Ułamane mocowanie grotu? może ktoś ma stary klucz na zbyciu albo gdzie to dokupić?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Manieczko
    Drive
    • 2018
    • 51

Ułamane mocowanie grotu? może ktoś ma stary klucz na zbyciu albo gdzie to dokupić?

Witam jak w temacie ułamało się mocowanie grotu, może ktoś ma stary klucz żeby przełożyć mocowanie grotu? albo podpowie gdzie takie coś nabyć? Pozdrawiam.
    Załączone pliki
  • vitorio
    Classic
    • 2025
    • 27

Tutaj -https://allegro.pl/listing?string=pilot%20scyzoryk%20Octavia%20II&dd_ referrer=https%3A%2F%2Fallegro.pl%2F. Potem przełożyć wszystko z uszkodzonego.
    Ostatnio edytowany przez vitorio; 10007802.

Komentarz

• Manieczko
      Drive
      • 2018
      • 51

Dzięki rozumiem że najlepiej kupić używany oryginał niż bawić sie w zamienniki z chin?

Komentarz

• vitorio
        Classic
        • 2025
        • 27

W tym co pokazałem masz pustą obudowę. Przekładasz płytkę , transponder immo i grot kluczyka. Tyle w tym filozofii. Za cenę używki kupisz takich obudów 3 do 6 szt. Więc wybieraj co warto.

Komentarz

• Manieczko
          Drive
          • 2018
          • 51

Zamieszczone przez vitorio Zobacz wpis
          W tym co pokazałem masz pustą obudowę. Przekładasz płytkę , transponder immo i grot kluczyka. Tyle w tym filozofii. Za cenę używki kupisz takich obudów 3 do 6 szt. Więc wybieraj co warto.
          Podaj jeszcze raz link bo to co otwieram to mi się ogólnie kluczyki otwierają a nie chyba ten co konkretnie mi pokazałeś.

Komentarz

• vitorio
            Classic
            • 2025
            • 27

Musisz sobie kupić kompletną obudowę. Ten element uszkodzony u Ciebie nie występuje osobno. Do nowej kompletnej obudowy przekładasz ze swojej starej płytkę elektroniki, transponder immo i grot. Surowy grot z zakupionej obudowy usuwasz.

Komentarz

• Manieczko
              Drive
              • 2018
              • 51

Dzieki za link teraz lepiej a kupowałeś już te zamienniki obudowy? widzę że są różne i ciekawe jak z jakością i który konkretnie zamówić?

Komentarz

• vitorio
                Classic
                • 2025
                • 27

Dałem tylko przykład a kupić należy zamiennik zgodny z Twoim. Jak masz problem z rozpoznaniem to zapytaj wybranego sprzedawcę aby potwierdził kompatybilność. Jak tego nie zrobi to nikt nie zmusi Cię do takiego zakupu. Sprzedawcy musisz podać info o starym. Można również poszukać w swojej okolicy rzemieślnika dorabiającego klucze i jemu zlecić to wszystko. I wtedy masz gwarancję na całość. Tylko o ile dobrze pamiętam, to koszt będzie od 60 PLN. A robota z tym nie jest trudna tylko wymaga precyzji.

Komentarz

Pracuję...