Z doświadczenia ... mojego syna. Około rok temu walnął sobie halogeny na żółto w corsie i tak turla się po mieście. Jak narazie, pomimo paru kontroli nikt nie zwrócił na to uwagi.
Tweetery do Octavii
Zwiń
X
-
Tak będą pasować
Tylne tweeterki są identyczne jak te z przodu.
Proponuję montować je delikatnie bo łatwo połamać zatrzaski. Da się to zrobić bez demontażu boczku czy tej plastikowej ramki, ale dla wygody proponuję to zrobić.
Pozdrawiam.Grzałki do e-papierosów(wszystkie rodzaje) - 7zł
Liquidy(różne smaki i stężenia) 10ml - 10zł
* Przy zamówieniu powyżej 50ml grzałka gratis bądź 8zł za 10ml.
Więcej informacji na priv.
Komentarz
-
-
Też planuję zakup głośników na tył do mojej jedynki kombi, razem z zestawem odseparowanym Helix 62C na przód. O ile o woofery do drzwi się nie martwię, to nie jestem pewien, czy podejdą bez rzeźby tweetery w oryginalne miejsca przy lusterkach. Ktoś wie coś na ten temat, lub chociaż orientuje się co tam pasuje?
Komentarz
-
-
Szczerze przyznam, że oryginalne nagłośnienie Skody jest dobrej jakości dlatego proponuję wymienić same woofery, a wysoko tonowych głośników nie ruszać.
Zaczepy/zatrzaski pasują tylko o oryginalnych głośników dlatego bez rzeźby nic innego Ci nie podejdzie.
PS. Pierwszą sprawą przy zmianie nagłośnienia jest jednostka centralna(radio) i wygłuszenie. Bez tego nie ma co wymieniać głośników bo efekt będzie marny.Grzałki do e-papierosów(wszystkie rodzaje) - 7zł
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pucek1993Szczerze przyznam, że oryginalne nagłośnienie Skody jest dobrej jakości dlatego proponuję wymienić same woofery, a wysoko tonowych głośników nie ruszać.
Zaczepy/zatrzaski pasują tylko o oryginalnych głośników dlatego bez rzeźby nic innego Ci nie podejdzie.
PS. Pierwszą sprawą przy zmianie nagłośnienia jest jednostka centralna(radio) i wygłuszenie. Bez tego nie ma co wymieniać głośników bo efekt będzie marny.
kup sobie oryginalne od golfa 4 albo passata B5 , są super ,
jesli chodzi o basowe , to mozna zostawic, samo wygluszenie juz cie zszokuje hehehe
chociaz ja okazyjnie kupilem caly zestaw z golfa 4 , basowe miaja budowane filtry i bardzo przyjemnie gra , nawet na fabrycznym radyjku skody
ale w poprzeniej skodzie tylko wymienilem sopran , bas zostal , drzwi oczywiscie wygluszone i juz jest nieba a ziemia , w porównanu z fabryka
patrzac na fabryczne nagłośnienei skody octavii I , odnosze wrazenei ze czesi sa głusi hehehe , albo maja dobrych , pewnei tez głuchych księgowychjest O1 RS 1.8T XENON
była O1 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pucek1993To może ja mam inne tweetery niż Ty Moje grają czysto, posiadają filtry i dają na prawdę dobry efekt
heheheh , może nie masz porównania
ja mam ,
a może mam inne wymagania ..... ciężko o subiektywnych odczuciach dyskutować
tweetery w octavii są tragiczne i to jest fakt hehehehjest O1 RS 1.8T XENON
była O1 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
toomasz,
Najprawdopodobniej zaszła pomyłka, bo temat założyłeś w dziale O1 a jak z Twojego profilu wynika masz O2.
Co do montowania ich w autko to usuń z głośnika plastikowe elementy, które mogą przeszkadza i wklej je. Oczywiście jeśli średnicą pasują.
andru123,
Porównanie mam z audi i vw. Nie wiem z którego roku masz Skodę i jakie głośniki Ci siedzą, ale na średnio-tonowych w drzwiach mam napis: Blaupunkt a na tweeterach nie mogę doczytać bo rozmazany jest napis.
Kończąc jeszcze ten offtop dodam, że w rodzinie mam drugą Skodę O1 która ma całkowicie seryjne nagłośnienie włącznie z radiem i tam rewelacji nie ma. Ja mam dobrej klasy radioodtwarzacz JVC i jakość, czystość i barwa dźwięku jest o niebo lepsza.Grzałki do e-papierosów(wszystkie rodzaje) - 7zł
Komentarz
-
-
kolego pucek1993 otóż mam o2 i o1, a sprawa dotyczy o1 tak jak pisałem na początku
Dziś okazało się ze tweetery wejdą w tylne drzwi, trzeba bylo jedynie usunąć czarny plastik z tweeterów i pasują.
Co do nagłośnienia jestem nieco innego zdania. W o1 gdy miałem radio sony to grało to nijak. Kupiłem ostatnio oryginalne Skoda Symphony mp3 i gra to o wiele lepiej niz na tym sony..
Zamierzam kupić jeszcze takie same tweetery na przód, mają one większą membranę niż te które są w oryginale montowane. Dodatkowo, zmienię kondensator przy tweeterach na taki typowo do audio- polipropylenowy i jestem pewien, że będzie jeszcze czyściej jeżeli chodzi o średnie i górę.
Jak ktoś pisal, oryginalne nagłośnienie w Skodzie jest b. dobre, ale wymaga lekkiego dopieszczenia typu wygłuszenie drzwi.
Komentarz
-
-
Sony, czy nie sony. Rzecz gustu. Ja jestem zwolennikiem 3 firm audio: Pioneer, Alpine, JVC (jeśli chodzi o radioodtwarzacze oczywiście).
Każdy ma inny słuch itp, ale mi nagłośnienie w Skodzie pasuje. Sopran jest czysty, a bas głęboki i miękki.
A jesli chodzi o radio to ja słyszałem oryginalny zestaw na Skoda Symphony (ale bez mp3) i rewelacji wtedy rzeczywiście nie ma.Grzałki do e-papierosów(wszystkie rodzaje) - 7zł
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez toomaszkolego pucek1993 otóż mam o2 i o1, a sprawa dotyczy o1 tak jak pisałem na początku
Dziś okazało się ze tweetery wejdą w tylne drzwi, trzeba bylo jedynie usunąć czarny plastik z tweeterów i pasują.
Co do nagłośnienia jestem nieco innego zdania. W o1 gdy miałem radio sony to grało to nijak. Kupiłem ostatnio oryginalne Skoda Symphony mp3 i gra to o wiele lepiej niz na tym sony..
Zamierzam kupić jeszcze takie same tweetery na przód, mają one większą membranę niż te które są w oryginale montowane. Dodatkowo, zmienię kondensator przy tweeterach na taki typowo do audio- polipropylenowy i jestem pewien, że będzie jeszcze czyściej jeżeli chodzi o średnie i górę.
Jak ktoś pisal, oryginalne nagłośnienie w Skodzie jest b. dobre, ale wymaga lekkiego dopieszczenia typu wygłuszenie drzwi.
jesli chodzi o dzwiek z fabrycznego radia , do seryjnego naglosnienia , mam dokładnei takie same odczucia Symphony gra bardzo przyjemniejest O1 RS 1.8T XENON
była O1 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
Komentarz