Octavia I 98r. Dorabianie klucza

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kamkorder
    Classic
    • 2018
    • 0
    • Octavia I combi (1U5)
    • AQY 2.0 MPI 115 KM

W związku z tym, że w pracy nie mam dostępu do Photoshopa, to tak na szybko w Wordzie. W domu zrobię to porządnie.
    Nie ukrywam, że posiłkowałem się zeszłorocznymi identyfikatorami. ops: Niestety ale żaden ze mnie artysta, żeby wymyślać coś nadzwyczajnego. :diabelski_usmiech
  • kamkorder
    Drive
    • 2014
    • 82
    • Octavia I (1U2)
    • AKL 1.6 MPI 101 KM

Witam. 7 dni temu zakupilem Octawię I generacji w kombi z 98 roku. Jest to moja pierwsza Skoda :-) i postanowiłem się zapisać do mądrych głów jakim jesteście Wy forumowicze i klubowicze.
    Zakupiłem Skode ale dostałem jeden kluczyk niby ona bez immobilisera jest ale na desce kontrolnej na zapłonie zapala się pomarańczowa ikona kluczyk w aucie, hmm i myśl pierwsza że jednak ma immo, i moje pytanie ile kosztuje dorobienie klucza do Octavi?

BARDZO WAŻNE.
    Czy kodowanie kluczyka jest STAŁE czy ZMIENNE.
    Tzn, czy za każdym razem on sobie zmienia kody czy też jest jeden stały kod odczytujący kluczyk przy odpalenie auta?????????????????
    Na Wydechu, wrrr...

Komentarz

• Skoda-Auto
      Ambiente
      • 2014
      • 134

bez immo 100 a z tak ze 500

Komentarz

• kamkorder
        Drive
        • 2014
        • 82
        • Octavia I (1U2)
        • AKL 1.6 MPI 101 KM

Zamieszczone przez Skoda-Auto
        bez immo 100 a z tak ze 500
        Dziękuję za odpowiedź, aż jestem w szoku że aż tyle z immo. A powiedz, czy ta ikona na desce informuje ze ze jest immi czy moze sue zapalac nawet jak immo nie ma?
        Na Wydechu, wrrr...

Komentarz

• Skoda-Auto
          Ambiente
          • 2014
          • 134

a odpala ci octa jak tak to ma immo ten kluczyk

Komentarz

• kamkorder
            Drive
            • 2014
            • 82
            • Octavia I (1U2)
            • AKL 1.6 MPI 101 KM

a odpala ci octa jak tak to ma immo ten kluczyk
            Tak odpala normalnie.
            Na Wydechu, wrrr...

Komentarz

• Skoda-Auto
              Ambiente
              • 2014
              • 134

to ma immo tak to by nawet nie zapaliła najwyżej możesz sobie drzwi otworzyć bez immo a chcesz pilot czy nie

Komentarz

• innotic
                Ambiente
                • 2013
                • 111
                • Octavia I (1U2)
                • AGU 1.8 20VT 150 KM

Ja masz klucz bez immobilisera, bądź z innym jego wkładem to po włożeniu kluczyka kontrolka będzie mrugała i auto odpalisz na sekundę tylko. Ja mam kluczyk z innym immobiliserem właśnie i chciałbym go jakoś zaprogramować bo takie rzeczy podobno są wykonalne - mam tam przy kluczyku te wszystkie kody itp
                >> Serwisujesz swoją Skodę? Ściągnij książki "Sam Naprawiam - Octavia I" <<
                >>Link alternatywny<<

Komentarz

• kamkorder
                  Drive
                  • 2014
                  • 82
                  • Octavia I (1U2)
                  • AKL 1.6 MPI 101 KM

to ma immo tak to by nawet nie zapaliła najwyżej możesz sobie drzwi otworzyć bez immo a chcesz pilot czy nie
                  No właśnie chcę by kluczyk działał na wszystko odpalanie i drzwi także, myślę o otwieraniu z pilota ale myślałem o dodatkowej centralce sterującej otwieraniem universalny z allegro są takie http://allegro.pl/sterownik-zamka-ii...239794115.html
                  .

[ Dodano: Wto 27 Maj, 14 08:48 ]
                  A gdzie ten immo w kluczyku sie znajduje, w grocie?

