Witam wszystkich forumowiczów. Chciałbym się poradzić. Może ktoś spotkał się z takim przypadkiem, stanem lakieru a dokładniej z jego odpryskami jak na moich zdjęciach. Nie wiem co się dzieje, jaka może być tego przyczyna. Samochód to octavia I. Wcześniej tego nie było. A teraz stale rośnie ilość tych białych plamek z odchodzącym lakierem. Powstają tak jakaby małe bomble i odchodzi lakier. Głównie drzwi przednie i tylnie po stronie pasażera maska a także podobna sytuacja zaczyna być po stronie kierowcy na drzwiach ale delikatnie.
dawno czegos takiego nie widziałem, rozumiem na masce, ale na drzwiach?
Zmieniałeś moze ostatnio opony? moze to rzuca ci kamyczkami z opon? moze warto założyć chlapacze na przednie nadkola zeby sprawdzić czy to faktycznie z koł tak leci.
witam, u mnie szwagier ma tak w seicento na masce i dachu ale u niego widac ewidentnie kiepsko wykonana robote po dachowaniu, lakier mozna platami zrywac
jak dla mnie wygląda to na kiepsko położony za lakier bezbarwny. Moja propozycja oddać do warsztat lakierniczego na polerkę i lakier bezbarwny .... brak reakcji spowoduje przebarwienia na bazie ..... to tak na oko laika :/
Nie kladzie sie zadnego lakieru po polerce. Przed malowanie sie matuje papierem, a to oznacza polozenie bazy na nowo.
Jesli faktycznie to tylk klar to i tak cala buda do malowania. Jesli odpryskuje tez baza, czy podklad (ciezko z fotek sie wyznac na 100%) to roboty dla lakierowca wiecej, bo musi zedrzec do gołej.
Komentarz