Zamieszczone przez lukaszz
wymiana lamp przednich
Zwiń
X
-
wymiana lamp przednich
Posiadam Octavie II 2007 Elegance - lampy zwykle (z odblysnikiem). Mam pytanie czy da sie bez problemow zamonowac lampy jakies uzywki z allegro (oryginalne od OC2) z wersji z soczewka? Czy byly wersje na soczewcze bez xenona?
I pytanie II: w jaki sposob odpina kostke zasilajaca od reflektora?1.9 TDi Elegance
-
-
nie wiem jak w o2 ale w o1 tzreba przerabiac kostki no i nie ma automatycznego poziomowania. jak chcesz tanszym kosztem to kup te lampy soczewkowe i zestaw hid. wyjdzie ci duzo taniej bez pzrerabiania i ebdzie lepiej swieciło niz zwykła żarówka tylko ustaw dobrze zeby ludzi nie oślepiać
[ Dodano: Wto 13 Lip, 10 12:51 ]
chociaz jak już chcesz cos robic to lepiej dołuż wiecej i wstaw ori xenon widze ze u ciebie są spryski wiec bedziesz miał raczej looz z policja. ostatnio koles mi mówił który niby sie zna na tych wszystkich pzrepisach i podobno samopoziomowanie nie jest już wymagane ale nie wiem czy to do konca prawda.BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
tanie, czy drogie.... jednakowo sa zrobione - lampa wyladowcza i tyle. Strumien swiatla jest zupelnie inny, swieca gdzie indziej. Jezdzilem na zenonach trzy lata i porazka. No ale jak ktos nigdy nie jezdzil na prawdziwych xenonach to jest zachwycony.
Ok, powracajac do tematu, mnie nie chodzi o montaz zenonow tylko o lampy soczewkowe + ewentualnie xenon - nie mylic z zenonem z "zarnikami" h1,h7 (4300k - 10 000k).1.9 TDi Elegance
Komentarz
-
-
johny_bravo, dla mojego oka jest bardzo duża różnica między zwykłą lampą a soczewką. Jakiś czas temu nocką jechałem szwagra OII RS a on ma u siebie soczewki < nie xenonki > i byłem bardzo miło zaskoczony, widać o niebo lepiej. Też chciałem kupić sobie takie soczewki tylko nigdzie nie mogłem ich znaleźć i dlatego w akcie desperacji zawitały u mnie ori xenonki < które teraz leżą w piwnicy i na razie kurz zbierają >
Komentarz
-
Komentarz