Podgrzewanie przednich foteli

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • przebor
    Drive
    • 2008
    • 72
    • Felicia II (6U1)

Chosek, Do czyszczenia silnika sa srodki, ktore wlasnie wlewa sie na przeplukanie. Takie cos jak stosujesz to jest IMO druciarstwo bo nigdy nie bedzie tak, ze ten olej mineralny splynie do konca Wiec masz mieszanke olejow w silniku
  • koja86
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 3178

Mam pytanie czy bawic się samemu z wiązką elektryczną do sterownika i od serownika do bezpieczników i przekaźnika .Czy próbować kupić całe wiązki? A może ktoś coś w tym zakresie sam działał? Proszę o podpowiedzi
    Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• deespe
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1468

koja86, wiadomo że jak kupisz całe wiązki np. ze szrotu to będziesz miał o wiele prościej... ja osobiście wolał bym sobie sam zrobić niż ponosić dodatkowe koszta ale to tylko moje odczucia...
      :zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Trzeba sie dobrze przygladnac instalacji, czesto kable juz sa przygotowane, tylko nie sa zarobione ich konce pod odpowiednie kostki.
        Spritmonitor.de

Komentarz

• koja86
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 3178

Maicroft, z regulatora pewnie mogą być ale od regulatora do siedzeń na pewno nie ma .
          Najprościej jednak będzie jak pociągnę nowe kable z siedzeń do regulatora a resztę się zobaczy.
          Mam jeszcze jedno pytanie w tej kwesti ile te siedzenia pobierają prądu przy grzaniu na maksa bo muszę dobrać przekroje kabelków :?:
          Jak się orientujecie jaki jest czujnik temperatury w tych siedzeniach bo rozważam jeszcze zrobienie regulatora z pomiarem temperatury.
          Z góry dzięki za podpowiedzi :!:
          Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• misiek^wro
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8321

koja86, i jak obadales juz temaat :?:

Speedy ma kpl zestawy pod dupencje : cena cos kolo 180 :diabelski_usmiech
            Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
            Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
            ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• koja86
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 3178

misiek^wro, nie warto grzebać jest przekażnik podwójny w tej chwili w sprzedaży na płytce są przekażniki i cała elektronika zminimalizowana cena 135zł + regulator ten na szafie 70zł kostki piny etc. U mnie grzeje u Wasyla grzeje u NECA 99 prawie grzeje ale jutro na 100% będzie grzał dupę .
              U nas koszt całości jeśli miałeś podgrzewane fotele wychodził około 300zł robocizna jest zróżnicowana od 150zł do 300zł ale jest to baaaaaaaardzo pracochłonne. Pozdrawiam jak chcesz przekaźnik to mam za 130zł nowy na dwa zice.
              Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• misiek^wro
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 8321

koja86, a powiedz mi ile kpl kosztuje, tak zebym sobie to sam zamontowal ??

Komentarz

• koja86
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 3178

misiek^wro, nie wiem ile maty podgrzewające kosztują ale resztę ci podałem czyli 300zł .Przekaźnik 135zł ,wtyczki 100zł ,regulator 70zł no i piny a te to koszt około 4 zł od sztuki tego nie kupowałem bo miałem .
                  Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• Witek1952
                    Ambiente
                    • 2007
                    • 196

Witam serdecznie.Kilka lat temu kupiłem na wyprzedaży w Tesco takie narzuty na fotele z podgrzewaniem podłączanym do gniazda zapalniczki.Zobiłem zasilanie przez przekaźnik i podłączyłem do zacisku 30 przez oddzielny wyłącznik.Działa bezawaryjnie do dzisiaj.Koszt całego patentu to 40 kilka złotych.Pozdrawiam.;
                    Witek

Komentarz

• SuchyX
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 1170

Czyli jest opcja zrobienia podrzegawnyc foteli ??? :] Własnie myśle nad takim rozwiązaniem aktulanie mam pokrowce na fotelach nie będzie to zbytnio przeszkadzać?? Jaka jest górna granica ceny żeby ocieplić przednie siedzonka
                      Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
                      Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka

Komentarz

• misiek^wro
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 8321

SuchyX,

misiek^wro, nie wiem ile maty podgrzewające kosztują ale resztę ci podałem czyli 300zł .Przekaźnik 135zł ,wtyczki 100zł ,regulator 70zł no i piny a te to koszt około 4 zł od sztuki tego nie kupowałem bo miałem .
                        Przelicz sobie :P a o maty spytaj speedyego

Komentarz

• joana
                          Classic
                          • 2008
                          • 2

A ja mam pytanie z innej beczki mam problem z podgrzewanym fotelem od strony kierowcy - poprostu nie podgrzewa (sory wiem, że trochę odbiegam od waszego tematu) od czego powinnam zacząć sprawdzanie

Komentarz

• pablo_doctor
                            Elegance
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 791

joana zobacz tu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=#315277 masz uproszczony opis.
                            pablo_doctor

Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje

CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160

http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl

Komentarz

• thematt154
                              Classic
                              • 2015
                              • 4

Witam posiadam octavię rs 1.8t ale bez opcji podgrzewanych foteli. Teraz pytanie czy opłaca sie i wogole da sie zrobic to w miarę sam ? Ktoś sie tym zajmuje ?

Komentarz

• Marian 2
                                L&K
                                • 2007
                                • 1085
                                • Octavia I combi (1U5)
                                • AQY 2.0 MPI 115 KM

Przeczytalem cały wątek o podgrzewanych fotelach, i widzę że niektórzy użytkownicy mocno panikują i nie wierzą w swoje możliwości. Według mnie, pod względem elektrycznym jest to bardzo łatwa sprawa, i można to zrobić całkowicie we własnym zakresie. Przecież taka grzejąca mata to dokładnie to samo co podgrzewana szyba, nawet pobór prądu jest podobny.
                                Nie mam grzanych foteli, i nigdy tego nie będę montował, ale zrobiłbym to po swojemu z pominięciem opcji "fabrycznej", może jedynie z wykorzystaniem oryginalnego wyłącznika, bo tam jest regulator. Mam też wątpliwości, czy tak naprawdę regulacja grzania jest potrzebna, bo jej pominięcie to duże uproszczenie, wystarczą wtedy dwa przekażniki i byle jaki wyłącznik (ewentualnie dwa wyłączniki), nawet nie na widoku.

Komentarz

• Homer00
                                  Classic
                                  • 2008
                                  • 18

Witam. Moze ktos wrzucic schemat instalacji do grzanych tylkow.

Komentarz

Pracuję...