Przygotowanie samochodu do dłuższego postoju na powietrzu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Oktawiusz202
    Ambiente
    • 2011
    • 121

Zamieszczone przez Nexus6
    Zamieszczone przez piramida
    Zamieszczone przez Wowek
    Zamieszczone przez Tony065
    8NO 711 051B -> 6b FWD i QUATTRO
    Panowie czy ktoś już przetestował to rozwiązanie w OII ? Bedzie to pasować na 100%
    byłem ostatnio w skodzie to gosc mi powiedział że takiej czesci nie mają w systemie więc żebym szukał w audi lub vw :shock:
    raczej TYLKO w Audi :diabelski_usmiech

to jadę jutro do audi :szeroki_usmiech
    Człowiek po to ma samochód, aby wygodnie siedzieć stojąc w korkach.
  • marc83
    Classic
    • 2010
    • 7

Witam,

W związku z tym, że w przyszłym tygodniu wyjeżdżam na 2 tygodniowy urlop i jestem zmuszony zostawić samochód na dworze przez ten czas, mam do Was wszystkich pytanie w jaki sposób przygotować samochód na taki postój w warunkach zimowych (z założeniem takich mrozów jak teraz)?

Akumulator standardowo wyciągam, ale co jeszcze można zrobić?

I jeszcze jedno czy zostawienie na tak długo samochodu bez akumulatora nie będzie skutkowało problemami z elektroniką i komputerem?

Komentarz

• abstinent
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4842
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

marc83, tylko nie zamknij sobie maski bo możesz nie otworzyć później samochodu :szeroki_usmiech
      najlepiej sprawdź przed wyjazdem, odepnij aku i spróbuj zamkiem otworzyć drzwi.

Najlepsze rozwiązanie to ktoś z rodziny kto by co jakiś czas przyszedł i przejechał się kawałek, odśnieżył go
      Zasypie go śniegiem, a złodzieje wiedzą co to oznacza jak samochód długo stoi w miejscu nieodśnieżany

[ Dodano: Sro 01 Gru, 10 12:03 ]

Komentarz

Pracuję...