Witam
Chcę kupic do O1 radio 2 din, zastanawiam sie nad Clarionem NX302E i Blaupunktem New york 830. Obydwie stacje mają navi, z tym, ze blaupunkt ma taki stylowy klasyczny wygląd i wydaje mi sie bardziej pasować do O1. Widziałem obydwa systemy w sklepie i zarowno Clarion jak i Blau mi się podoba, sprzedawca powiedział, ze clarion ma lepszy dźwiek,
Co o tym myslicie?
Prosze o rady, dziekuje :lol:
Moim zdaniem Blaupunkt to firma z tradycją około 100 lat. może nie mam racji, ale mam radio Blaupunkt (jeszcze z odtwarzaczem kasetowym) już więcej niż 13 lat i nie mogę złego słowa powiedzieć. Jest bezawaryjne, ma wszystko to co jest potrzebne w samochodowym odbiorniku radiowym, sterowanie zarówno przyciskami na odbiorniku jak i sterowanie za pomocą dodatkowego pilota z kierownicy. 13 lat to bardzo dużo, nowsze modele są napewno lepsze pod względem funkcji.
Zdecydowałem sie na clariona nx502e i nie załuje.
Dźwięk jest o niebo lepszy niż w fabrycznym symphony.
Głosniki jakby ,,ożyły" jest więcej basu, dźwięk jest czysty. Do tego nawigacja jest.
a co to jest tak w ogóle to 2din ??? i jakie radio polecacie tak do 1200 najlepiej z nawigacją ??? na allegro jest kilka modeli ale które najlepiej wybrać
2 din zajmuje 2 miejsca czyli musisz zdemontować dolną połke pod radiem. do 1200 hmm bedzie ciezko, nie polecam zadnych chinoli typu manta peying itp, Ja mam Clariona i jestem zadowolony i dźwiękiem i jakością oraz działaniem. Taniej możesz kupić Blaupunkta New York juz za ok 2500 tez bardzo dobra stacja.
wiem że to nie ten temat, ale dotyczy radia więc pytam tutaj bo w innym temacie jak na razie nikt nie odpowiedział
mam radio skody oryginalne (kaseciak) i niedawno zauważyłem że cały czas miga mi na czerwono "kółko" po prawej - szukanie częstotliwości - i mam pytanie dlaczego tak się dzieje ???
no niestety nie mam, a uto ściągnięte z niemiec i nie było instrukcji
no dobra opanowane dzisiaj wieczorem zobaczę czy miga
a co to sązafunkcje
m/s
telephone
key
i jeszcze kilka tego tam jest po wciśnieciu TP
jeszcze jedno kostka ISO (chyba tak się to nazywa) jest zwykła ??? czy tak jak w przypadku kabla antenowego trzeba inna końcówkę żeby podłączyć inne radio ???
Ja zamontowałem Kenwood DNX 4280 BT stacja multimedialna z DVD, Navigacją GPS, wyjściem USB w popielniczce, kamerą cofania, łączem bluetooth, systemem głośnomówiącym, itp itd
Jak ktoś nie pali to w popielniczce jest zdecydowanie lepiej. Po pierwsze popielniczka jest tuż pod ręką a po drugie schowek zostaje na graty. Mam podłączony pendrive Kingston taki zestaw mieści się swobodnie w poprzek zapalniczki i jest jeszcze 1 cm luzu.
Moim zdaniem najbardziej wizualnie do O1 pasują radia ze starszej serii ddx 6029 lub wersja Usa 6019
przede wszystkim ekran ustawiony w lekko pochyloną opcje sprawia( sami ustawiamy pochylenie ekranu) ,że można regulować radio nie podnosząc ręki z z gałki biegów. Radio szybko się uruchamia i daje obraz z kamery cofania natychmiast. Ramka radia jest cieńsza jest polakierowana na mat i lepiej pasuje do O1. Szybciej zaczytuje płyty . http://www.kenwood.nl/products/car/m...ivers/DDX6029/
Plusem jest też to ,że z radia wychodzą przewody do wzmacniacza . Nowe Kenwoody mają wyjścia na sztywno w radiu. Bardzo to utrudnia montaż radia. http://www.kenwood.nl/view.aspx?url=...3BT_E_BACK.jpg
odpowie mi ktos czy trzeba kostke zmieniać chcą podłączyć takie radio (2din) lub zwykłe ??? bo z anteną jest kłopot i trzeba coś dokupić a jak jest z kostką ???
Też mi się to podoba odrazu wnętrze auta ożywia..a jak jest z jazdą w nocy nie razi itp? przy uruchomionej navi można słuchać radia jak z tym jest w tych radyjkach ?? też się zastanawiałem by zakupić właśnie 2 din ale jednak puki co brak $$ ;( Pozdrawiam
Komentarz