Zamieszczone przez milky
Jak byłby koszt montażu czujników parkowania w Octavii 1?
Zwiń
X
-
Jak byłby koszt montażu czujników parkowania w Octavii 1?
Jak byłby koszt wstawienia czujników parkowania w Skodzie Octavii 1 ? Macie jakieś zestawy do polecenia czy może zainwestować w fabryczne części?
Myślę nad zestawem valeo http://allegro.pl/czujniki-cofania-v...864155870.html
-
-
majuDJ, miałem takie czujniki zamontowane "fabrycznie"(czyli w ASO) :wink: w Hondzie Civic(UFO) - przez 5 lat zero problemów
wyświetlacz był zamontowany na tyle podsufitki tak, że widziałes wskazanie w lusterku
taki zestaw będzie z całą pewnością tańszy niż ori parktronik(4xczujniki, wiązki, moduł)przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
witam was,ja w lutym będę montował czujniki parkowania i teraz tak,dzwoniłem do serwisu gdzie montują takie czujniki i powiedzieli mi że kiepskiej jakości z montażem to koszt 300 zł a dobre 600 zł (nic więcej nie wiem,jakie to firmy itp) teraz jest pytanie czy nie lepiej kupić sobie na alle.....lub gdzieś indziej czujników i pojechać z nimi na montaż,dodatkowo zastanawiam się czy montować tylko na tył czy tył+przód macie jakieś sugestie ? jakiej firmy są odpowiednie i czy jest sens dopłacać to droższych firm ?
jeszcze jedno pytanie czy będzie zdawały egzamin czujniki jak montowanie będzie w zderzaku ale w tej listwie czarnej która przechodzi przez cały zderzak ?
Komentarz
-
-
buldoggg, Proponuje popytać chłopaków z okolicy,dużo ich zakładało czujniki to ci doradzą a może i pomogą w montażu np. za przysłowiową flaszkę.Zajrzyj do szukajki,sprawdz kto z okolic zakładał i zagadaj z nim.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
Szczerze powiedziawszy moim zdaniem szkoda $$$ na płacenie za montaż. Ja kupiłem czujniki na alledroge tego producenta http://www.remotronix.com/czujniki-parkowania-c-9.html. Montaż zajmie jakieś 1-2 godz. dla średnio sprawnej manualnie osoby. Ja wybrałem wersję bez wyświetlacza gdyż moim zdaniem jest on zbędny bo bzyczek w pełni spełnia swoją role.
Jeśli chodzi o miejsce montażu, to u mnie w O1FL liftback sprawdzają się idealnie, bo nawet producent przewidział tam miejsca bo wystarczyło przewiercić się przez czarną listwę i czujnik miał miejsce aby się "schować"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ulyssehttp://allegro.pl/czujniki-cofania-czujnik-parkowania-buzzer-wa-wa-i3872371683.html
Mam u siebie założone dokładnie takie czujniki i kupione u tego sprzedawcy. Już pół roku korzystam i nie ma ŻADNEGO problemu a same czujniki spisują się świetnie. Na terenie warszawy mogę Ci założyć czujniki za flaszkę
Komentarz
-
-
a jest ktoś z okolić sosnowca,dąbrowy górniczej ? kto zrobi to za dobra flaszkę ?
[ Dodano: Nie 09 Lut, 14 22:01 ]
i jak,wiadomo ile biorą za to w serwisie (nie aso) ? za montaż czujników parkowania ?
[ Dodano: Pon 10 Lut, 14 11:50 ]
czyli w zderzaku jak jest ta czarna listwa to pod nią są już gotowe dziurki ? i wystarczy tylko przewiercić się przez ta listwę tak ? dobrze zrozumiałem ? mam octavie po lifcie 2004 ambiente,dajcie znać bo będę w czwartek montował
Komentarz
-
-
Swego czasu montowaliśmy u ojca w Scenicu taki zestaw, ciekawe rozwiązanie, jak ktoś nie chce mieć dodatkowego wyświetlacza w kabinie. Lusterko jest nakładane na ori i dobrze się trzyma. My akurat mieliśmy zestaw na kablach, ale sprzedawca ma też zestawy bez kabla, wtedy naprawdę bezproblemowo się to zakłada. Sprzedawca ma też czujniki w 16 kolorach, ale można nawet dopłacić, wtedy polakierują na wybrany kolor. U ojca czujniki jeżdżą już z rok i dobrze się sprawują. Wybrałem akurat tego sprzedawcę, bo jest z Zabrza gdzie mieszkam, a chciałem odebrać osobiście. Poziom trudności instalacji wzrasta jak montujemy też czujki z przodu (czytaj: więcej roboty), ale naprawdę zaoszczędziłbym na montażu w warsztacie, bo to naprawdę nieskomplikowane, nawet dla średnio uzdolnionego majsterkowicza.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez buldogggczujniki zamontowane,firma logic buzzer łącznie za robocizną 350 zł (znalazlem w sklepie same czujniki i koszt to 299 zł) chyba dobra cena jak za to
Komentarz
-
-
nie wiem jak teraz ale skoda montowała alarmy firmy logic(jeżeli dobrze pamiętam)
[ Dodano: Czw 13 Lut, 14 21:45 ]
z 2 strony wszystko jest robione w chinach czy to iphony,czy np firmy ubran jak hugo boss,armani itpo to się nie martwię
[ Dodano: Czw 13 Lut, 14 21:46 ]
wyczytałem ze takiej firmy właśnie jak logic seryjnie nie były tylko w skodzie montowane
Komentarz
-
Komentarz