Jak byłby koszt montażu czujników parkowania w Octavii 1?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • actchris
    Drive
    • 2014
    • 53

Zamieszczone przez milky
    Według mnie Lukoil to średni wybór, osobiście jednak zdecydowałbym się na Motul, a na przyszłość majuDJ poczytaj sobie http://www.iparts.pl/artykuly/jaki-o...iesla,110.html - cyferki i literki połączone w dziwne symbole typu 5W-40, 10W-30 przestaną być czarną magią
    A czemu średni? Jakie parametry Lukoil ma gorsze w porównanu do Motula?
  • majuDJ
    Rider
    • 2012
    • 464

Jak byłby koszt wstawienia czujników parkowania w Skodzie Octavii 1 ? Macie jakieś zestawy do polecenia czy może zainwestować w fabryczne części?

Myślę nad zestawem valeo http://allegro.pl/czujniki-cofania-v...864155870.html
    http://www.euromove.pl

Komentarz

• piotrek_gdy
      RS
      • 2008
      • 7723
      • Volkswagen
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

majuDJ, miałem takie czujniki zamontowane "fabrycznie"(czyli w ASO) :wink: w Hondzie Civic(UFO) - przez 5 lat zero problemów
      wyświetlacz był zamontowany na tyle podsufitki tak, że widziałes wskazanie w lusterku

taki zestaw będzie z całą pewnością tańszy niż ori parktronik(4xczujniki, wiązki, moduł)
      przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• maly2st
        Ambiente
        • 2013
        • 245

Zakladalem teraz czujniki parkowania do siebie po zakupie auta za montaz 200pln + 130pln same czujniki (wyswietlacz zalozony na podsufitce przy klapie) na razie dziala zobaczymy pozniej
        Koszty montazu kamerki beda podobne tylko same czujniki i kamerka drozsze jakby kto pytal

Komentarz

• buldoggg
          Rider
          • 2014
          • 347
          • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

witam was,ja w lutym będę montował czujniki parkowania i teraz tak,dzwoniłem do serwisu gdzie montują takie czujniki i powiedzieli mi że kiepskiej jakości z montażem to koszt 300 zł a dobre 600 zł (nic więcej nie wiem,jakie to firmy itp) teraz jest pytanie czy nie lepiej kupić sobie na alle.....lub gdzieś indziej czujników i pojechać z nimi na montaż,dodatkowo zastanawiam się czy montować tylko na tył czy tył+przód macie jakieś sugestie ? jakiej firmy są odpowiednie i czy jest sens dopłacać to droższych firm ?

jeszcze jedno pytanie czy będzie zdawały egzamin czujniki jak montowanie będzie w zderzaku ale w tej listwie czarnej która przechodzi przez cały zderzak ?

Komentarz

• aniol
            RS
            • 2012
            • 5228
            • Octavia I combi (1U5)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

buldoggg, Proponuje popytać chłopaków z okolicy,dużo ich zakładało czujniki to ci doradzą a może i pomogą w montażu np. za przysłowiową flaszkę.Zajrzyj do szukajki,sprawdz kto z okolic zakładał i zagadaj z nim.
            http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
            Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• rumcajs_kr
              Rider
              • 2011
              • 319
              • Fabia

Szczerze powiedziawszy moim zdaniem szkoda $$$ na płacenie za montaż. Ja kupiłem czujniki na alledroge tego producenta http://www.remotronix.com/czujniki-parkowania-c-9.html. Montaż zajmie jakieś 1-2 godz. dla średnio sprawnej manualnie osoby. Ja wybrałem wersję bez wyświetlacza gdyż moim zdaniem jest on zbędny bo bzyczek w pełni spełnia swoją role.

