Witam wszystkich, chciałbym zamontować ten sterownik do mojej Octy http://www.stig.pl/produkty.php?id_p...702&id=227#dol. poniewaz zawsze podobało mi sie otwieranie auta na pilota. Posiadam jeden kluczyk z immo. Ktoś wie co jest jeszcze potrzebne po zamontowaniu tego sterownika? Dociecie grotu i wstawienie tej pestki z kluczyka chyba tak? a do drugiego kluczyka kopiowanie tej pestki ? Proszę o pomoc.
To elektronicznie to całkiem fajny sprzęt.
Niestety mają najtańsze jakie się da okablowanie - bardzo cienkie żyły w bardzo grubej izolacji.
Poza tym grot kluczyka wyłamuje się bardzo łatwo - trzyma się na jednej śrubeczce M2.
IMHO najlepiej wziąć osobny pilot.
Zamontowałem u siebie stiga, do tego kupiłem oryginalną obudowę kluczyka, dorobiłem grot, trochę robótek ręcznych i wszystko śmiga. Ten pilot od nich nie powala na kolana tak samo z grotem. Ja bym nie wymieniał ale mega mi się właśnie ich piloty nie podobają. Niby piszą, że takie jak oryginał ale takie nie są.
Zamontowałem u siebie stiga, do tego kupiłem oryginalną obudowę kluczyka, dorobiłem grot, trochę robótek ręcznych i wszystko śmiga. Ten pilot od nich nie powala na kolana tak samo z grotem. Ja bym nie wymieniał ale mega mi się właśnie ich piloty nie podobają. Niby piszą, że takie jak oryginał ale takie nie są.
Ja mam w lupo ich alarm pierwszy miałem z pilotem drugi z scyzorykiem i 3 dwuczęściowy scyzoryk i każdy chodził bez problemu teraz zamówiłem do skody ten alarm tylko zawsze mialem oryginalne groty a reszta ich ale teraz do skody kupiłem oryginalną obudowę i przełożę ich elektronikę
Witam, ja mam nie centralkę Stiga tylko Blow. Jedno chińczyk i drugie. Facet co mi docinał dwa groty powiedział, że mimo że chińczyk ładnie się go docina i jakościowa też nie zły bo bywają gorsze. Pilot działa dobrze. Natomiast chrom trochę odłazi po 8 miesiącach użytku. Ori to nie jest, ale swoją rolę spełnia, jak coś drugi w zapasie. Transpondery przełożyłem od zwykłych kluczyków. Więc 2 scyzoryki mnie wyszły 150 zł. Muszę się zebrać i tylko dokupić jeszcze logo skody z allegro na pilot. Mi odpowiada instrukcja łopatologiczna tylko odpowiednie kable trzeba znaleźć w samochodzie
Komentarz