Uwaga na pseudo-bezpieczniki samochodowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marcin10
    Classic
    • 2010
    • 13

no i człowiek nie zerknie chwile na forum i juz spontanik obok mija :-) :-) :-)

[ Dodano: Pią 07 Lut, 14 10:08 ]
    pstrykacz, a fotki to ty rozumiem z takiej odległości robiłes ?? :diabelski_usmiech
  • mateuko
    Classic
    • 2008
    • 5

Kupiłem ostatnio bezpieczniki samochodowe - komplet o różnych wartościach. Już na pierwszy rzut oka wydały się podejrzane - wszystkie miały tą samą szerokość topika. Pomyślałem: pewnie grubości topika są różne. Jak się okazało nic z tego! Wszystkie bezpieczniki od 5A do 30A są walone z jednej sztancy! Załączam kilka zdjęć w tym zdjęcie opakowania ku przestrodze. Może jeszcze kiedyś wykonam próby przy jakich prądach wyłączają.

Smutne jest, że sprzedano mi je nie na giełdzie ani na allegro, ale w sklepie motoryzacyjnym. A ten chińczyk co wymyślił ten intratny biznes oraz polski importer nie liczą się z tym, że te "wynalazki" mogą kosztować kogoś spalony samochód.
    Załączone pliki
    Kiedy te auta elektryczne? Ciekawe czy Państwo Polskie wprowadzi akcyzę na prąd którym będziemy je ładować... (IMHO - to pewne)

Komentarz

• Bartek.K
      Rider
      • 2012
      • 396

Ile zapłaciłeś za te bezpieczniki ? :szeroki_usmiech U mnie w osiedlowym sklepie wszystko po 5 zł takie można kupić za 3 zł
      Nie ma rzeczy niemożliwych,są tylko trudne do wykonania.

Komentarz

• mateuko
        Classic
        • 2008
        • 5

Zapłaciłem 3,5zł. Ale i tak kupiłem później 1 "prawdziwy" bezpiecznik 5A za 1zł.
        Kiedy te auta elektryczne? Ciekawe czy Państwo Polskie wprowadzi akcyzę na prąd którym będziemy je ładować... (IMHO - to pewne)

Komentarz

• spc
          Elegance
          • 2012
          • 825
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Wiesz co, ja ostatnio trafiłem na takie same bezpieczniki, ale nie przyglądałem się im bo mi się spieszyło. Kosztowały 5zł. Nie mam opakowania, bo wywaliłem a bezpieczniki jeżdżą w popielniczce. Jutro zerknę i dam znać co i jak.
          Piter
          tarasik.eu - tarasy i balkony z drewna i kompozytu
          KM i Nm dołożył gregor10

Komentarz

• gregor10
            Ambiente
            • 2013
            • 104

Też natknąłem sie na te bezpieczniki , faktycznie są wszystkie z tej samej gliny ulepione, czytaj niebezpieczne...
            www.gregor10.pl ChipTUNING LPG HAMOWNIA -POMIAR MOCY i AFR Diagnostyka, DPF/FAP OFF

Komentarz

• pablo_doctor
              Elegance
              S_OCP Member
              • 2007
              • 791

przestancie tragizowac - autor , zan im napiszesz to sprawdz. Wezmij zrodlo nastaw napiecie i prad i zrob testy ktorymi podeprzesz teorie. kiedys robiono bezpieczniki z roznych srednic drutu topikowego albo z roznych rozmiarow blaszek . teraz wartosc pradu ustalasie skladem z jakiego wykonane sa poszczegolne wartosci zabezpieczen. kupta chlopy markowe zezpieczniki automatyczne zaoszczedzicie

pozdro

PS tez ni popieram i wscieka mnie chinszczyzna
              pablo_doctor

Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje

CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160

http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl

Komentarz

• jarezz
                Ambiente
                • 2013
                • 202

sorrka, za odgrzewanie kotleta...

...ale, że niedawno stałem się ofiarą tych samych NIEBEZPIECZNIKÓW to chciałem poinformować, że wcale nie po taniości trafiły mi się na Orlenie...

U mnie wtapiał się, a z nim jednocześnie cała wiązka wnętrza, bezpiecznik nr 3 - 5A:

oświetlenie schowka

Razem z bezpiecznikiem (prąd płynął i niszczył....) stopiła się skrzynka bezpieczników... do przelutowania była cała wiązka kokpitu
                Moja ex - Łasica
                BHP... budowlanka... - Nasz FanPage

Komentarz

• reginaldo_pl
                  Classic
                  • 2012
                  • 32

Masz dane z tylnej strony opakowania - chodzi o importera tego produktu? Aż strach pomyśleć ile takie małe "g....o" może narobić dziadostwa :evil:

Komentarz

• kamel1980
                    Rider
                    • 2009
                    • 304

Panowie, zamiast bawić się w chińskie guano kupcie sobie takie coś:

I za ok. 30zł macie komplet porządnych bezpieczników, które starczą Wam na długi czas

Komentarz

• sew1981
                      RS
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2009
                      • 10917
                      • Fiat

ja mam marketowe jakieś cardosy i uniteci kupione, aż spojrzałem, ale mają na szczęście różne grubości obie partie zależnie od amperów czyli w miarę sensowne marketówki też są

Komentarz

• jarezz
                        Ambiente
                        • 2013
                        • 202

Zamieszczone przez reginaldo_pl
                        Masz dane z tylnej strony opakowania - chodzi o importera tego produktu? Aż strach pomyśleć ile takie małe "g....o" może narobić dziadostwa :evil:
                        Cały czas są w sprzedaży na Orlenie... Jutro sprawdze i dam znać...

kamel1980 już widzę, jak jadąc nocą, bez podświetlenia zegarów stwierdzasz - a co mi tam, stanę sobie na 2 dni na, akurat pierwszy wolny weekend od 1,5m-ca i poczekam na zajebiste bezpieczniki z Alledrogo, zamiast kupować gówno z pierwszej stacji po trasie do domu...
                        Moja ex - Łasica

Komentarz

• kamel1980
                          Rider
                          • 2009
                          • 304

jarezz ale ja nigdzie nie pisałem, że te bezpieczniki należy kupić w trasie.
                          Wystarczy być przezornym i zaopatrzyć się wcześniej.
                          A moja propozycja dotyczyła właśnie takiej sytuacji, więc nie nad interpretuj proszę mojej wypowiedzi

Komentarz

• jarezz
                            Ambiente
                            • 2013
                            • 202

kamel1980...wybacz, zapominam czasem, że dookoła są jeszcze ludzie normalni, a nie $%^&^&... bez zasad jakich dzień w dzień widuje..... :zastrzelic
                            Moja ex - Łasica

Komentarz

• moto-zakup
                              Classic
                              • 2014
                              • 26

Że na Orlenie coś takiego sprzedali jestem w szoku, rozumiem na taobao.com ale na stacji gdzie wszystko powinno być tiptop do samochodu ?

Komentarz

• lukasz16v
                                Rider
                                • 2012
                                • 271

Ja osobiście przywiozłem Sobie z UK bezpiczników które zapewne wystarczą mi do końca życia bo mam ich ze 300 szt...od 5A do 50A i na szczęście wszystko wporządu z nimi,widać że się różnią jak by nie było całe 8F za nie zapłaciłem
                                O1 srebrny hathback 1.9 TDI 110KM
                                Łukasz... https://www.facebook.com/profile.php?id=100004382645613

Komentarz

Pracuję...