uszkodzenie przedniej lampy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kociaras
    Classic
    • 2015
    • 1

Witam

Kupie (używana) belkę 1J0500051K gołą tył do SO1 1.6 sr101km combi przed FL.

proszę o oferty na post
    pozdrawiam
  • mat488
    Classic
    • 2013
    • 13

Witam, niestety przednia lampa (po fl) została potraktowana jakimś płynem/kwasem, który pozostawił na niej zacieki i mikro pęknięcia, które nie są do spolerowania, ponieważ te pęknięcia są jakby na całej grubości pleksi/tworzywa. Teraz jakie są opcje do usunięcia? Jedynie wymiana całej lampy? Jak już to trza będzie wymienić od razu dwie, żeby nie było widać różnicy... Jest możliwość wymiany jedynie "szkła"? Jeśli tak to nie będzie problemu ze szczelnością i parowaniem?

Komentarz

• pablokinah
      Rider
      • 2010
      • 574

Z tego co wiem to po fl była lampa klejona i raczej ciężko wymienić szybkę.
      jakby co posiadam kabel vag

Komentarz

• pskosz
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 703

Nie masz przypadkiem spryskiwaczy lamp??

Chłopaki gdzieś na forum zmieniali same "szkła " ale te kupione to były zdaje się chińskie podróbki.
        Najlepiej wymienić całą lampę
        pozdrowienia

Komentarz

• mat488
          Classic
          • 2013
          • 13

Spryskiwaczy nie mam, wiec nie ma opcji, ze od jakiegos dziadowskiego plynu. Chyba pozostaje tylko wymiana lamp.

Komentarz

• aniol
            RS
            • 2012
            • 5228
            • Octavia I combi (1U5)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

mat488, Mogę ci podpowiedzieć też miałem zniszczone kloszę,wziołem pastę tempo-turbo,cztery razy glancowałem i efekt wyszedł na 80%.Warto sprubować jak masz czas.
            http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
            Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• Scorpiö
              Ambiente
              • 2010
              • 140

Tak jak pisał pablokinah, po fl to lepiej wymienić cały lampe. Możesz próbować pastami typu Tempo ale wg mnie tego nie wyczyścisz, u mnie było podobnie więc wymieniłem cała lampe :roll:
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=#952309

Komentarz

• aniol
                RS
                • 2012
                • 5228
                • Octavia I combi (1U5)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Scorpiö, Umnie pomogło ale przypadek przypadkowi nie równy.
                http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• Tony065
                  RS
                  • 2009
                  • 2487
                  • Octavia I (1U2)
                  • ARX 1.8 20VT 150 KM

mat488, nie chodzi o dziadowski płyn do spryskiwaczy, tylko dziadowskie tworzywo z jakiego jest wykonany klosz. jak to jest, że w znakomitej większości innych aut ten element matowieje i wystarczy dobrze spolerować. w OI FL robią się te cholerne mikropęknięcia i klops... na początek może pomóc dobre wymycie całego reflektora od środka. trzeba go zdemontować, wybebeszyć z żarówek, kabli, silniczka i potraktować czymś np. do felg i myjką ciśnieniową, choć dobry sprzęt ogrodniczy też zrobi swoje. dobrze to wysusz, złóż do kupy i jakiś tam efekt jest. rozklejanie też jest wykonalne, ale potrzebna jest opalarka i silikon do ponownego sklejenia. temat był przerabiany, wymaga tylko odrobiny cierpliwości przy szukaniu na forum, czytaniu i samej robocie. powodzenia :wink:
                  Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                  @ by Tune-up Gdańsk
                  TDI VP++ i jeszcze rośnie
                  Antek

Komentarz

• mat488
                    Classic
                    • 2013
                    • 13

Dzięki za wszystkie informacje. Ale tak jak pisałem w pierwszym poście pod tymi zaciekami powstały mikroskopijne pęknięcia na całej grubości szybki lampy. Więc polerka nie będzie skuteczna.
                    ............
                    Chociaż? Może się przynajmniej pozbędę efektu zacieków na lampie. Jeżeli będzie jakiś efekt wrzucę foty.

[ Dodano: Wto 16 Lip, 13 19:57 ]
                    Tak dla formalności - polerowanie nie pomogło. Opisane uszkodzenia tak jak były zostały. Drażni oko ale jeździć się da. Z czasem wymiana.

Komentarz

Pracuję...