licznik z fis

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jakotaki
    Classic
    • 2018
    • 0

licznik z fis

Maicroft, Przez rok nie poleciał 3 kontrole były to mam nadzieje ze teraz tez nie poleci

Czy ma coś wspólnego to nie wiem.Apsik zna się na robocie i to sie dla mnie liczy
  • jakotaki
    Classic
    • 2014
    • 3

licznik z fis

Witam wszystkich. Jestem nowym posiadaczem octavi 1. Moja skoda jest z 2003 roku i chciałbym wymienić w niej licznik ten zwykły który mam na fis. Mam u siebie komputer mfa ale nie wiem jaki licznik powinienem kupić i co dalej zrobić żeby to działąło. Mój licznik ma numery 1U0 920 811 J 47 H VDO, czytałem że od golfa 4 i bory też pasują liczniki ale one mają inne numery niż skoda i nie wiem jaki kupić (immo2, immo3, can bez can). Czy ktoś mógł by napisać najlepiej konkretne numery liczników jakie mogę u siebie zamontować i co będę potrzebował zrobić żeby to działało. Z góry dziękuję za pomoc i przepraszam jeżeli pytam o coś co już było poruszane, ale nie potrafię znaleźć odpowiednich informacji.

[ Dodano: Pią 31 Paź, 14 01:48 ]
    Nikt nie pomoże?

Komentarz

• sebi88
      Classic
      • 2013
      • 4

Pisz [email protected]

Komentarz

• jakotaki
        Classic
        • 2014
        • 3

Dzięki sebi za zainteresowanie ale gość nie zajmuje się tak "starymi" autami i nie może mi pomóc. Więc czekam na dalsze info.

Komentarz

• M@rtinus
          Classic
          • 2012
          • 17

Masz Auto rocznik 2003 czy immo3 .
          Masz już MFA więc nic więcej nie podłączasz.
          Szukasz licznika z Paska B5 Fl Full Fis bądź 1/2 (w zależności jaki chcesz).
          Zgrywasz wsad ze swojego licznika,przerabiasz i wygrywasz do nowego. I odpalasz auto i śmiga.
          Masz fajnie bo w immo 3 nie trzeba programować immo bo wystarczy w przerabianym wsadzie wpisać nr vin i będzie chodziło.

Pozdro

Komentarz

• pablokinah
            Rider
            • 2010
            • 574

Zamieszczone przez M@rtinus
            Masz fajnie bo w immo 3 nie trzeba programować immo bo wystarczy w przerabianym wsadzie wpisać nr vin i będzie chodziło.
            oczywiście sprawdziłeś to , bo ja wiem że pin immo też trzeba przepisać Trzy razy
            ( to znaczy w trzech miejscach)
            a licznik passata będzie inaczej wyskalowany ale będzie najtańszy , najdroższe są od octavi
            możliwe że trzeba będzie can gataway i licznik zmienić kodowanie no jeszcze licznik może nie pokazywac jak trzeba otwarte drzwi
            masz immo 3 z can
            jakby co posiadam kabel vag

Komentarz

• jakotaki
              Classic
              • 2014
              • 3

Więc się trochę rozjaśnia, nie muszę tego wszystkiego z dodatkowymi kablami tworzyć jak to jest napisane na forum Passata. M@rtinus mam auto 2003 no i teraz dzięki pablokinah wiem że licznik mam immo 3 z can więc zostało mi zznaleźć kogoś z mojej okolicy kto przekoduje nowy licznik za rozsądne pieniądze bo kupić kabel i samemu kombinować to się boję że po moich modach zostanie tylko serwis ;-)

Komentarz

Pracuję...