Jeśli nie w tym dziale, to z góry przepraszam. Chciałbym spytać, co to ze element, zaznaczony na zdjęciu poniżej. Szukałem w instrukcji, w googlu, ale ciężko znaleźć, jak nie wiadomo jak to się zwie. Dzisiaj zauważyłem, że do chodzi z niego przy włączonym silniku dość głośne i szybkie "pykanie" czy też "cykanie" (sam nie wiem jak to nazwać). Czy tak powinno być?
Wielkie dzięki. Znając nazwę, udało mi się wyczytać, że za "pykanie" odpowiada zawór elektromagnetyczny w pochłaniaczu oparów i jest to zachowanie jak najbardziej normalne, ten typ tak ma.
U mnie w 1.9 TDI jest czasami to samo...też czasami coś po pyka/cyka jakiś czas i przestanie...szukałem usterki ale własnie gdzies wyczytałem że po pyka i przestanie i tak samo to norma..niema sie czym przejmować..
ahmed799, Nie napisałem dokładnie że to akurat w tym miejscu z danej części..napisałem ogólnie bo właśnie jak napisał krzynol, cyka to w okolicy szyby nie stwierdziłem nawet dokładnie gdzie nie nasłuchiwałem się bo wiedziałem że to nie problem a norma...u mnie jest to chwilka po odpaleniu silnika niema różnicy czy zimny czy ciepły...
Wielkie dzięki. Znając nazwę, udało mi się wyczytać, że za "pykanie" odpowiada zawór elektromagnetyczny w pochłaniaczu oparów i jest to zachowanie jak najbardziej normalne, ten typ tak ma.
I ja dziękuję, byłem ostatnio u sprytnego mechanika, co to mi filtry wymieniał, a potem chwycił łapą za pochłaniacz i rzecze "panie, to cykadło tak cykać nie powinno. To trzeba wymienić"
I wymieniłem - mechanika.
Komentarz