak jakby dwuwarstwowa , zeby te diody dotykaly tej zewnetrznej czesci lampki
po wycieciu kawalka elementu pasek z diodami pasuje bardzo dobrze
po swietach moze wykrece i wrzuce fotkę
aaa i jeszcze mi sie przypomnialo , kawalek tego czrnego plastiku,tego od diód , dokładnie róg tez musiałem przyciąć zeby weszło równo , ale lutowniczka transformatorowa zalatwia szybko i sprawnei takie rzeczyjest O1 RS 1.8T XENON
była O1 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Ciagniesz przez podsufitke i podpinasz pod włącznik świateł. I podpinasz albo pod kabel z postojów albo pod kabel ktory odpowiedzialny jest za podświetlenie samego pokrętła. (na nim chyba jest 12v od razu po zapłonie,tak mi się wydaje). Wszystko zalezy od tego kiedy chcesz aby lampki się swiecily
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Arti_r1Ciagniesz przez podsufitke i podpinasz pod włącznik świateł. I podpinasz albo pod kabel z postojów albo pod kabel ktory odpowiedzialny jest za podświetlenie samego pokrętła. (na nim chyba jest 12v od razu po zapłonie,tak mi się wydaje). Wszystko zalezy od tego kiedy chcesz aby lampki się swiecilyjest O1 RS 1.8T XENON
była O1 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Spodobał mi się ten mod - widziałem u kolegi w Superbie - fajne podświetlenie białym światłem. Ja kupiłem lampkę do Audi A6 za 10 PLN
wymontowałem z niej dwie oprawki na diody (rozbieralne) w których zainstalowałem 3mm zimne białe LEDy - po lekkim "oszlifowaniu" bo się nie mieściły tak od razu. Trzeba pamiętać, że oprawki nie są identyczne - diody są zamontowane w nich pod różnym kątem tak, że jedna świeci bardziej do przodu na radio a druga pionowo w dół na lewarek.
Diody w oprawkach zamontowałem w swojej lampce glue-gunem.
Rezystor 5.1k w szeregu z obiema diodami to lekka poświata na lewarek i radio. Ja dobrałem go doświadczalnie.
Efekt poniżej
To trochę prześwietlone - tak naprawdę jest ciemniej.
Komentarz
-
-
We włączniku świateł na 10 pinie jest podświetlenie konsoli czyli gałek nawiewów itp. Ja mam właśnie stamtąd wzięty "+". Masa jest doprowadzona do lampki w standartowej wiązce - brązowy kabelek. Ja do masy wlutowałem rezystor i potem w szeregu diody i do "+" ( wtyk konektorowy i kabelek do pinu 10). Efekt jest taki że jak przełączam z dziennych ( pozycja 0 ) na mijania to zaświecają się diody - czyli po zmroku.
Komentarz
-
Komentarz