Jeśli chodzi o miejsce montażu, to u mnie w O1FL liftback sprawdzają się idealnie, bo nawet producent przewidział tam miejsca bo wystarczyło przewiercić się przez czarną listwę i czujnik miał miejsce aby się "schować"
              Moja nowa pasja

Były posiadacz O1FL

Były posiadacz 6Nki

Komentarz

• ulysse
                Rider
                • 2010
                • 496

Mam u siebie założone dokładnie takie czujniki i kupione u tego sprzedawcy. Już pół roku korzystam i nie ma ŻADNEGO problemu a same czujniki spisują się świetnie. Na terenie warszawy mogę Ci założyć czujniki za flaszkę

Komentarz

• majuDJ
                  Rider
                  • 2012
                  • 464

Zamieszczone przez ulysse
                  http://allegro.pl/czujniki-cofania-czujnik-parkowania-buzzer-wa-wa-i3872371683.html

Mam u siebie założone dokładnie takie czujniki i kupione u tego sprzedawcy. Już pół roku korzystam i nie ma ŻADNEGO problemu a same czujniki spisują się świetnie. Na terenie warszawy mogę Ci założyć czujniki za flaszkę
                  O to zgłoszę się na wiosnę

Komentarz

• buldoggg
                    Rider
                    • 2014
                    • 347
                    • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

a jest ktoś z okolić sosnowca,dąbrowy górniczej ? kto zrobi to za dobra flaszkę ?

[ Dodano: Nie 09 Lut, 14 22:01 ]
                    i jak,wiadomo ile biorą za to w serwisie (nie aso) ? za montaż czujników parkowania ?

[ Dodano: Pon 10 Lut, 14 11:50 ]
                    czyli w zderzaku jak jest ta czarna listwa to pod nią są już gotowe dziurki ? i wystarczy tylko przewiercić się przez ta listwę tak ? dobrze zrozumiałem ? mam octavie po lifcie 2004 ambiente,dajcie znać bo będę w czwartek montował

Komentarz

• emikal10
                      Ambiente
                      • 2010
                      • 105

Swego czasu montowaliśmy u ojca w Scenicu taki zestaw, ciekawe rozwiązanie, jak ktoś nie chce mieć dodatkowego wyświetlacza w kabinie. Lusterko jest nakładane na ori i dobrze się trzyma. My akurat mieliśmy zestaw na kablach, ale sprzedawca ma też zestawy bez kabla, wtedy naprawdę bezproblemowo się to zakłada. Sprzedawca ma też czujniki w 16 kolorach, ale można nawet dopłacić, wtedy polakierują na wybrany kolor. U ojca czujniki jeżdżą już z rok i dobrze się sprawują. Wybrałem akurat tego sprzedawcę, bo jest z Zabrza gdzie mieszkam, a chciałem odebrać osobiście. Poziom trudności instalacji wzrasta jak montujemy też czujki z przodu (czytaj: więcej roboty), ale naprawdę zaoszczędziłbym na montażu w warsztacie, bo to naprawdę nieskomplikowane, nawet dla średnio uzdolnionego majsterkowicza.

Denken ist schwer, deshalb urteilen die meisten.

Komentarz

• buldoggg
                        Rider
                        • 2014
                        • 347
                        • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

czujniki zamontowane,firma logic buzzer łącznie za robocizną 350 zł (znalazlem w sklepie same czujniki i koszt to 299 zł) chyba dobra cena jak za to

Komentarz

• emikal10
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 105

Zamieszczone przez buldoggg
                          czujniki zamontowane,firma logic buzzer łącznie za robocizną 350 zł (znalazlem w sklepie same czujniki i koszt to 299 zł) chyba dobra cena jak za to
                          W mojej opinii dość drogo, za te pieniądze można mieć zestaw na przód + tył z kamerą cofania i wyświetlaczem, a firma i tak no name. Wszystko z tej samej fabryki w Chinach więc po co przepłacać

Denken ist schwer, deshalb urteilen die meisten.

Komentarz

• buldoggg
                            Rider
                            • 2014
                            • 347
                            • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

nie wiem jak teraz ale skoda montowała alarmy firmy logic(jeżeli dobrze pamiętam)

[ Dodano: Czw 13 Lut, 14 21:45 ]
                            z 2 strony wszystko jest robione w chinach czy to iphony,czy np firmy ubran jak hugo boss,armani itp o to się nie martwię

[ Dodano: Czw 13 Lut, 14 21:46 ]
                            wyczytałem ze takiej firmy właśnie jak logic seryjnie nie były tylko w skodzie montowane

Komentarz

• majuDJ
                              Rider
                              • 2012
                              • 464

Dziękuje za pomoc użytkownikowi ulysse za pomoc w instalacji czujników

Komentarz

Pracuję...