Ja mam pilota tylko w kluczyku i był zakładany w ASO
,ale moj na pewno byl w fabryce zamontowny.
Bo imo jest fabryczne a alarm w servisie zakładany, wtedy podłączają alram do imo i po aktywacji centralnego jest podłączony do alramu i wtedy się aktywuje)
Kazdy kto ma sterownik komfortu moze troche pomieszac z ustawieniami. Wymagany jest do tego VAG, ewentualnie laptop z interfacem i odpowiednim programem, np.: Vag-com.
Głupie pytanie, ale po czym poznać czy mam sterownik komfortu czy nie ? Czy to jest ten moduł który przy elektrycznym fotelu pamięta ustawienia fotele+lusterka w zależności od kluczyka którym odpalimy auto?
Głupie pytanie, ale po czym poznać czy mam sterownik komfortu czy nie ? Czy to jest ten moduł który przy elektrycznym fotelu pamięta ustawienia fotele+lusterka w zależności od kluczyka którym odpalimy auto?
Napewno masz, pytanie tylko jak zaawansowany... jeśli Twoje auto potrafi coś takiego jak opisałeś to chyba najbardziej zaawansowany :shock:
Ja mam czeszke ze wrzesnia 1999 w wersji SLX. Jak sie dowiem czy mam sterownik komfortu - jaki ??? Chciałby uaktuwnic sobie to zamykanie drzwi po 15km/h
Aha. Jak właczam alarm lub zamyklam kluczykiem drzwi to szyby sie domykaja.
W warsji rider jest napewno bo mam. Tylko jak kiedyś pisałem, kazali mi podpisać zaświadczenie ze te podnoszenie szyb robie na własną odpowiedzialnośc.
Autorus
[ Dodano: Wto 10 Sty, 06 20:49 ]
Zamieszczone przez MiKruS
Kazdy kto ma sterownik komfortu moze troche pomieszac z ustawieniami. Wymagany jest do tego VAG, ewentualnie laptop z interfacem i odpowiednim programem, np.: Vag-com.
Wystrczy wejsc -> sterownik komfortu -> adaptacja -> wybrac numer kanalu -> zmienic wartosc.
Mozna tez o takie zmiany poprosic ASO podczas, np. przegladu.
O co chodzi w 05? Czy o to że jak wcisne zamykanie raz to zamknie dzrzwi ale nie uzbroi alarmu? A jak dwa razy to zamknie i uzbroi? czy raczej chodzi o to (jak pisał jeden kolega ale tego postu nie moge znaleśc) ze jak wyjme klucztk to mam otwarte tylko drzwi kierowcy i muszę jeszcze raz przycisnąć otwieranie aby wypuścić pasażerów?
Komentarz