Zamieszczone przez marlej108
zmiana skrzyni z 5b na 6b w OI 1.9 tdi alh +chip
Zwiń
X
-
przerabiane bylo -
chodzi o to ze po zmianie zyskujesz tylko 6 bieg
bo przelozenia 1-5 sa takie same
chyba ze pojdziesz w krotka skrzynie od np Sharana
lepiej zainwestuj w lepsza turbosprezarke,
zobaczysz ze 5 biegow wystarczykazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
Najtaniej i najszybciej i jest dlubnac auto (to co masz + wieksza sprezarka) i zmienic przelozenie 5 biegu w ori skrzyni.
Mialem O1 i wiem, ze meczace jest te 3500obr/min przy 160, jak po zmianie przelozenia jest 3000 obr/min czyli tyle co w 6 biegowej skrzyni
Bo tak zabawa zaczyna sie od wymiany skrzyni, wybieraka, mieszka, rozrusznika, polosi. Z jednej strony sens to ma, z drugiej nie ma 8)
Komentarz
-
-
duzy koszt takiej przekaldki i sens tez maly. Skrzynia 6 jest dosc droga po drugi potrzebujesz skrzyni takiej by podpasowac skad brana jest predkosc auta czy z absu czy z impulsatora na skrzyni. Inaczje bedziesz musial mocno kombinowac. poza skryznia potrzebny dwumas 240 mm i srzeglo, rozrusznik, łapy poduchy, polosie galka z mechanizmem zmiany biegów. Jak dla mnie bezsens. ja w sharanie wolałbym przejc na skrzynie 5 biegowa. Przy 5 biegowej masz mozliwosc przejsci ana jednoma za 400 zl a w 6 juz nie. Tansza tak askrzynia 5 begowa a mozna sobei wymienic tylko 5 bieg i tez bedzie dosc duze przelozenie by latac autostradami.
Skrzynia 6 biegowa kosztuje okolo 1000 zl. Dwumas, sprzeglo, wysprzeglik to np z BTB (najmocniejszy) kosztuje okolo 2200 zl.G4 ASZ + oraz sharan AUY +++ by TUNE UP
Komentarz
-
Komentarz