Klekoczą mi wtryski LPG, to oznaka zużycia czy tak jest? LPG LandiRenzo Omegas. Klekot słyszalny w środku auta przy otwartym oknie.
Klekot listwy wtryskiwaczy LPG
Zwiń
X
-
To bardzo subieksywne odczucie bo głośno dla jednego nie oznacza tego samego dla drugiego. Ja jak pierwszy raz usłyszałem ten dźwięk tez pomyślałem że coś jest nie tak. Jak kupowalem swojego Tour'a, obejrzałem około 10 innych takich samych aut i wszystkie klekotały podobnie.
Przy otwartej szybie samochodu bardzo łatwo usłyszeć ten dźwięk, ja go nawet słyszę normalnie w środku samochodu jak wszystko jest zamknięte (tzn slysze roznice w pracy silnika z włączonym i wyłączonym LPG)
-
-
Zamieszczone przez Ptasznik Zobacz wpisMyśle ze to normalne objawy pracy .
Moje w 12-stanowiskowym garażu koncertowały wyśmienicie
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpisDokładnie. Ten typ tak ma.
Komentarz
-
-
Miałem w fabii II zielone omegasy. Też klekotały niemiłosiernie czasem ciszej czasem głośniej, częściej głośniej jak ciszej. Jak bylem u pierwszego gazownika to powiedział, że TTM i nie jest to objaw zużycia. Radzę jednak poddawać je regularnym przeglądom bo ja zaniedbałem sprawę (co prawda ja nie użytkowałem auta tylko żona) nie zwrociła uwagi, że auto poszarpuje przy przełączaniu na gaz i doszło do wypalenia zaworu i trzeba było robić regenerację głowicy. Okazało się, że jeden wtrysk był sprawny w około 30% a drugi w 80% oba "lały" gazem i przez to odkładał się nagar na zaworach i tłoku.
Do wymiany poszła cała listwa teraz siedzą czerwone OMVL.
Drugi gazownik, który wymieniał omegasy mówił, że te konkretnie co u mnie siedzialy to szmelcowaty model, mają tendencję do klejenia się i że sie syfią przez co bardzo czesto nie pracują prawidłowo. Potwierdzało by to co mówił pierwszy własciciell, że miał dwa razy wymieniane te wtryski na gwarancji w skodzie na identyczne. Auto było kupione z fabrycznym gazem jaki oferowała skoda czyli landinrenzo. Więc jak masz zielone omegasy i ze 4 stówki na luzie to radzę rozważyć wymianę a przynajmnjej podpięcie do kompa lpg i systematyczne kontrole.
P.S. W octavii mam u siebie niebieskie OMVL podobnie jak czerwone w fabij pracują bezgłośnie.Ostatnio edytowany przez Bambek1; 38218.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bambek1 Zobacz wpisoctavii mam u siebie niebieskie OMVL podobnie jak czerwone w fabij pracują bezgłośnie.
Już kilka skód z nimi miałem okazję obejrzeć i wszystkie klepią jak diesel.
W O1 mam lovato a w O2 zmianiełem MEDY na AC W02 i obie moje skody uważam za ciche w porównaniu do MEDÓW.
Tak czy owak gratuluję CI Bambek1 cichych medów.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpisNiemożliwe
Już kilka skód z nimi miałem okazję obejrzeć i wszystkie klepią jak diesel.
W O1 mam lovato a w O2 zmianiełem MEDY na AC W02 i obie moje skody uważam za ciche w porównaniu do MEDÓW.
Tak czy owak gratuluję CI Bambek1 cichych medów.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bambek1 Zobacz wpisNagrać film?
... może na benzynie jeździsz cały czas
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpis.. może na benzynie jeździsz cały czas
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpisDawaj posłuchamy, niech stracę
Chyba się udało a więc trać... mamy start motorowni, przełączanie na LPG i słuchamy. Uprzedzając pytanie: co to tak cyka odpowiadm: cyka muzyka mojego silnika -chodzi oczywiście o pochłaniacz par.
Wtryski gazowe nawet nie szepną.
https://drive.google.com/file/d/1oSg...w?usp=drivesdk
Dziękuję za uwagę.
Przy najbliższej okazji wrzucę fabkę.Ostatnio edytowany przez Bambek1; 38218.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mark711 Zobacz wpisPo obejrzeniu nie pozostało mi nic jak zażartować, że wtryski z filmu nie działają bo ich nie słychać. Tak popsute .Ostatnio edytowany przez Bambek1; 38218.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez logan_x Zobacz wpisWtryskiwacze wyglądają jak OMVL REG
Bambek1 nie zakładaj medów czasem bo się rozchorujesz
Komentarz
-
-
Hallo panowie przecież od samego początku pisałem o OMVL a nie MEDACH.
Słusznie zidentyfikowanych jako REG.
A ja mogę ze swojej strony niepolecić zielonych omegasów.Ostatnio edytowany przez Bambek1; 38218.
Komentarz
-
Komentarz