Mam 1,9tdi i przy takich warunkach ja mówisz (zima i korki i trasa 10km do domu) ciężko zejść poniżej 8 litrów. Właściwie to wynik jest bliżej 8,5 litra.
Ja ma mam dłuższa trasę , pewnie dlatego mam mniej ale 8 i więcej też czasami mi się zdarzały, szczególnie jak zima zaskoczyła drogowców.
trasat23, to jest niemożliwe... ósemka pomyliła Ci się z szóstką... :szeroki_usmiech
nic mu się nie pomyliło, dlatego spalanie na poziomie 6,5 w TSI to dla mnie abstrakcja, będziecie mieli przejechane o 20-30kkm wtedy można wrócić do rozmowy.
Witam // napisalem w zlym miejscu - prosze o przeniesienie bo nie wiem jak skasowac posta
Znalazlem kilka tematow o przeciekach do bagaznika i do srodka ale nie pasuja do mojego problemu.
Niedawno kupilem ta szkode - mam z nia kilka problemow (micro switch, klima, centralny zamek - slynna wtyczka w drzwiach kierowcy) z ktorymi sie uporalem a szczerze mowiac nie spodziewalem sie ich miec- jako ze mialem juz 2 octavie mk1 i nigdy nie mialem z nimi takich problemow/dupereli - fakt mlodsze byly i moze dla tego. Wracajac do sedna - po zakupie odkrylem ze jest mokro/wilgotno we wnece pod kolem zapasowym - sa tam takie 4 (chyba) gumowe zatyczki i jeden otwor w ktorym zatyczki nie ma. Czy ktos moglby sprawdzic czy ma ten otwor zaslepiony u siebie? czy to moze jest odplyw? Dodam tylko ze w bagazniku byla wstawiona taka gumowa wykladzina ( nie wiem jak to sie fachowo nazywa) a pod ta filcowa z dykta bylo sporo plesni i wilgoci.
Podejrzewam ze woda mogla sie dostawac od spodu a ze auto jezdzilo 3 lata w Szkocjii to malo slonecznych dni widzialo. Dzieki za podpowiedz lub wskazowki.
sa tam takie 4 (chyba) gumowe zatyczki i jeden otwor w ktorym zatyczki nie ma.
Mówisz o tym w jak najniższym położeniu?
Jest tam otwór, ale nie jest on zaślepiony, powinien tam znajdować się taki plastikowy (kapselek, zatyczka etc.) z otworem który umożliwia wyciek wody.
Z tego co pamiętam, to jest to wsadzane od spodu auta, więc mogło wypaść
[ Dodano: Sro 22 Maj, 13 21:47 ]
Zamieszczone przez remo31
a pod ta filcowa z dykta bylo sporo plesni i wilgoci.
Podejrzewam jednak, że komuś mogło się coś rozlać i po prostu olał sprawę.
śledź sytuację na bieżąco, a póki co wypierz wykładzinę i porządnie osusz
A kolorek przypadkiem, to nie "Zieleń Arctic" ? :diabelski_usmiech
Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ? http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Nie mam CB. Macie ten otwor? Bo pamietam ze byl zaklejony tasma.
Dzieki dominik - tak ten otwor - to juz chyba mam winowajce - wyglada ze dostawala sie do srodka przez ten otwor, a ze wszystko bylo szczelnie przykryte tym gumowym dywanikiem to sie pieknie kisilo.
Musze popytac o ten korek na szrotach lub u dealera
[ Dodano: Sro 22 Maj, 13 21:02 ]
śledź sytuację na bieżąco, a póki co wypierz wykładzinę i porządnie osusz
Wykladzina byla cala w psich klakach i dalej "pieknie" pachnie pieskiem - probowalem to myc taka pianka ale dalej "pachnie"
No jest zielona :shock: - ale czy to arctic to nie wiem??? Znasz to auto ? albo mnie? albo raczej poprzedniego wlasciciela?
No jest zielona - ale czy to arctic to nie wiem??? Znasz to auto ? albo mnie? albo raczej poprzedniego wlasciciela?
Moja O1 była "zieleń Arctic" ale została w rodzinie, nawet fajny kolorek
Zamieszczone przez remo31
Wykladzina byla cala w psich klakach i dalej "pieknie" pachnie pieskiem - probowalem to myc taka pianka ale dalej "pachnie"
Ja kupowałem jakąś piankę do prania tapicerki, później porządne szorowanie i dała radę wyciągnąć zapach i "tłuszcz" z ropy która się rozlała w bagażniku, dzisiaj nic nie śmierdzi
Pianka za jakieś +/-20zł
Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ? http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Komentarz