Zalecane masz na klapce wlewu paliwa, ZTCW to RON 95, mi w jednym salonie powiedzieli żeby lepiej jednak lać 98, a w drugim, że 95 tak jak zaleca producent. Czytając opinie o paliwach i dziwne zachowania aut TSI po zalaniu 95 jakie opisują tutaj koledzy to sam też się zastanawiam co lać. Póki co myślę, że pierwsze tankowania będą na 98, a później zrobię testy z 95 i jak nie zobaczę różnicy to zostanę przy 95.
Panoramix nie poruszyłeś jeszcze tematu czystości paliwa. Ktoś już o tym pisał, że robione były testy i silniki, które jeździły na 98 były czystsze co ma wpływ na ich żywotność. Nie wiem w jakim to jest stopniu i czy warto.agarach
EDIT. Sorry teraz dopiero doczytałem, że napisałeś o nagarach - czyli to samo o czym ja piszę.
Panoramix nie poruszyłeś jeszcze tematu czystości paliwa. Ktoś już o tym pisał, że robione były testy i silniki, które jeździły na 98 były czystsze co ma wpływ na ich żywotność. Nie wiem w jakim to jest stopniu i czy warto.agarach
EDIT. Sorry teraz dopiero doczytałem, że napisałeś o nagarach - czyli to samo o czym ja piszę.
Komentarz