Wymiana mieszka w OC1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jan_wilc
    Classic
    • 2008
    • 39

Wymiana mieszka w OC1

tak sobie czytam ten temat i sie coraz bardziej smieje hehehe

przeciez 1.6 w octavi + buda combi + LPG toz to w ogole nie jezdzi!!! sorry ale juz o wiele lepiej spisuje sie 1,9 TDI 90KM

przepraszam za OT ale wojna w temacie jest zabawna

Kolega niech kupi to co upoluje w lepszyn stanie i tyle. wyglada na to ze nie zalezy na TDI to niech szuka LPG i kropka.
  • phrix
    L&K
    • 2007
    • 1000
    • Audi
    • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Wymiana mieszka w OC1

Dzisiaj skończylem sesje wiec postanowilem zajac sie "tuningiem"octavki , zaczelo sie od zamontowania diodowego podświetlenia tablicy rejestaracyjnej ( oczywiście kolor biały wyglada to bojowo cena 10 zl ( diody się nie pala ;-)

Nastepnie wyciszenie samochodu ..... i wymiana mieszka

Wymiana okazala sie dosyc ciekawa bo aby przelożyć ten kawałek "materiału "
    trzeba sie troszke nakombinować. Nie będe opisywał całego etapu wymiany bo jest on
    opisany tutaj : http://www.vw-passat.pl/index.php?op...=192&Itemid=11

Podam tylko kilka porad:

1) Wywalamy pierscien a zastępujemy go wlasnorecznie zrobionym z taśmy izolacyjej ( stary pierscien nie wejdzie na nowy skórzany mieszek , na te "pasci" z allegro wejdzie.

2) Polecam odrazu wymienić opaske na zaciskową samoskracająca i zabezpieczenie jej taśmą izolacyjna (przetarcia)

3) Gałka nie jest klejona jest tylko pierscien

4) Stary mieszek odklejamy opalarką i koniecznie zaczynamy od środka

5) Naprawde warto dolożyć 5 zl i zakupic oryginalny skórzany mieszek , jeżeli ktoś chce dam kontakt na dobre mieszki do OC1 (cena z wysylka 20 zl )

Nie wiem czy ten post wnosi coś nowego ale mam nadzieje że komuś się to przyda .

Kilka fotek :

---- FOTKI USUNIĘTE ----
    Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• radi100
      Classic
      • 2009
      • 2

Hej mam pytanie czy nowy mieszek przyklejałeś czy może tak jak w opisie mocowałeś zszywkami. Zdjąłem stary mieszek i się zastanawiam jak przyczepię ten nowy

Komentarz

• phrix
        L&K
        • 2007
        • 1000
        • Audi
        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Nowy mieszek ma wszytą od dołu gumkę do okoła, nachodzi na ramke i nie trzeba nic wszywac. ( przynajmniej mój tak miał). Musiałem wywalic moje foty z OCP ale moze znajde je na dysku to Ci zasle.

fotka nie moja ale widac o co chodzi:

Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.
        Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

Pracuję...