[O1] Lifting przedlifta, ksenony, autopoziom , spryski reflektorów - całe HowTo.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • damianmu
    Classic
    • 2017
    • 4

Zamieszczone przez Small3r Zobacz wpis
    Czołem. Sorki że mały offtop, ale odnośnie reflektorów xenonowych w Octavii MK1. Czy jest jakaś opcja na regenerację odbłyśników i soczewek w tych lampach? Domowym sposobem, nie za milion monet. Tzn Czy da się rozebrać je od tyłu i ewentualnie jakie nowe soczewki by pasowały w te lampy. Strasznie słabo to u mnie świeci, a zima za pasem... Pozdrawiam!
    Cześć, ja właśnie przebijam się przez ten sam temat. Na szczęście w tych lampach bez problemu da się wyjąć całe projektory od tyłu tylko musisz uważać przy ich wykręcaniu bo mają powkładane podkładki w różnych wysokościach także zanotuj sobie co gdzie idzie. Już samo wyjęcie i ich wyczyszczenie trochę pomoże, moje soczewki miały sporo pyłu na sobie i były bardziej mleczne niż przeźroczyste. Klosz też da się nieźle od środka wyczyścić bawiąc się silnymi magnesami. Gdy masz odbłyśniki na wierzchu to możesz je podesłać do wielu różnych firm z zapytaniem czy Ci je zregenerują, kwestia czy nie są uszkodzone.
    Opcja B to modyfikacje ale wtedy już tracisz homologację. Ja poszedłem tą drogą bo moje odbłyśniki były przytopione od temperatury także i tak były do kosza. Ostatecznie założyłem to https://www.retrofitguru.com/en/blog...fit-octavia-1/ pasuje bez problemu i świeci kosmicznie (min 4x jaśniej na tych samych żarnikach) ale jest to mod jakby nie patrzeć.
    Ostatnio edytowany przez damianmu; 44242.

Komentarz

Pracuję...