Jak sie okazuje przyciemnienie jest droższe niż mi się wydawało. Zaryzykuje i sam będę bawił się w przyciemnianie szyb. Folia termozgrzewalna kosztuje ok 60zł - zostaje tylko cierpliwośc ,brak pośpiechu i zobaczymy co wyjdzie.
xenony
Zwiń
X
-
-
Hidy masz pod daną żarówkę np.h7 i wtedy hid tak samo wyglada a orginalny zarnik xenonu ma inny ksztalt obudowy i reszty i nie wiem czy hida dostaniesz takiego samego jak zarnik by wsadzic i zamontowac, poco ci te hidy? Jak slabo lampy swieca to wymien na nowe lub ż :arrow: :szeroki_usmiech arówki lepsze kup i bezproblemu jazda niemartwienie sie czy dowod sie straci itd.chcesz ksenonki kup org zestaw i montujMastershine - Auto Detailing Studio
Komentarz
-
-
lisek516, możesz kupić zestaw HID pod D2S czyli ori osadzenie żarnik- palnika , gorzej z samo poziomowaniem , no chyba ze będziesz modził z adapterami w lampach i silniczkami ze starych lamp , wówczas dobrze by było mieć wiązkę z takich lamp jak masz teraz i ją adoptować do tych ksenonowych , ja tak u siebie robiłem i mam poziomowanie ręczne , dużo kolegów z forum kupuje zestaw na H7 do O2 i wkładają w lampy i jeżdżą , ja robiłem przeglądy i z policją też nie raz sie spotkałem i odpukać spokój , dodam tylko i posiadam ori spryski .a jeśli lampy są dobrze ustawione to nie maja prawa oślepiać bo nawet zdarza sie że w autach z ori ksenonami też potrafia dać po oczach .Był ATD 101KM 240NM a teraz jest
ARL 185KM 371NM http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...lies/smile.png i teraz czuć że auto jedzie http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...es/biggrin.png
https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-k...5-IDeGVGr.html
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mrfaziZamieszczone przez lisek516np hidy w nie wstawicad: następny, który ma w nosie innych użytkowników drogi najzwyczajniej ich oślepiając.
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Przy soczewce jest idealnie zachowana granica światło/cienia i jeżeli standardowo wyregulujemy lampy jak przy zwykłym żarówkach to nie ma opcji, żeby oślepiać. A mit, ze samopoziomowanie podczas przejechania przez muldę zapobiega oślepiani można sobie wsadzić... w buty. Nie ma jeszcze takiego mądrego co by wymyślił silniczek szybszy niż prędkość światła.BXE + czary mary od Aligatora.
Komentarz
-
-
damiankwiatek, musiałbyś przerabiać gniazdo D pod H - żeby zamontować HID'a.
Jednakże niejaki Lec vel tomekpoznan może Ci pomóc, bo ma takie tansze zestawy przetwornic pasujace wlasnie do lamp przystosowanych do xenonów.
Co do takiego zestawu - polecalbym takze zamontowac cos, co bedzie to poziomowac - niestety swiatlo z reflektoru xenonowego ma tyle wyostrzona granice miedzy swialtocieniem, ze jak walniesz tym komus w oczy skutkiem przeladowania auta czy roznic ukstzaltowania jezdni to ten ktos nie bedzie z tego zbytnio szczesliwy.
Uklad samopoziomujacy ( nawet mejt in szajna ) w wiekszosci przypadkow swoja praca niweluje te przykre skutki - no i mega istotne, to xenony/hidy nalezy ustawic tak, aby widzial Ty, ale takze tak abys nie oslepial innych ... No i trzeba pamietac o ukladzie myjacym - niestety ale to jest bardzo wrazliwe zrodlo swiatla ( soczewka ) na zabrudzenia robaczkopochodne na obudowie lampy - ja mialem tego przyklad na autostradzie zima - niska ilosc wydzielanego ciepla pozwolila na lampie zbudowac sniegowi iglo ... "Skuwałem" prawie ze ... A sila spryskiwania spryskiwaczy reflektorow jest OGROMNA. Wyciosala by to dosyc szybko.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
Komentarz