no i już po robocie trwało to może jakieś 30 min (z tego 15 min szukałem odpowiednio dużego wiertła :/) Teraz pozostaje mi przetestować Oczywiście zimna coca-cola :P
Klimatyzowany Schowek w O1
Zwiń
X
-
można ale im dłuższy on będzie tym gorszy przepływ powietrza. Jeżeli np. chcesz schłodzić litrę coli to odkręcasz zaworek w schowku na maxa. wszystkie nawiewy zakręcasz i dajesz max chłodzenie. wychodzisz na papieroska i masz lodowaty napój.:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
Komentarz
-
-
Przedwczoraj byłem w swoim ASO po zaworek. Facet postukał w klawiaturę popatrzył w ekran i stwierdził iż w Polsce aktualnie nie ma takich zaworków (pewnie to Wasza sprawka - wszyscy montują klimę w schowku :twisted: ). Czas ściągnięcia zaworka ok. 2 tygodni :cry: No cóż podałem swój numer telefonu i będę czekał.
A tak na marginesie ten "peszel" to jakaś specjalna rurka czy może być byle jaka fi 20 :?:Zobacz ile Ci zostało czasu:
http://zegarsmierci.info/s/zegar
Komentarz
-
-
hehe. ja miałem zawór na 2 dzień, może być byle jaka rurka ale peszel jest stosunkowo miękki i przy przykręceniu schowka ugina się i chowa za schowek a nie załamuje. A peszel w elektrycznym kosztuje ok. 80 gr. za metr. a potrzebne jest 15-20 cm:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
Komentarz
-
-
No i stało się. Klimatyzowany schowek mam i ja :lol: ASO się spisało i zaworek ściąnęli w 4 dni, koszt 4,- zł, odcinek 1 m peszla 0,75 zł. Czas zakładania ok. 30 minut. Zamiast kropelki użyłem poxiliny (fajnie się nią uszczelnia peszel w rurze) po 10 minutach trwardnieje jak metal. Jutro wybieram się do Poznania więc będzie okazja do przetestowania schładzania napoju :lol:Zobacz ile Ci zostało czasu:
http://zegarsmierci.info/s/zegar
Komentarz
-
-
tak jak pogoda dopisze.... :wink:
[ Dodano: Sob 19 Maj, 07 22:08 ]
dzisiaj był wypad na Krakau. Oczywiście w miarę upływu czasu temperatura wzrastała... pierwszy test klimy w schowku zaliczony na 100%. pełne zadowolenie :szeroki_usmiech:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
Komentarz
-
-
NO dzięki fotką speedego klimatyzowany schowek zamontowany, zeszło mi z nim około 90 min ale jest zrobiony pierwsza klasa , jedyny problem to mialem z peszlem bo nigdzie 20 nie moglem wyszukać ale jakos dalem rade : Tak samo uzylem poksyliny do uszczelnienia Bardzo dobry pomysł !!
SPEEDY DZIEKI
Pozdro :PSkoda Octavia I 2001 1.9 TDI Laurin&Klement(SOLD)
Skoda Octavia II 2007 2.0 TDI 140 KM Elegance
Komentarz
-
-
Postanowiłem i ja takie "cuś" założyć. Pojechałem sobie do ASO Skody koło Stalowej i moja rozmowa wyglądała tak:
- czy są zaworki do klimatyzowanego schowka Fabii
- ależ oczywiści
(gość mi podał, obejrzałem)
- OK, biorę, ile płacę?
- 12pln
... tutaj mnie zatkało i powiedziałem że jednak nie wezmę :P
Chcieli komuś w takiej cenie wcisnąć czy byłem wybrańcem?o1 poszła w świat. 10 lat minęło jak jeden dzień
Komentarz
-
-
iksik2, cena wzrosła od maja ponad 8 zł :evil: . Zamawiałem u nich za jakieś 3,80. Zapytaj w VW, ostatnio zamawiałem u nich wąż ciśnieniowy do intercoolera (akurat kolega pojechał nad morze z dziurawym i musiałem go jakoś poratować) i cena była znacznie niższa niż w Skoda Auto B-a.życie zmienia marzenia ...
1.9TDI ALH powered by MT: 120KM/260Nm
Komentarz
-
Komentarz