...wiec o ktorej jest ten spot?
Zmiana głowicy AUQ na AGU w 1,8T
Zwiń
X
-
Zmiana głowicy AUQ na AGU w 1,8T
Witam wszystkich użytkowników.
Mam pewien dylemat i proszę o poradę i info na temat który opiszę.
Posiadam Skodę Octavia 1,8T z silnikiem AUQ przerobioną na 250PS, zmieniłem parownik gazowy i nie sprawdziłem dawek paliwa co w efekcie wypaliło zawór w głowicy więc chcę wymienić głowicę na AGU bo jest na szerokich kanałach w planie mam podniesienie mocy na 300PS i oto moje pytania:
1. W mojej głowicy AUQ jest sterowanie elektroniczne wałkami, a w AGU chyba nie czy jest to do przełożenia i czy nie będzie z tym problemu?
2. Czy kolektor ssący w AUQ jest taki sam jak w AGU czy może jednak trzeba go też wymienić?
Tomek
-
-
Re: Zmiana głowicy AUQ na AGU w 1,8T
Zamieszczone przez dzikitomWitam wszystkich użytkowników.
Mam pewien dylemat i proszę o poradę i info na temat który opiszę.
Posiadam Skodę Octavia 1,8T z silnikiem AUQ przerobioną na 250PS, zmieniłem parownik gazowy i nie sprawdziłem dawek paliwa co w efekcie wypaliło zawór w głowicy więc chcę wymienić głowicę na AGU bo jest na szerokich kanałach w planie mam podniesienie mocy na 300PS i oto moje pytania:
1. W mojej głowicy AUQ jest sterowanie elektroniczne wałkami, a w AGU chyba nie czy jest to do przełożenia i czy nie będzie z tym problemu?
2. Czy kolektor ssący w AUQ jest taki sam jak w AGU czy może jednak trzeba go też wymienić?
Tomek
- nic to nie daje
- trzeba podrobic kolektory
- zmienic program bo po zalozeniu tej glowicy stracisz 30-40km.OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
Komentarz