[ Dodano: Wto 27 Maj, 14 08:51 ]
                  Zamieszczone przez innotic
                  Ja masz klucz bez immobilisera, bądź z innym jego wkładem to po włożeniu kluczyka kontrolka będzie mrugała i auto odpalisz na sekundę tylko. Ja mam kluczyk z innym immobiliserem właśnie i chciałbym go jakoś zaprogramować bo takie rzeczy podobno są wykonalne - mam tam przy kluczyku te wszystkie kody itp
                  To mam immo, hmm skąd te ceny na kluczyki to nie wiem za plastik i metal. Znacie kogoś z Poznania, kto bardzo tanio dorabia z immo i uczciwie?

[ Dodano: Wto 27 Maj, 14 09:00 ]
                  Zamieszczone przez innotic
                  To mam immo, hmm skąd te ceny na kluczyki to nie wiem za plastik i metal. Znacie kogoś z Poznania, kto bardzo tanio dorabia z immo i uczciwie? Takie ikonki pojawiają się na zapłonie i ciągłym światłem świecą no i oczywiste że potem gasną
                  Na Wydechu, wrrr...

Komentarz

• rafiki
                    RS
                    • 2012
                    • 15975
                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez kamkorder
                    Nie w grocie tylko w tej plastikowej obudowie, w którą jest włożony grot.
                    رافال
                    Spoty
                    Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• kamkorder
                      Drive
                      • 2014
                      • 82
                      • Octavia I (1U2)
                      • AKL 1.6 MPI 101 KM

Zamieszczone przez rafiki
                      Zamieszczone przez kamkorder
                      Nie w grocie tylko w tej plastikowej obudowie, w którą jest włożony grot.
                      Tu zdjęcie mojego kluczyka w środku. Czy po lewej ta podłużna kreska to immo?
                      Na Wydechu, wrrr...

Komentarz

• Skoda-Auto
                        Ambiente
                        • 2014
                        • 134

to czarne jajko na grocie to plastikowe ta sprężynka i wgl to od lampki

Komentarz

• kamkorder
                          Drive
                          • 2014
                          • 82
                          • Octavia I (1U2)
                          • AKL 1.6 MPI 101 KM

Czyli ten plastik wlany w grot to immo?
                          Reszta to wiem że do lamkpki w kluczyku, ale nie mam tam żarówki wię nie działa
                          A swoją droga nie rozumiem dlaczego dorobienie kluczyka ! sztuka aż 500 zł może kosztować. To jest szok w tak rozwiniętym kraju.

[ Dodano: Wto 27 Maj, 14 16:45 ]
                          a powiedz mi jak wygląda kodowanie w t kluczyku, ma stałe czy ma zmienne?
                          Na Wydechu, wrrr...

Komentarz

• Skoda-Auto
                            Ambiente
                            • 2014
                            • 134

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ianie+kluczyka jak coś możesz używać opcji szukaj na górnym pasku w tym temacie jest wszystko opisane lepiej kupić surówkę w ASO bo z allegro jest z nimi ciężko

[ Dodano: Wto 27 Maj, 14 21:50 ]
                            Jak nie masz alarmu to połowę taniej

Komentarz

• alxxx
                              RS
                              • 2010
                              • 1823
                              • Octavia I (1U2)
                              • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

kamkorder, który masz rok auta? Pewnie masz ID13 transponder.

Kup na allegro kluczyk z pestką.. wytniesz gdzieś w punkcie wycinania kluczy a ktoś z forum Ci go zakoduje i cała zabawa się zamknie max 150-200zł!
                              VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
                              Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• kamkorder
                                Drive
                                • 2014
                                • 82
                                • Octavia I (1U2)
                                • AKL 1.6 MPI 101 KM

Zamieszczone przez alxxx
                                kamkorder, który masz rok auta? Pewnie masz ID13 transponder.

Kup na allegro kluczyk z pestką.. wytniesz gdzieś w punkcie wycinania kluczy a ktoś z forum Ci go zakoduje i cała zabawa się zamknie max 150-200zł!
                                Hej ma rok prod 1998
                                Na Wydechu, wrrr...

