Chosek, Do czyszczenia silnika sa srodki, ktore wlasnie wlewa sie na przeplukanie. Takie cos jak stosujesz to jest IMO druciarstwo bo nigdy nie bedzie tak, ze ten olej mineralny splynie do konca Wiec masz mieszanke olejow w silniku
Podgrzewanie przednich foteli
Zwiń
X
-
koja86, wiadomo że jak kupisz całe wiązki np. ze szrotu to będziesz miał o wiele prościej... ja osobiście wolał bym sobie sam zrobić niż ponosić dodatkowe koszta ale to tylko moje odczucia...:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
Komentarz
-
-
Maicroft, z regulatora pewnie mogą być ale od regulatora do siedzeń na pewno nie ma .
Najprościej jednak będzie jak pociągnę nowe kable z siedzeń do regulatora a resztę się zobaczy.
Mam jeszcze jedno pytanie w tej kwesti ile te siedzenia pobierają prądu przy grzaniu na maksa bo muszę dobrać przekroje kabelków :?:
Jak się orientujecie jaki jest czujnik temperatury w tych siedzeniach bo rozważam jeszcze zrobienie regulatora z pomiarem temperatury.
Z góry dzięki za podpowiedzi :!:Takie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
-
misiek^wro, nie warto grzebać jest przekażnik podwójny w tej chwili w sprzedaży na płytce są przekażniki i cała elektronika zminimalizowana cena 135zł + regulator ten na szafie 70zł kostki piny etc. U mnie grzeje u Wasyla grzeje u NECA 99 prawie grzeje ale jutro na 100% będzie grzał dupę .
U nas koszt całości jeśli miałeś podgrzewane fotele wychodził około 300zł robocizna jest zróżnicowana od 150zł do 300zł ale jest to baaaaaaaardzo pracochłonne. Pozdrawiam jak chcesz przekaźnik to mam za 130zł nowy na dwa zice.Takie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
-
Witam serdecznie.Kilka lat temu kupiłem na wyprzedaży w Tesco takie narzuty na fotele z podgrzewaniem podłączanym do gniazda zapalniczki.Zobiłem zasilanie przez przekaźnik i podłączyłem do zacisku 30 przez oddzielny wyłącznik.Działa bezawaryjnie do dzisiaj.Koszt całego patentu to 40 kilka złotych.Pozdrawiam.;Witek
Komentarz
-
-
Czyli jest opcja zrobienia podrzegawnyc foteli ??? :] Własnie myśle nad takim rozwiązaniem aktulanie mam pokrowce na fotelach nie będzie to zbytnio przeszkadzać?? Jaka jest górna granica ceny żeby ocieplić przednie siedzonkaNavi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
Komentarz
-
-
SuchyX,
misiek^wro, nie wiem ile maty podgrzewające kosztują ale resztę ci podałem czyli 300zł .Przekaźnik 135zł ,wtyczki 100zł ,regulator 70zł no i piny a te to koszt około 4 zł od sztuki tego nie kupowałem bo miałem .Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
joana zobacz tu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=#315277 masz uproszczony opis.pablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
-
Przeczytalem cały wątek o podgrzewanych fotelach, i widzę że niektórzy użytkownicy mocno panikują i nie wierzą w swoje możliwości. Według mnie, pod względem elektrycznym jest to bardzo łatwa sprawa, i można to zrobić całkowicie we własnym zakresie. Przecież taka grzejąca mata to dokładnie to samo co podgrzewana szyba, nawet pobór prądu jest podobny.
Nie mam grzanych foteli, i nigdy tego nie będę montował, ale zrobiłbym to po swojemu z pominięciem opcji "fabrycznej", może jedynie z wykorzystaniem oryginalnego wyłącznika, bo tam jest regulator. Mam też wątpliwości, czy tak naprawdę regulacja grzania jest potrzebna, bo jej pominięcie to duże uproszczenie, wystarczą wtedy dwa przekażniki i byle jaki wyłącznik (ewentualnie dwa wyłączniki), nawet nie na widoku.
Komentarz
-
Komentarz