Nie wiem która lepiej zastosować. Co prawda jak chce to zalozyc do Seata Leona... I nie wiem czy brac ta 1J2... czy od Fabii 6Y0...
Klimatyzowany Schowek w O1
Zwiń
X
-
PiterEL, Zaworek weź od Fabii a wąż musisz zmierzyć i sprawdzić po odkręceniu schowka którędy poprowadzić. Z tymi wężykami dla wersji kontynentalnej i angielskiej różnica jest w końcówce kolanka które podłączacie do kratki, ale to nie powinno mieć wielkiego znaczenia dla działania nawiewu.
Tak wygląda kolanko węża:Załączone pliki.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fazy2Byłem dzisiaj w ASO w Gliwicach na Portowej, gościu nie potrafił bez numeru zlokalizowa. Po długich staraniach odnalazł i zaśpiewał 20 zeta, czyżby tak wzrosły ceny? Oczywiście na zamówienie.
moim zdaniem to i tak śmieszna cena 20zł + poxilina 10zł + taśma włoskowa kilka zł i gotowe ;-)
Komentarz
-
-
kupiłem na www.skodaczesci.pl
wstępny czas oczekiwania miał być kilkanascie dni , zaworek dostałem do domu po 2 dniach ku mojemu zdziwieniujest O1 RS 1.8T XENON
była O1 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Też planuje przed wyjazdem na urlop zrobić taki bajerny schowek, wzrosła trochę cena zaworka ale i tak warto te ponad 20zł zainwestować, jednak mam pytanie do użytkowników owego patentu jak po paru sezonach wygląda sytuacja?Jakieś porady itp , słabe punkty ?Chociaż w sumie to na tyle proste zadanie i mało rozbierania że można co sezon kontrolować stan połączeń itp.A jeszcze jedno jaki numer ma ten oryginalny waż i czy warto się w niego bawić czy peszelkiem polecieć po taniośći:PcByło : Skoda Favorit 1.3 LPG
Peugeot 306 1.9 D
Daewoo Nubira II kombi 2.0 LPG
VW Polo 1.4 PB
Daewoo Nexia 1.5 LPG
Jest: Fiat Panda 1.1 PB
Skoda Octavia I 1.8T LPG
Komentarz
-
-
Ja u siebie zrobiłem to tydzień temu i mega się sprawdza w upały. W schowku mam w pojemniku rozne klcuze oraz cukierki i jak biore klucz jakiś do ręki to jest bardzo zimny :diabelski_usmiech
Octavia 1.9 TDI ASV 2004---> FOTKI
Była Fabia 1 1.4 MPI CLASSIC
Jest O1 1.9 TDI ASV DRIVE
Jest RAPID 1.2 TSI CJZD 110 KM RM 2016
Komentarz
-
-
Podbijam do pytania yunior81, jedynie jedno zdjęcie widziałem w temacie jak był wpięty oryginalny przewód, w sumie jeszcze nie rozbierałem schowka więc nie mam pojęcia co tam zastane :P Ale dziś popołudniu jadę działać i pasowało by się wpiąć w centralny kanał by cały czas chłodzenie było A co do peszla podawany był fi20-21 dziwne bo mi taki nie pasował musiałem kupić fi25 i trzeba będzie uszczelnić jakoś. A za zawór dałem 21zł na allegro przy okazji zamówiłem zaślepkę do podszybia :P za 4,5zł:P a koszta peszla 2m 2,80zł :P
I założone
Jednak się wpiąłem w kanał kratki pasażera bo za dużo kombinacji z innym miejscem.Zaworek zamontowałem w tym zaokrąglonym miejscu (podobno tam powinien być) ale nie spr wcześniej i z racji tego że mój peszelek był trochę grubawy to musiałem chwile kombinować by się dobrze ułożył (w zasadzie wskoczył nad obudowę silnika dmuchawy).Całość peszel i schowek obkleiłem taką folią aluminiową :P (może coś to da heh i tak mi się walała:P, wyszło trochę prowizorycznie bo już na złożonym peszlu na gotowo zacząłem obklejać:P ) a sam peszel w kratce zamocowałem klejem na gorąco, a do zaworku na wcisk jedynie trochę taśmą izolacyjną parcianą.Otwory wykonałem otwornicą chyba 29mm ( w schowku nożykiem do tapet resztę dorzeźbiłem a w kanale nie było potrzeby.A jeszcze jedno na zaworek założyłem oringa gumowego bo taka jakaś szczelinka się robiła od strony króćca na peszla też chciałem założyć ale pękł:P Teraz trzeba przetestować ale już był efekt na jazdę mniej niż 10min temperatura spadła w schowku o parę stopniByło : Skoda Favorit 1.3 LPG
Peugeot 306 1.9 D
Daewoo Nubira II kombi 2.0 LPG
VW Polo 1.4 PB
Daewoo Nexia 1.5 LPG
Jest: Fiat Panda 1.1 PB
Skoda Octavia I 1.8T LPG
Komentarz
-
-
mam do odsprzedania cały nowy kpl do montażu
dział ogłoszenia http://forum.octaviaclub....1318479#1318479
Komentarz
-
-
Czas odświeżyć temat.
Przeczytałem wszystkie tematy jakie znalazłem na temat klimatyzowanego schowka. Wszędzie jest podłączone pod nadmuch pasażera ja chciałbym go podłączyć pod nagrzewnicę nie wiem w którym to miejscu można zrobić czy jest fabryczne miejsce na wąż do klimatyzowanego schowka?
A jak nie to gdzie najlepsze miejsce na jego podpięcie.
PozdrowionkaObecnie auto ;
Touareg 7P
http://forum.golf6.pl/vw-inne-profil...ter-t2063.html
Golf VI Rline
http://forum.golf6.pl/vw-mk6-profil/...ter-t1060.html
No i nadal Octavia
Baster
Komentarz
-
Komentarz