Komentarz

• innotic
                                  Ambiente
                                  • 2013
                                  • 111
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • AGU 1.8 20VT 150 KM

Panowie ja swój problem rozwiązałem - udało mi się dodać kluczyk przez VAG-COM i w końcu śpię spokojnie. Tyle, że ja miałem na kluczyku tą zawieszkę z kodem
                                  >> Serwisujesz swoją Skodę? Ściągnij książki "Sam Naprawiam - Octavia I" <<
                                  >>Link alternatywny<<

Komentarz

• miodowy
                                    Rider
                                    • 2015
                                    • 534

Panowie podepnę się pod temat..

Do Szkodnika dostałem dwa komplety kluczy. Oba oryginalne.
                                    Jeden kluczyk oczywiście działa normalnie, drugi nie chciał. Po rozebraniu okazało się, że w środku nie ma transpondera.

Kluczyki mam takie (zdjęcie poglądowe):

Przerobiłem szukajkę, znalazłem kilka podpowiedzi co robić.

Z tej strony dowiedziałem się, że muszę poszukać transpondera TRANSPONDER IMMO ID13

Ze strony Viakena mniej więcej wiem jak zaprogramować nowy kluczyk.

Vaga już mam, programy jakieś też by się znalazły.

Ale nie mam zawieszki z kodem do kluczyka i ona niestety nie jest do zdobycia.

Octavia jest z PL z Poznania, 2000, bez alarmu, tylko z centralnym, ale nie zamykanym czy otwieranym z kluczyka. Do centralnego mam osobnego pilota.

Pilot od centralnego wygląda tak:

Więc nie jest to żadna rewelacja a tylko sterowanie zamkiem centralnym.

Chciałbym zwyczajnie mieć drugi kluczyk sprawny.

Czy jest jakaś szansa na normalne wyciągnięcie lub zdobycie kodu do Immo?
                                    Czy w Aso posiadają takie dane?

W Oplu jest to CarPass i jest do dostania w ASO. Tak samo często jest on wpisywany do książki serwisowej. Do Szkodnika KS też mam, ale nigdzie wzmianki na ten temat nie znalazłem.

Niestety nie mieszkam nawet w okolicy Warszawy, żeby podjechać do polecanych na forum magików. W mojej okolicy być może i by się ktoś znalazł, ale mam raczej myśli uczesane i być może dałbym radę coś spróbować samemu w tym kierunku.

Niestety na tym etapie puki co mam zagwozdkę..

It's nice to be important but more important is to be nice

Komentarz

• Wolga85
                                      Rider
                                      • 2014
                                      • 288
                                      • Octavia I combi (1U5)
                                      • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

Ja wyciągałem PIN chińskim fejsem Vag CAN Commanderem 1.4.

Komentarz

• miodowy
                                        Rider
                                        • 2015
                                        • 534

Zamieszczone przez Wolga85
                                        Właśnie! Gdzieś mi się to obiło o oczy.

Źródełka zakupu znajdę...

Ale czy znajdzie się gdzieś opis jak to robić?

Czy jesteś w stanie napisać gdzie szukać rozwiązania?

A może byłbyś w stanie opisać chociaż z głowy jak to zrobić?

Ale i tak dziękuję serdecznie za wskazówkę!

It's nice to be important but more important is to be nice

Komentarz

• michalrh
                                          Rider
                                          • 2012
                                          • 322
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez miodowy
                                          Zamieszczone przez Wolga85
                                          Właśnie! Gdzieś mi się to obiło o oczy.

Źródełka zakupu znajdę...

Ale czy znajdzie się gdzieś opis jak to robić?

Czy jesteś w stanie napisać gdzie szukać rozwiązania?

A może byłbyś w stanie opisać chociaż z głowy jak to zrobić?

Ale i tak dziękuję serdecznie za wskazówkę!

VAG Commanderem raczej nie polecam się bawić jak się tego nie ogarnia. Ostatnio u siebie tym kablem uwaliłem wsad licznika przy sczytywaniu pinu . :/
                                          był: VW Golf IV 1.9 TDI AJM '01 ->
                                          jest: Skoda Octavia 1 1,6 BFQ '04

komputer VAG - Rybnik i okolice -> info PW.

Komentarz

Pracuję...