zmiana skrzyni z 5b na 6b w OI 1.9 tdi alh +chip

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jaco3410
    Classic
    • 2017
    • 2
    • Octavia II (1Z3)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez marlej108
    ps. a od stycznia do konca listopada sprzedaz Superba ma gorsze w Polsce wyniki o 22% w porownaniu z zeszlym rokiem. Pewnie to wynika ze zmiany modelu...
    może dlatego że praktycznie mało kto go odbiera ze względu na opóźnienia a od tego momentu może liczy sie że auto zostało sprzedane...
  • jaco3410
    Classic
    • 2014
    • 15

witam. nie znalazłem nic sensownego,więc zakładam nowy temat.
    Posiadam OI 1.9 tdi alh,auto ma zmienione wtryski +chip, więc pomyślałem sobie że może by zmienił skrzynie na 6 biegową.
    moje pytanie jest takie czy ktoś to przerabiał już??

Komentarz

• ulysse
      Rider
      • 2010
      • 496

Po pierwsze nie ten dział.

Do drugie nie szukałeś, po wpisaniu w wyszukiwarkę tajemniczego zwrotu "skrzyni" i zaznaczeniu, żeby szukało po tematach dostałem całą listę tematów.

Komentarz

• alxxx
        RS
        • 2010
        • 1823
        • Octavia I (1U2)
        • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

jaco3410, i co Ci ma dać ta skrzynia? latasz trasy? Najpierw się spróbuj przejechać autem z taką skrzynią.
        VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
        Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• rss
          L&K
          • 2009
          • 1098

przerabiane bylo -
          chodzi o to ze po zmianie zyskujesz tylko 6 bieg
          bo przelozenia 1-5 sa takie same
          chyba ze pojdziesz w krotka skrzynie od np Sharana

lepiej zainwestuj w lepsza turbosprezarke,
          zobaczysz ze 5 biegow wystarczy
          kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Najtaniej i najszybciej i jest dlubnac auto (to co masz + wieksza sprezarka) i zmienic przelozenie 5 biegu w ori skrzyni.

Mialem O1 i wiem, ze meczace jest te 3500obr/min przy 160, jak po zmianie przelozenia jest 3000 obr/min czyli tyle co w 6 biegowej skrzyni

Bo tak zabawa zaczyna sie od wymiany skrzyni, wybieraka, mieszka, rozrusznika, polosi. Z jednej strony sens to ma, z drugiej nie ma 8)
            Spritmonitor.de

Komentarz

• wesol
              Rider
              • 2008
              • 689

duzy koszt takiej przekaldki i sens tez maly. Skrzynia 6 jest dosc droga po drugi potrzebujesz skrzyni takiej by podpasowac skad brana jest predkosc auta czy z absu czy z impulsatora na skrzyni. Inaczje bedziesz musial mocno kombinowac. poza skryznia potrzebny dwumas 240 mm i srzeglo, rozrusznik, łapy poduchy, polosie galka z mechanizmem zmiany biegów. Jak dla mnie bezsens. ja w sharanie wolałbym przejc na skrzynie 5 biegowa. Przy 5 biegowej masz mozliwosc przejsci ana jednoma za 400 zl a w 6 juz nie. Tansza tak askrzynia 5 begowa a mozna sobei wymienic tylko 5 bieg i tez bedzie dosc duze przelozenie by latac autostradami.

Skrzynia 6 biegowa kosztuje okolo 1000 zl. Dwumas, sprzeglo, wysprzeglik to np z BTB (najmocniejszy) kosztuje okolo 2200 zl.
              G4 ASZ + oraz sharan AUY +++ by TUNE UP

Komentarz

Pracuję...