Listwa wtryskiwaczy gazu czy wtryskiwacze gazu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • carlos
    Classic
    • 2009
    • 10

No to mału UP co się dzieje na froncie..
    po raz enty plany zostały zmienione przez zjawiska nie ode mnie zależne ale to też wyjdzie na dobre
    jak już kilka osób zauważyło łuszczący klar w tych autach w pierwszych seriach to jest standard, i mnie to dopadło...początkowo tylko klapa to się nie przejmowałem, a jak doszło gradobicie to już całkowicie odpuściłem temat ale pięknego cudownego dnia zwanego poniedziałkiem(a może wtorkiem, skleroza mnie dopada) padał bardzo dziwny deszcz. Śmierdział i zostawiał dziwny osad, jak kwaśny..to co ujrzałem na swoim aucie dnia następnego, doprowadziło mnie do białej gorączki...zdjęcia poniżej;

i jak tu się nie zdenerwować....wiedząc jeszcze że wyjazd na urlop za kilka dni, mam teraz niezłą zajawkę
    dalszy ciąg opowieści wieczorem
  • Olaff
    Drive
    • 2007
    • 93

Octavia 1, silnik 1,6 BFQ z instalacją Landi Renzo, przebieg 150 tys.

Problemy zaczęły się przy 140 tys. Silnik po nocy przełącza się na gaz dość szybko, nie osiągając temp. 50stC. Jak jest nie rozgrzany to szarpie podczas jady. Zdarza się, że podczas jazdy przełącznik gazu samoczynnie przełącza na benzynę i sygnalizuje to dźwiękiem.
    W jednym serwisie ASO powiedzieli że jest do wymiany listwa wtryskiwaczy, zaznaczając wyraźnie że nie jest to komplet wtryskiwaczy, w drugim ASO że wszystkie wtryskiwacze są do wymiany. Na moje pytanie o listwę odpowiedzieli że właśnie są to wszystkie wtryskiwacze.

Moje pytanie jest następujące: czy listwa wtryskiwaczy to jest to samo co komplet wtryskiwaczy i czym to się ewentualnie różni od siebie ?
    Octavia Tour 1,6 BFQ 102 KM Twinpowr Ice plus + 2007, LPG:
    Czym jest Skoda Octavia ?

Komentarz

• logan_x
      Rider
      • 2011
      • 401
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Re: Listwa wtryskiwaczy gazu czy wtryskiwacze gazu

Zamieszczone przez Olaff

Moje pytanie jest następujące: czy listwa wtryskiwaczy to jest to samo co komplet wtryskiwaczy i czym to się ewentualnie różni od siebie ?

Aby wymienić wtryskiwacze nie trzeba wymieniać całej listwy.

Na listwę składa się szyna do której wkładane są cztery wtryskiwacze.
      szyna : http://autogaz-market.com.pl/images/...ZYNA.4.CYL.jpg
      +
      wtryskiwacze : http://autogaz-market.pl/2802-1440-t...-65-CZARNY.jpg
      daje
      listwe wtryskiwaczy : http://images45.fotosik.pl/1451/9158fb2eeb006dd1med.jpg

Komentarz

• Olaff
        Drive
        • 2007
        • 93

Po obejrzeniu zdjęć mam pytanie: czy w samej szynie (korpusie, obudowie) są elementy mechaniczne lub elektroniczne które mogą ulec zużyciu lub które trzeba ustawiać bądź kalibrować ?

Octavia Tour 1,6 BFQ 102 KM Twinpowr Ice plus + 2007, LPG:
        Czym jest Skoda Octavia ?

Komentarz

• dontak
          Rider
          • 2008
          • 586
          • Octavia III combi (5E5)
          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zacznij od sprawdzenia czujnika temperatury gazu. W poprzedniej octavii miałem podobnie. Najpierw przełączał się poniżej 50st. a później tak jak chciał aż w końcu można było przełączyć tylko "ręcznie". Równocześnie możesz spróbować podoginać styki w grzebieniu złącza komputera. U mnie przeprowadzenie obu operacji pomogło.
          OIII 1.2 TSI 105 KM

Komentarz

Pracuję...