Cześć jestem tutaj nowy więc witam wszystkich. Przejrzałem sporo tematów ale też nie mam wiele czasu bo w środę muszę moja Octavia pojechać 500km nad morze. A problem polega na tym że moja skode posiadam już od około 6 miesięcy i wcześniej nie było problemu, teraz deszcz pada od dwóch dni rano wsiadam do auta i tutaj zdziwienie bo widzę krople wody w okolicach przełącznika od otwierania szyberdachu. Na biegu wszystko powycieralem zdjalem zaślepke od silniczka ta obok przełącznika i tam też była woda ale również trochę brudu jak resztki chyba lisci więc pierwsza mysl to zatkane odpływy otworzyłem szyberdach i wydaje mi się że woda stoi w rynienkach. Starałem się dojrzeć gdzie są te otwory od odpływu, ale albo są na tyle brudne albo ja szukam w złym miejscu. Fakt że na dworze wciąż pada nie ułatwia sprawy. Możecie mi podpowiedzieć gdzie szukać tych odpływow i ewentualnie czy może być inna przyczyną przecieków? Jeszcze raz witam wszystkich i pozdrawiam!
Cieknący szyberdach
Zwiń
X
-
tomek30-04 Może poniższe tematy okażą się pomocne.
Forum ogólne czyli wszystko o serwisowaniu i eksploatacji Skoda Octavia 1U. Porady i wskazówki. UWAGA! Na tym forum nie piszemy o problemach i usterkach!
-
-
Te tematy już widziałem, poradziłem się też chłopaków na Facebooku, i będzie mnie czekało częściowe odchylenie podsufitki bo prawdopodobnie mam odpiete odpływy z przodu szyberdachu ewentualnie ktoś je wcześniej wyjal i zaslepił stąd nigdzie od dołu nie mogłem znaleźć tych odpływow. Auto chwilowo stoi u mechanika, także jak odzyskam to będę działal dalej i dam tutaj znać co i jak.
Komentarz
-
Komentarz