Wymiana (przekładka) drzwi lewe przednie
Zwiń
X
-
Wymiana (przekładka) drzwi lewe przednie
Witam,
z powodu uszkodzenia muszę wymienić lewy błotnik z drzwiami przednimi w Octavii I kombi. Błotnik już wymieniłem, przekładki drzwi też się nie boję (znalazłem nawet poradnik), ale patrzę na gołe drzwi, które kupiłem i brak mi wyobraźni jak (technika) i którędy wyjąć szybę i następnie włożyć ją do moich drzwi. Proszę o radę. Dodatkowo kupiłem prawe duże lusterko (niestety z anglika), po podłączeniu działa poprawnie, ale brak mu jakby zakresu regulacji. Nawet w ustawionym na max. do wewnątrz nie widać takiego pola jak być powinno. Czy jest na to jakieś rozwiązanie? Wydaje mi się, że ta obudowa i nastawy mechanizmu są inne (kąt) niż dla prawego lusterka w "europejczyku"pomidor - czerwona "znajda" Octavia kombi 2.0 SLX, rok 2000, LPG, 260 TYS., automat.
Roomster 1.2 HTP LPG, rok 2011 98 TYS.
Daewoo Nubira 1.6 SX LPG, rok 2000, 262 TYS.
Zipp Tracker 223 cm3, rok 2010, 6 TYS
-
-
Witam.Szybę odkręcasz z tych zacisków(po zdjęciu boczka drzwi) klucz chyba 13 i unosisz do góry ew przekręcasz o 180 stopni i powinna wyjść między uszczelkami innego sposobu na wyjęcie niema raczej...przynajmniej ja tak wyciagałem raz jak przyciemniałem szyby :szeroki_usmiech a 2 raz jak zrywałem folię gdy mi się miśki czepili :diabelski_usmiech
Wkładasz tak jak wyjełeś..co do lusterka nie pomogę niestety..O1 srebrny hathback 1.9 TDI 110KM
Łukasz... https://www.facebook.com/profile.php?id=100004382645613
Komentarz
-
-
Dzięki za wskazówki...jeszcze nie zrobiłem. Gdyby ktoś może wiedział jak zmodyfikować prawe lusterko anglika, aby z lewego fotela było dobrze widać proszę o info. Jak znajdę czas to sprawdzę jedną rzecz. Może podstawa mocująca wkład z prawego małego lusrka EU pasuje do prawego dużego EN to je przełożę.pomidor - czerwona "znajda" Octavia kombi 2.0 SLX, rok 2000, LPG, 260 TYS., automat.
Roomster 1.2 HTP LPG, rok 2011 98 TYS.
Daewoo Nubira 1.6 SX LPG, rok 2000, 262 TYS.
Zipp Tracker 223 cm3, rok 2010, 6 TYS
Komentarz
-
-
Mam tą samą sytuację lecz z lusterkiem kierowcy...Brakuje zakresu regulacji, bardzo mało widać w lusterko, praktycznie sam bok samochodu... Jedyne wyjście jak dla mnie to wymiana SAMEGO mechanizmu razem z silniczkiem na takie od lusterka europejskiego. Ja tak mam zamiar zrobić To jest na pewno wykonalne, realne i nie trzeba używać młotka, siły itpOctavia 1 Laurin&Klement 1.9 TDI 110KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LaurinKlementMam tą samą sytuację lecz z lusterkiem kierowcy...Brakuje zakresu regulacji, bardzo mało widać w lusterko, praktycznie sam bok samochodu... Jedyne wyjście jak dla mnie to wymiana SAMEGO mechanizmu razem z silniczkiem na takie od lusterka europejskiego. Ja tak mam zamiar zrobić To jest na pewno wykonalne, realne i nie trzeba używać młotka, siły itp5.7l
Komentarz
-
Komentarz