No no kolega też twierdził, że nie ma szybszego VW niż jego i po tej deklaracji po dwóch dniach mu prawo jazdy zabrali. :twisted:
Kabelek AUX octavia I radio symphony
Zwiń
X
-
Były dwie wersje takiego kabelka, jeden z emulatorem, drugi bez.
Podobno nasze radia nie śmigają bez emulatora. Tak wyczytałem na elektrodzie.
Docelowo zrobiłem sobie taki kabelek, ale z emulatorem CD changera...
Niestety nie działało :lol: i wstawiłem inne radioO2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
-
Po wyszukaniu aukcji po numerze obrazka, trafiłem na to:
O ten kabelek pytałeś?
Jeśli tak, to przecież masz w opisie napisane:Oferujemy Państwu adapter AUX-IN, który symuluje zmieniarkę CD. Podłączany jest jak normalna zmieniarka CD przez wtyczkę mini-ISO radia lub nawigacji satelitarnej. Adapter umożliwia przyłączenie zewnętrznego źródła dźwięku przez gniazdo Cinch lub 3,5mm mini-Jack. Zatem pozwala na montaż i odtwarzanie we własnym samochodzie iPODa, PDA, MP3 Playera, przenośnego CD Playera, CarPC lub Laptopa. Instalacja jest naprawdę łatwa ze względu na zgodność z systemem Plug & Play – wystarczy wpiąć wtyczki. Adapter naszej firmy został wyposażony w filtr, który skutecznie niweluje wszelkie zakłócenia, tego typu rozwiązanie znajdą Państwo tylko w ofercie naszej firmy. Nasze urządzenie, które zostało wyprodukowane w technologii SMD, posiada certyfikat CE to gwarancja najwyższej jakości. WAŻNE! W cenę wliczony jest także 1,8m kabel adaptujący jack na jack 3.5mm.O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Komentarz
-
-
Pytanie, czy twoje radio taki sposób podłączenia obsługuje...
Moje nie dlatego zmieniłem :wink:O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Komentarz
-
-
Gość
kolego aux na symphony nie bedzie dzialac, sa na to sposoby ale wiaze sie to z przerabianiem radia, jedynym rozwiazaniem jest emulator zmieniarki cd, a nie taki kabelek. Przerabialem temat i w skodzie sie nie udalo, w Renault Masterze gdzie radio ma ukryta opcje AUX za pomoca kabelka podpialem sie, ale juz w moim Megane gdzie radio takie samo jedynie nie ma w opcach aux sprawa nie do zrobienia samym kablem, trzeba rozkrecac radio i lutowac w odpowiednie miejsca wyjscie aux. Szkoda zachodu, jesli nie masz sterowania z kiery radiem to olej je i kup jakies niedrogie markowe radio za pare stowek.
Komentarz
-
Witam, mam własnie sterowanie z kiery dlatego nie chce miedzy innymi zmieniac radyjka. Z tego drugiego kabelka pan odpisał że powinno działać tylko trzeba włączyć opcje AUXA, domyslałem ze VCDSem. Sprawdzałem i takowe opcje są. Zobaczymy, napisze czy jak nie bd działac to czy moge oddac...
Komentarz
-
-
Gość
z tego samego powodu ja tez nie zrezygnowalem z symphony, mialem zmieniarke i to mi musialo wystarczyc, z auxa osobiscie nie korzystam, dla mnie najwygodniejsze w uzyciu jest usb. Nie wydaje mi sie zeby w symphony (a przynajmniej tym co ja mialem ) mozna bylo wlaczyc od tak aux bez ingerencji w radio. Mowimy o tradycyjnym symphony (kaseta lub cd)bez mp3?!
Komentarz
-
Gość
mateo15, teraz dopiero popatrzylem, ze wrzuciles tez drugi kabelek, on chyba ma emulator, wiec moze zadzialac, ale czy jest to taki jak w emulatorze zmieniarki, nie wiem, mozna sprobowac.
Komentarz
-
No zobaczymy, wyczytałem że komus w audi to zadziałało bo tez miał problem, wystarczyło tylko VCDSem zmienic koncówke numeru w radiu (zakodować) i zadziałało. Pisałem ze sprzedajacym czy jak nie bedzie działac to czy moge oddac, powiedział że nie ma problemu. Ale napisał tez że działac powinno zobaczymy kabelek juz do mnie idzie, wiec jak tylko zainstaluje to sie odezwe...
Komentarz
-
-
mateo15, koniecznie podziel się informacją!
Może ożywię moje Symphony :wink:O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Komentarz
-
-
Gość
-
Gość
dzieki, ale kurcze w sumie to do megane bym inny potrzebowal przeciez, widze ze nie maja takiego, to nic tu mam plyty w aucie chociaz a nie jak w skodzie w bagazniku :diabelski_usmiech
Komentarz
-
No to tak.. pierwsze wrażenia.. prócz kabla, który jeszcze nie wiem gdzie schować to niestety ale wyłapałem jeden duży minus. Podczas odtwarzania muzyki z odtwarzacza dobrej jakości (sama jakość dźwieku jak na samochód - bez zarzutów chociaż mogłoby być lepiej) jednak - głośność. Do tej pory przy sluchaniu CDka - głośność ustawiona na 25 to było bardzo głośno. Teraz aby osiągnąć podobny efekt to głośność w mp3trójce trzeba ustawić na max i na radiu ponad 40
Komentarz
-
-
Odwieczny problem wyskalowania wyjścia słuchawkowego :evil:
+ do tego "ciche" wyjście dźwięku z urządzeń opartych na androidzie.
A w radiu w zaawansowanych ustawieniach nie masz regulacji wzmocnienia dla wejścia CD EXT/AUX :?:
Poszperaj za manualem do radia, bądź zobacz w instrukcji obsługi samochodu. Jest duże prawdopodobieństwo, że znajdzieszO2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Komentarz
-
Komentarz