Woda w kabinie octavia 99r

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ja-raz
    Classic
    • 2013
    • 2

9. Nie wjeżdżamy samochodami do domków, ani do namiotów.
    :diabelski_usmiech
    Dobre
    JAro
  • artur25ie
    Classic
    • 2011
    • 4

[glow=red:1ca6b9b84a][/glow:1ca6b9b84a] czesc wszystkim mialem wode w srodku jak wracalem z prracy szyby zaczely parowac to zatrzymalem sie wlaczylem swiatlo w srodku icaly dywan od pasazera byl mokry i kapalo z pod schowka myslalem ze cieknie mi woda z jednego przewodu z woda ale co sie okazalo cieklo z tej dmuchawy pod schowkiem odkrecilem wszystko i pelne wody bylo oprozilem wszystko skrecilem razem w;laczylem i znou to samo twworzylem maskee i w podszybiu widzialem pelno wody i jakis filter tez caly w wodzie to wyciagnale cale plastikii i oczyscilem cale potrzybie okazalo sie ze odplywy z podszbia byly zapchane ,przepchalem srubowkretem i cala woda zeszla panowie i poproblemie tylko dywanyb more zostaly

Komentarz

• mac_aaron
      Elegance
      • 2012
      • 984
      • Octavia III (5E3)
      • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Odkopuję
      Miałem to samo w Pandzie, okazuje się że chyba wszystkie samochody mają odpływy w podszybiu. Owe lubią się zapychać liśćmi/błotem, a wtedy woda leci do kabiny przez układ wentylacyjny... Mało kto o tym wspomina, a dosyć ważne jest ich oczyszczanie - doprowadzenie do zalania kończy się, jak w mojej Pandziorze, wymianą filcu pod podłogą.

Komentarz

• ruwado
        RS
        • 2009
        • 14885
        • Octavia IV (NX3)

Jeśli chodzi o Octavkę, to jak z prawej cieknie do środka to odpływy w podszybiu. Jak z lewej to też mogą być odpływy.. ale nie koniecznie. U mnie ciekło do środka (pod pedały) z lewej strony przez uszczelnienie takiej puszki - na podszybiu, przy wycieraczkach, jest takia skrzynka uszczelniona jakimś maziajem. I to maziajstwo po kilku latach puszcza. trzeba na nowo silikonem uszczelnić.
        pozdrawiam - Darek

Komentarz

Pracuję...